Shop Sara’s kast

“Waar is die top ook alweer van, die je vorige week in Stories deelde?”. Als je me op Instagram volgt, zie je regelmatig mijn outfits in Stories voorbij komen. Ik vind het leuk om te laten zien dat een duurzame kast zéker niet hoeft te betekenen dat je erbij loopt als een vaatdoek (althans, ik word heel blij van wat ik draag ;)). Sterker nog: sinds ik fast fashion de rug toekeerde, vind ik m’n outfits er alleen maar op vooruit gegaan.

 

Ook laat ik graag zien waar je dan wél terecht kunt. Dat doe ik via mijn Brand Guides en mijn Grote Eerlijke Merkenindex, maar hoe leuk is het dat ik ook via mijn outfits een podium kan geven aan duurzame kledingmerken? Het ding met Stories is alleen dat ze vergaan. Hoe vaak ik niet een “wat droeg je ook alweer?”-DM krijg.

 

Vanaf nu upload ik daarom al mijn outfits ook hier.

 

Belangrijk: gebruik deze page niet als accellerator van je koophonger. Mijn kast heeft zich door de jaren heen gevormd, sommige items heb ik tweedehands op de kop kunnen tikken of zijn eigenlijk van mijn vriend. Check ook altijd eerst tweedehands opties, zoals Vinted (hoe groter het merk, hoe groter de kans dat je het daar vindt), Vestiaire Collective, The Next Closet, fijne vintage winkels of kledingruils. Er is al zoveel moois gemaakt! En misschien te obvious, maar voor de zekerheid: denk goed na voordat je iets koopt en geef jezelf bedenktijd. Koop bewust & make it last!

 

Mijn favorieten van Dilling met 20% korting

 

Hoera! Ik heb deze week een kleine samenwerking met Dilling, één van mijn favoriete merken voor onder- en chillkleding, en voor Frankies rompertjes (mijn dochtertje van 2 jaar). Dilling is een prachtig duurzaam bedrijf waar ik achter sta en ik vind hun prijs/kwaliteitverhouding echt heel goed. In dit artikel vertel ik je meer over hun duurzame werkwijze en zet ik mijn favorieten voor mezelf en Frankie op een rij + hoe de maten vallen. sara20 geeft je 20% korting op de hele collectie van Dilling (t/m zondag 03-03-24). 

 

Meer info + mijn favorieten
of Bekijk de collectie

 

 

Regenjas ___ Teym

De mooiste, meest luxe en meest veelzijdige regenjas die er bestaat, deze van Teym. Als je de capuchon verwijdert transformeert hij namelijk in een premium trench/car coat die je ook nog aansluitend kan maken met een ceintuur. Hij heeft een blinde knoopsluiting en de verborgen plooi aan de achterkant -maakt ‘m perfect voor op de fiets. Ik draag maat 38 en dan valt hij mooi oversized. Op koudere dagen kan hij ook prima met een dikke trui eronder. Hier op Instagram deel ik nog meer info en foto’s.

 

Tas ___ Lisa Marin

Mijn lievelingstas is van Lisa Marin en gemaakt van (vegan) appelleer! Ik draag mijn Luna Burned Orange zo vaak en de kwaliteit is bizar goed: hij is na 2 jaar nog steeds als nieuw. De tassen van dit duurzame Nederlandse merk worden met zoveel zorg en vakmanschap handgemaakt in een Italiaanse fabriek waar ook bekende designhuizen hun tassen laten maken. Dat voel je echt in de afwerking. Die is gewoon perfect.

 

Jeans ___ vintage Levi’s 501

Één van m’n lievelingsjeans, ooit voor €25 gekocht bij Episode in Amsterdam. Aanrader voor vintage jeans!

 

Schoenen ___ Aeyde

Mijn enige platte enkellaarzen zijn de Ruby boots van Aeyde. Ze waren een rib uit mijn lijf (lang voor gespaard), maar ik ben echt voor perfectie gegaan en daardoor draag ik ze zo ontzettend vaak. Zowel de kwaliteit als de pasvorm zijn super en je doet er járen mee. Ze vallen op maat, ik draag maat 40, en ik heb een gemiddelde voetbreedte. Als je hele brede voeten hebt, zou ik een ander model kiezen. Anders top!

