Tips van Sara
Duurzame outfit – ’70’s vibes

Duurzame outfit – ’70’s vibes

Op zoek naar duurzame inspiratie? Naast alle prachtige merken die je in mijn Brand Guides kunt vinden, zal ik de komende tijd wat vaker een eerlijke / duurzame outfit delen. Hopelijk inspireert het je om wat vaker eerlijke en duurzame kleding te supporten. Samen maken we het verschil! 🙂

 

 

’70’s inspired coltrui – King Louie

Deze ’70’s inspired coltrui is van King Louie, een Nederlands merk waar ik al eerder over schreef (“Hoe duurzaam is King Louie?”). King Louie is Fair Wear member en heeft een grote focus op eerlijke arbeidsomstandigheden. Daarnaast heeft het merk een groeiende duurzame collectie. Check die hier. Ik hou van dit ding.

 

 

 

Zonnebril – Penny Lane vintage Amsterdam

De zonnebril is een origineel ’70’s exemplaar dat ik vond bij Penny Lane Vintage, een awesome Vintage boetiek in De Pijp, Amsterdam. Nog puntgaaf en superfancy, als je ’t mij vraagt (love it)! De perfecte plek om zulke zonnebrillen te kopen, ze kosten er zo’n €45 per stuk.

Het nepbontjasje is ook vintage, ik weet alleen niet meer waar ik ‘m vandaan heb 😉

 

 

 

’70’s flared broek – Lovely Lane

Op zoek naar dé perfecte ’70’s flare? Kijk dan echt eens bij Lovely Lane, een prachtig Nederlands merk – opgericht door de lieve Marije Braber) – dat prachtige ’70’s inspired ontwerpen maakt en 100% fair én lokaal produceert in Amsterdam bij het net zo idealistische Atelier Made Here. Het kost wat meer dan je misschien gewend bent, maar ik weet van Marije dat de productiekosten (ook omdat het hier in Nederland wordt gemaakt, en door materiaalgebruik, kleine batches, etc.) heel hoog zijn. En geloof mij: het is het elke cent waard. Wat een mooie broek! Bekijk ‘m hier.

De schoenen zijn van het Spaanse merk Alohas (de West Black Vintage Boots) en de riem is vroeger van mijn mama geweest. Ik draag ‘m met veel liefde!

 


 

Foto’s zijn gemaakt door Laura van der Spek, @lauresque. Als ze ze gebruikt, vermeld dan altijd When Sara Smiles (@when_sara_smiles) en Laura van der Spek. Wel zo eerlijk 🙂