Inspiratie
De mooiste duurzame flared broeken vind je hier

De mooiste duurzame flared broeken vind je hier

Als ik één broek moet kiezen die ik voor altijd moet dragen, is het de ‘70’s flare. De mooie, zwierige fit creëert een bijzonder silhouet en ik voel me er altijd heel mooi in. Nu valt het niet mee om een goeie flared broek te vinden, laat staan eentje die met respect voor mens en planeet is gemaakt. In dit artikel lees je alles over de twee (ook nog Nederlandse!) merken die mijn favoriete duurzame flared broeken maken: Lovely Lane en Kuyichi. Allebei prachtige merken die je kunt vertrouwen en waar je met een gerust hart kunt kopen. Ik praat uit ervaring 🙂

 

 

Lovely Lane

 

✓ lokaal en fair geproduceerd in Amsterdam (door Atelier Made Here)
✓ core collectie (geen seizoenscollecties, geen sale)
✓ made to order

 

Lovely Lane maakt de ultieme, superwijde flares, zoals je ze een paar decennia geleden ook zou tegenkomen. Het Nederlandse merk staat bekend om prachtige ‘70’s inspired ontwerpen en naast de fantastische, zwierige jurken (mijn favoriet: The Goddess, net gelanceerd) vind je er de mooiste flared broeken, in allerlei kleuren. De taille is prachtig hoog, de zakken zijn precies zoals in ‘die tijd’ en de afwerking is echt subliem. De collectie van Lovely Lane wordt ontworpen en geproduceerd in Amsterdam – super lokaal, dus. Het merk werkt namelijk samen met Atelier Made Here, een idealistisch productie-atelier in Amsterdam dat de makers een podium geeft en veel waarde hecht aan vakmanschap. Lovely Lane werkt volgens het made to order principe: je broek wordt pas geproduceerd als jij je bestelling hebt geplaatst. Zo wordt er geen materiaal verspild en de milieu-impact verkleind. Word ik heel blij van 🙂

Mijn Lovely Lane flares

 

Ik heb de Indiana Flare in Denim al een paar jaar en sinds vorig jaar ook in Corduroy Brown, omdat het gewon fantastische broeken zijn. Ik draag met mijn maat EU38 (normaal draag ik jeansmaat 28/34) een size M/36. Deze lengtemaat koos ik omdat de jeans zo echt mooi lang valt. Toegegeven: de prijs is hoger dan wat je misschien van een broek gewend bent, maar bedenk dat dit een klein merk is dat on demand werkt: er wordt niet in bulk ingekocht (wat altijd veel goedkoper is, op zowel materiaal- als maakgebied) en de productie in Nederland is nu eenmaal een stuk duurder dan ver weg; alleen al aan eerlijke manuren ben je gewoon meer geld kwijt. En de afwerking is zo goed; het is gewoon een ontzettend mooi, bijzonder product. De investering waard, als je ‘t mij vraagt (en het geld ervoor hebt).

 

Bekijk de collectie

 

 

 

 

Kuyichi

 

✓ fair geproduceerd in Turkije
✓ gemaakt van duurzame materialen
✓ core collectie (geen seizoenscollecties, geen sale)

 

De flared jeans van Kuyichi hebben een subtielere flare en zijn daardoor geschikt voor een hele grote doelgroep. Dit Nederlandse duurzame jeansmerk (en het eerste organic denim brand ter wereld!) vecht al sinds 2001 voor een eerlijke kledingindustrie. Alle jeans worden gemaakt van duurzame materialen en onder eerlijke arbeidsomstandigheden geproduceerd. En dat kan ik met zekerheid zeggen, want nog geen drie jaar geleden werkte ik bij Kuyichi en kon ik dus met eigen ogen zien hoe de collectie tot stand kwam. Ik leerde er hoe complex duurzaamheid en een denimproductieproces is, hoe je als merk echt een verschil kunt maken en wat een goed product maakt. Het leuke team, alle discussies over afwegingen, het wear-testen van broeken en het millimeterwerk voor de perfecte pasvorm, de aandacht voor transparantie… ik vind dit zo’n mooi bedrijf. En de kwaliteit is zó goed.

 

Mijn Kuyichi flares

 

Ik heb de Lisette Flare in Rinse en Undyed (bekijk hier op Instagram hoe ik ‘m draag). Het is ZO’N fijne broek, met de perfecte fit op je bovenbenen, heupen en taille. Hij zit zo lekker en is super flatterend (ook bij je kont!). Hij is gemaakt van een zachte blend van GOTS gecertificeerd biologisch katoen en Tencel en heeft een klein beetje stretch, waardoor hij echt heerlijk zit. Ik draag mijn normale maat, 28/34, en die zit perfect. De Lisette flare wordt fair geproduceerd bij Kuyichi’s vaste partner Sarp Jeans in Turkije, een hele mooie partij waar ze ook supertrots op zijn. Ze hebben ‘m in allerlei kleuren. Kuyichi is een ontzettend transparant merk; hier lees je alles over duurzaamheid. Uit ervaring weet ik dat de kwaliteit van Kuyichi echt heel goed is. Je koopt een jeans die heel lang mee zal gaan en deze broek is de prijs dan ook dubbel en dwars waard.

 

Bekijk alle flared jeans
Bekijk alle bootcut jeans

 

 

 

 

 

 

 

 

 

______

De beste sustainable fashion inspiratie in je inbox?

Schrijf je in voor de gratis WSS newsletter en ontvang elke twee weken het laatste nieuws uit de duurzame modewereld, inspirerende merken, kritische blikken op de kledingindustrie, brand guides, kortingscodes en ander moois. Gewoon lekker makkelijk in je mailbox 🙂