Muts ___ Colorful Standard

De mutsen van Colorful Standard zijn top. Ze zijn onder eerlijke arbeidsomstandigheden in Portugal gemaakt van gerecyclede merinowol en de kwaliteit is ontzettend goed, helemaal voor de prijs van €45. Ik draag hem hier in de kleur Bubblegum Pink en ik heb hem ook in het rood. Enorme aanrader! Met de code SMILESCS10 krijg je altijd 10% korting op alles bij Colorful Standard. 

 

Jas ___ Sézane

Ik draag mijn Mederick coat van Sézane al twee seizoenen bijna dagelijks en het is zo’n geweldige, kwalitatieve jas. Hij is niet gevoerd, maar daarom niet minder warm – ik ben een enorme koukleum en hij houdt mij boven verwachting warm, ook op de echt koude winterdagen. Ik draag maat 40 (Sézane kan net wat krap vallen in mijn gewone maat). Bekijk de jas hier.

 

Schoenen ___ Aeyde

Mijn enige platte enkellaarzen zijn de Ruby boots van Aeyde. Ze waren een rib uit mijn lijf (lang voor gespaard), maar ik ben echt voor perfectie gegaan en daardoor draag ik ze zo ontzettend vaak. Zowel de kwaliteit als de pasvorm zijn super en je doet er járen mee. Ze vallen op maat, ik draag maat 40, en ik heb een gemiddelde voetbreedte. Als je hele brede voeten hebt, zou ik een ander model kiezen. Anders top!

 

Jeans & tasje ___ vintage

Helaas heb ik geen adresjes voor je. Maar kijk in  De grote betaalbare vintage shopping guide Amsterdam, voor mijn lievelingsadressen in mijn eigen stad.

Robe ___ Lotte Oudshoorn Design

Ik heb deze robe al 3 of 4 jaar en hij blijft zo fijn. De hele collectie van Lotte Oudshoorn wordt fair en lokaal gemaakt in Nederland. Deze robe is een one size, maar kan van maat XS (heel oversized) tot maat L en is ook voor zwangere vrouwen geschikt. Echt een topper – volgens mij heeft ze ‘m alleen niet meer in de collectie.

 

Turtleneck ___ Rhea.

Deze turtleneck van Rhea. zit heerlijk en heeft wij mij betreft echt de perfecte pasvorm. zo ontzettend lekker en staat ook prachtig. Rhea is  een Nederlands knitwearlabel dat uitsluitend 100% traceerbare merinowol gebruikt en de collectie wordt onder eerlijke arbeidsomstandigheden geproduceerd. Ik draag maat M en die valt top, ik vind ‘m normaal tot een tikkie klein vallen. O.a. te verkrijgen via The Collection One.

 

Jeans ___ vintage Levi’s 501

Jaren geleden voor €25 bij Episode gescoord, nog steeds één van m’n favo jeans.

 

Schoenen ___ Alohas

De Vintage West Boots van Alohas zijn m’n favoriete hoge boots. De hakhoogte is niet te hoog en de schoen + blokhak is stevig, waardoor je er lang op kunt lopen en ze lekker zitten. De kwaliteit is heel goed en ik vind de vierkante neus en de slanke schacht mooie details. Ik draag maat 40, mijn normale maat. Ik vind ze normaal tot een tikkie groot vallen. Als je tussen maten in valt, kies dan voor de kleinste maat.

Gele flare ___ Lovely Lane

De flared broeken van Lovely Lane zijn écht geweldig. Hun ’60’s/’70’s inspired collectie wordt met liefde en vakmanschap lokaal gemaakt in Amsterdam en de fit is zo mooi. Ik draag van deze flare maat M/36 (ze hebben dus ook lengtemaat 36, hoera!).

 

Velvet sweater ___ Lotte Oudshoorn Design

Alles dat Lotte Oudshoorn Design ontwerpt zit zo mega lekker. De hele collectie wordt in Nederland gemaakt en alle tops zijn ook geschikt voor mensen met langere armen (heb ik ook). Deze Marley sweater is zo fijn! Ze hebben ‘m in veel verschillende kleuren. Het is een one size en met mijn maat EU38 valt hij lekker oversized.

 

Sjaaltje ___ vintage

Tip: bij Episode (in allerlei steden!) hebben ze manden vol met deze sjaaltjes, voor slechts €5.

