Inspiratie
Ontdek King Louie’s Renewed collectie, gemaakt van 100% oude reststoffen

Ontdek King Louie’s Renewed collectie, gemaakt van 100% oude reststoffen

Bijna elk merk (dat niet met een made to order businessmodel werkt) heeft wel eens materialen over. Daar ontkom je gewoon niet aan. Maar in plaats van dat je het op de plank laat liggen – wat veel gebeurt – kun je ook kijken wat je er nog meer mee kunt doen. King Louie gaat vanaf nu ál z’n materialen gebruiken en daarom lanceert het merk vandaag z’n nieuwste Renewed collectie: nieuwe modellen, gemaakt van 100% King Louie reststoffen. De collectie bestaat uit 17 nieuwe modellen, gemaakt van 100% King Louie reststoffen. Het zijn materialen uit vorige collecties, waar het merk nog voorraad van had liggen. En dat is niet alleen duurzaam, maar ook nog eens heel betaalbaar 👏🏻

 

 

De duurzame stappen van King Louie

 

Sowieso is het goed om te weten dat de mix & matchkoningen van King Louie de afgelopen jaren flink wat duurzame stappen hebben gezet. Zo is inmiddels een groot deel van de collectie gemaakt van duurzamere materialen. Ook heeft het merk een snelgroeiende core collectie: een vaste collectie met modellen die niet na één seizoen in de uitverkoop gaan, maar doorlopend worden aangeboden. Eigenlijk niet meer dan logisch, aangezien King Louie als sinds het begin kiest voor een tijdloze stijl, geïnspireerd op retro pasvormen en prints.

 

Ook op het gebied van eerlijke arbeidsomstandigheden is het merk goed bezig. Zo is King Louie sinds 2015 Fair Wear member (status: GOOD). Mocht je daar meer over willen weten: een halfjaar geleden mocht ik King Louie vanuit Fair Wear álles vragen in een 100% transparant Instagram Live interview. Bekijk het interview hier. Dat vond ik erg leuk om te doen en de genuanceerde antwoorden zeggen me veel over de geloofwaardigheid van het merk. Inmiddels heeft King Louie onder de noemer Relove veel nieuwe duurzame initiatieven uitgerold, zoals een ruilrek in de winkel. Het concept is simpel: je neemt een oud (maar natuurlijk nog mooi :)) King Louie item mee naar de winkel en je ruilt het voor een ander item. Helemaal gratis!

 

 

 

 

Waar is de Renewed collectie van gemaakt?

 

Het nieuwste duurzame concept is de Renewed collectie, gemaakt van 100% oude reststoffen die nog op de plank lagen. Voor deze collectie is dus geen enkele grondstof gebruikt. De collectie bestaat uit veel mooie jurken en sets (rok + blouse, ook als jurk te dragen) in kleurrijke bloemenprints, en hele fijne knitwear. En goed nieuws: deze collectie is ook nog hartstikke betaalbaar, want alles wordt aangeboden met een korting van 30% t.o.v. de originele prijs die de items zouden krijgen. De stof was er tenslotte al. Een sympathiek gebaar!

 

De huidige Renewed collectie is overigens nog niet gemaakt van duurzame stoffen, maar natuurlijk wél een ontzettend duurzame keuze. Enneh… spoiler: de Renewed collectie voor SS22 is al bepaald en die bestaat voor de volle 100% uit duurzamere materialen, omdat King Louie deze in de tussentijd veel meer is gaan gebruiken. Nice! Benieuwd naar de collectie?

 

Bekijk de complete Renewed collectie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

__________

Fotocredits
When Sara Smiles, King Louie.

______

De beste sustainable fashion inspiratie in je inbox?

Schrijf je in voor de gratis WSS newsletter en ontvang elke twee weken het laatste nieuws uit de duurzame modewereld, inspirerende merken, kritische blikken op de kledingindustrie, brand guides, kortingscodes en ander moois. Gewoon lekker makkelijk in je mailbox 🙂