Sweater ___ Colorful Standard
De Oversized Crew van Colorful Standard is één van mijn lievelingstruien. Super prijs/kwaliteitverhouding (echt waar voor de €70 die je betaalt!) en hij past overal bij. Mooie boxy ’80’s-achtige fit en in wel 40 kleuren verkrijgbaar. Ik heb zowel de kleur Black als Rosewood Mist en ik draag maat M (ik heb maat EU38). Die valt best wel oversized, maar dat vind ik juist leuk. Met de code SMILESCS10 krijg je altijd 10% korting bij Colorful Standard.

 

Schoenen ___ Alohas

De Vintage West Boots van Alohas zijn m’n favoriete hoge boots. De hakhoogte is niet te hoog en de schoen + blokhak is stevig, waardoor je er lang op kunt lopen en ze lekker zitten. De kwaliteit is heel goed en ik vind de vierkante neus en de slanke schacht mooie details. Ik draag maat 40, mijn normale maat. Ik vind ze normaal tot een tikkie groot vallen. Als je tussen maten in valt, kies dan voor de kleinste maat.

 

Jeans ___ Ganni

Het Deense Ganni is goed bezig op duurzaamheidsgebied, lees mijn duurzame merkanalyse hier. Deze Re-Cut Overdyed Magny Jeans is helaas niet meer in de collectie, maar van hoge kwaliteit. Geweldige fit. Ik draag maat 29.

Longsleeve ___ Dilling

Normaal draag ik ‘m vooral onder mijn kleding, maar vooral thuis ook gewoon zo: deze fijne top van Dilling (€46,99). Hij is gemaakt van fijngebreide biologische merinowol en zit super lekker. Ik draag maat 40, één maat groter dan normaal, omdat hij zo wat minder strak valt en dat vind ik fijn. Grote aanrader, al hun tops zijn super! En met de code sara20 krijg je 20% korting op alles (t/m 3 maart). Bekijk hier alle Dilling items uit mijn kast waar ik blij mee ben.

Sweater ___ Colorful Standard
De Oversized Crew van Colorful Standard is één van mijn lievelingstruien. Super prijs/kwaliteitverhouding (echt waar voor de €70 die je betaalt!) en hij past overal bij. Mooie boxy ’80’s-achtige fit en in wel 40 kleuren verkrijgbaar. Ik heb zowel de kleur Black als Rosewood Mist en ik draag maat M (ik heb maat EU38). Die valt best wel oversized, maar dat vind ik juist leuk. Met de code SMILESCS10 krijg je altijd 10% korting bij Colorful Standard.

 

Rokje ___ El Residu

El Residu maakt de mooiste items van geüpcyclede vintage Indiase sari’s, waarvoor het merk samenwerkt met het feministische Indiase productiecollectie Saheli Women (zij zijn echt awesome :)). Elk item is uniek! Deze wrap skirt heeft een mooie lengte en qua taille kun je ‘m helemaal aansluitend maken. Zo tof.

 

Panty ___ Swedish Stockings

Het allerbeste duurzame pantymerk dat er is, als je ‘t mij vraagt. Swedish Stockings gebruikt gerecyclede materialen en produceert onder eerlijke arbeidsomstandigheden bij hun vaste productiepartner in Italië. Ik ben fan van hun Anna 40DEN Control Top tights (goede kwaliteit!) maar het meest nog van hun Lois Rip Resistant Tights – die draag ik hier ook. Ontwikkeld om niet te scheuren en na best vaak dragen is dat bij mij ook echt ng niet gebeurd. En ze hebben al een hoop meegemaakt 🙂 Ik draag maat M.

 

Laarzen ___ Sézane

Dit zijn mijn lievelings laarzen en ze zijn van Sézane. Ik vind sowieso dat ze hele goede, kwalitatieve schoenen hebben (de prijs/kwaliteit-verhouding vind ik daar sowieso super) en ze lopen altijd lekker. Dit zijn de Lea boots en die zijn helaas al een paar jaar uit de collectie, maar de huidige Adele boots lijken er een beetje op. ze vallen normaal (ik draag maat 40).

Trui + broek ___ Rhea. (via The Collection One)

Mijn favoriete chilloutfit. Deze set van Rhea. zit namelijk zo ontzettend lekker en staat ook prachtig. Rhea is  een Nederlands knitwearlabel dat uitsluitend 100% traceerbare merinowol gebruikt en de collectie wordt onder eerlijke arbeidsomstandigheden geproduceerd. Van de trui draag ik maat M/L, want ik wilde een echt oversized fit. Van de broek draag ik maat M en hij is – helemaal na een keer dragen – ook geschikt voor mensen met lange benen. Ik heb mijn set via The Collection One, één van mijn favoriete shops.

 

Telefoonkoord ___ House of Useless

Dit velvet telefoonkoord van House of Useless is heel stevig en heeft een fijne lengte. Ik gebruik de mijne dagelijks. Ze zijn in allerlei kleuren verkrijgbaar.

 

Vintage nepparelketting ___ Indianaweg

Fijn ketting van Indianaweg, een heerlijke vintagewinkel met twee fysieke shops in Amsterdam (De Pijp + West) en een online Etsy store die ze regelmatig updaten. In hun winkels verkopen ze veel mooie sieraden.

 

All Stars ___ tweedehands via Vinted

Vinted staat vol met tweedehands All Stars. Kijk daar eens rond voordat je een nieuw paar aanschaft. Nergens voor nodig!

Bomberjack ___ Thaamsz

Dit prachtige bomberjack is van Thaamsz, een klein Nederlands label. De natuurlijke stoffen worden met de hand geweven. Founder Thamar werkt met vaste kleinschalige productiepartners in India die ze persoonlijk kent en bezoekt. Het is een one size en het hangt er vanaf hoe oversized je ‘m graag draagt. Met S valt hij heel groot, ik draag hem hier met mijn maat M en met maat L kan-ie ook prima.

 

Wijde jeans ___ Joline Jolink

Deze Flow Jeans van Joline Jolink is helaas uitverkocht in deze wassing, maar nog wel in het wit verkrijgbaar. Ik draag maat M en die valt met mijn maat EU38 normaal tot een tikkie baggier, maar dat vind ik juist wel leuk. Joline Jolink gebruikt uitsluitend natuurlijke materialen, produceert onder eerlijke arbeidsomstandigheden en werkt in alles zo duurzaam mogelijk.

Muts ___ Colorful Standard

De mutsen van Colorful Standard zijn fantastisch. De zijn onder eerlijke arbeidsomstandigheden in Portugal gemaakt van gerecyclede merinowol en de prijs/kwaliteit (€45) is ontzettend goed. Ik draag hem hier in de kleur Red en ik heb hem ook in de kleur Bubblegum Pink. Met de code SMILESCS10 krijg je altijd 10% korting op alles bij Colorful Standard.

 

Jeans ___ Kuyichi

De Lisette Flare (verkrijgbaar in 17 kleuren) van Kuyichi draag ik zo graag, mijn favo toegankelijke flare omdat hij zo comfortabel is. De pasvorm is heel goed: hij valt hoog in de taille en sluit daar mooi aan, hij creëert mooie billen en valt super flatterend en comfy om je benen. Mijn Lisette Forever Black blijft zelfs na heel vaak wassen perfect zwart; een superbroek en echt waar voor je geld. Ik draag maat 28/36.

 

Jas + tas ___ vintage

De jas heb ik via Episode en de tas via Penny Lane Vintage, één van mijn favoriete vintage winkels in De Pijp in Amsterdam. Grote aanrader als je van de ’60’s en ’70’s houdt.

Oorbellen ___ Fau Atelier

Deze oorbellen van Fau Atelier zijn heel mooi en ook fijn: super lichtgewicht, dus je kunt ze gewoon de hele dag dragen zonder dat je het voelt. Alles dat dit Utrechtse merk lokaal in het eigen atelier maakt, is uniek en handgemaakt. Fau Atelier laat zich inspireren door bekende kunstwerken en ontwerpt alle prints zelf.

 

Trui ___ Octobre

Ik draag vaak de truien van mijn vriend – deze trui van Octobre is ook van hem en superzacht. Heel fijn merk voor mannen en één van de stijlvolste die ik ken. Aanrader.

Jas ___ Sézane

Daar is-ie weer: mijn Mederick coat van Sézane. Ik draag hem in het najaar en de winter bijna dagelijks en het is een kwalitatieve jas die ik echt aanraad. Ik draag maat 40 (Sézane kan net wat krap vallen in mijn gewone maat).

 

Jeans ___ Kuyichi

Deze Rosa Straight Jeans van Kuyichi zijn ondereel van de Cotton In Conversion collectie (lees hier mijn artikel over dit belangrijke project). Deze jeans is van mega hoge kwaliteit, super stevig en sluit goed aan in de taille. Ik draag maat 29, al had ik ‘m ook in 28 kunnen dragen (dan had hij echt aansluitend gezeten). Normaal zit ik tussen maat 28 en 29 in.

 

Tas ___ Lisa Marin

Mijn lievelingstas is van Lisa Marin en gemaakt van (vegan) appelleer! Ik draag mijn Luna Burned Orange zo vaak en de kwaliteit is bizar goed: hij is na 2 jaar nog steeds als nieuw. De tassen van dit duurzame Nederlandse merk worden met zoveel zorg en vakmanschap handgemaakt in een Italiaanse fabriek waar ook bekende designhuizen hun tassen laten maken. Dat voel je echt in de afwerking. Die is gewoon perfect.

 

Schoenen ___ Aeyde

Mijn enige platte enkellaarzen zijn de Ruby boots van Aeyde. Ze waren een rib uit mijn lijf (lang voor gespaard), maar ik ben echt voor perfectie gegaan en daardoor draag ik ze zo ontzettend vaak. Zowel de kwaliteit als de pasvorm zijn super en je doet er járen mee. Ze vallen op maat, ik draag maat 40, en ik heb een gemiddelde voetbreedte. Als je hele brede voeten hebt, zou ik een ander model kiezen. Anders top!

Sjaal ___ Colorful Standard

Deze Merino Wool Scarf van Colorful Standard (€65) heb ik al jaren (dit is een oude foto) en ik draag hem nog steeds graag. Hij is gemaakt van 100% gerecyclede merinowol en hij is er in zoveel kleuren. Met de code SMILESCS10 krijg je altijd 10% korting bij Colorful Standard. Hun prijs/kwaliteitverhouding is echt heel goed.

 

Baret + jack ___ vintage

Helaas voor jou 😉

T-shirt ___ Stieglitz

Hoewel Stieglitz bij mijn weten nog niet een enorm duurzaam merk is, zijn ze wel steeds transparanter over hun productielocaties en gebruiken ze o.a. steeds meer duurzame materialen. Dit t-shirt uit een oude collectie (niet meer verkrijgbaar) is van zware kwaliteit biologisch katoen) en blijft na heel vaak wassen mooi. En dat is vaker mijn ervaring met hun katoenen items. Ook dat is duurzaamheid.

 

Gele flare ___ Lovely Lane

De flared broeken van Lovely Lane zijn écht geweldig. Hun ’60’s/’70’s inspired collectie wordt met liefde en vakmanschap lokaal gemaakt in Amsterdam en de fit is zo mooi. Ik draag van deze flare maat M/36 (ze hebben dus ook lengtemaat 36, hoera!).

Batik wrap blouse ___ Guave

Het Nederlandse Guave heeft de missie om het authentieke batik ambacht weer op de kaart te zetten. Hun hele collectie is fair, lokaal en duurzaam gemaakt met originele handgemaakte Javaanse batik. Het proces van deze eeuwenoude Indonesische textieldrukkunst is heel(!) intensief en bijzonder. Mijn oma komt van Java dus ik vind het zo mooi om deze Farah Top te dragen 🙂 Hier lees je er meer over.

 

Bruine flare ___ Lovely Lane

De flared broeken van Lovely Lane zijn écht geweldig. Hun ’60’s/’70’s inspired collectie wordt met liefde en vakmanschap lokaal gemaakt in Amsterdam en de fit is zo mooi. Ik draag van deze flare maat M/36 (ze hebben dus ook lengtemaat 36, hoera!).

Sieraden ___ A Beautiful Story

Dit is zo’n mooi merk waar ik op Instagram heel graag mee samenwerk. A Beautiful Story biedt met haar sieradencollectie namelijk ook werkgelegenheid: deze Nederlandse social enterprise werkt fair trade samen met vrouwelijke makers in Nepal en India, waarbij ze naast een inkomen ook zorgen voor educatie en onafhankelijkheid. Al hun sieraden bevatten symbolen of edelstenen die je bij de degene aan wie je het geeft kunt uitkiezen.

Sjaal ___ Colorful Standard

Heel fijn merk voor sjaals en mutsen. Ze hebben ze in alle kleuren van de regenboog en zijn onder eerlijke arbeidsomstandigheden (in Portugal) gemaakt van 100% gerecyclee merinowol. Dit is de kleur Rosewood Mist, volgens mij hebben ze deze niet meer. Met de code SMILESCS10 krijg je altijd 10% korting bij Colorful Standard.

 

Sweater ___ Colorful Standard
De Oversized Crew van Colorful Standard is één van mijn lievelingstruien en al helemaal omdat-ie zo betaalbaar is en hij overal bij past. Mooie boxy ’80’s-achtige fit, hele goede kwaliteit (helemaal voor de prijs!) en is in wel 40 kleuren verkrijgbaar. Dit is de kleur Rosewood Mist en ik draag maat M (normaal heb ik maat EU38). Met de code SMILESCS10 krijg je altijd 10% korting bij Colorful Standard.

 

Suede rok ___ vintage

Helaas! Deze vintage rok is van mijn moeder geweest (en daarom extra leuk dat ik ‘m nu draag!) en dus nergens te krijgen.

 

Laarzen ___ Sézane

Dit zijn mijn lievelings laarzen en ze zijn van Sézane. Ik vind sowieso dat ze hele goede, kwalitatieve schoenen hebben (de prijs/kwaliteit-verhouding vind ik daar sowieso super) en ze lopen altijd lekker. Dit zijn de Lea boots en die zijn helaas al een paar jaar uit de collectie, maar de huidige Adele boots lijken er een beetje op. ze vallen normaal.

Turtleneck ___ Ganni

Uit de oude collectie, deze strakke mesh coltrui van Ganni. Al een tijd niet meer verkrijgbaar.

 

Wijde jeans ___ Joline Jolink

Deze geweldige Flow Jeans van Joline Jolink is helaas uitverkocht in deze wassing, maar nog wel in het wit verkrijgbaar. Ik draag maat M en die valt met mijn maat EU38 normaal tot een tikkie baggier, maar dat vind ik juist wel leuk. Joline Jolink gebruikt uitsluitend natuurlijke materialen, produceert onder eerlijke arbeidsomstandigheden en werkt in alles zo duurzaam mogelijk.

Sjaaltje ___ vintage

Tip: bij Episode (in allerlei steden!) hebben ze manden vol met deze sjaaltjes, voor slechts €5.

 

Sweater ___ Colorful Standard
Één van mijn lievelingstruien en al helemaal omdat-ie zo betaalbaar is en ik hem ontzettend vaak draag. De Oversized Crew van Colorful Standard is geweldig. Hele mooie boxy ’80’s-achtige fit, goede kwaliteit, staat echt overal bij en is in wel 40 kleuren verkrijgbaar. Ik heb zowel de kleur Black als Rosewood Mist en ik draag maat M (normaal heb ik maat EU38). Die valt best wel oversized, maar dat vind ik juist leuk. Met de code SMILESCS10 krijg je altijd 10% korting bij Colorful Standard!

 

Skort ___ Sézane

Hij is uit de oude collectie, deze skort (een rokje met een broekje erin, ideaal als je fietst!) van Sézane. Ze hebben ‘m niet meer, maar hun rokkencollectie is zo goed (let wel op: helaas gebruiken ze niet altijd duurzame materialen) en er komt regelmatig een soortgelijk model in terug in de collectie.

 

Panty ___ Swedish Stockings

Het allerbeste duurzame pantymerk dat er is, als je ‘t mij vraagt. Swedish Stockings gebruikt gerecyclede materialen en produceert onder eerlijke arbeidsomstandigheden bij hun vaste productiepartner in Italië. Ik ben fan van hun Anna 40DEN Control Top tights (goede kwaliteit!) maar het meest nog van hun Lois Rip Resistant Tights – die draag ik hier ook. Ontwikkeld om niet te scheuren en na best vaak dragen is dat bij mij ook echt ng niet gebeurd. En ze hebben al een hoop meegemaakt 🙂 Ik draag maat M.

 

Laarzen ___ Sézane

Dit zijn mijn lievelings laarzen en ze zijn van Sézane. Ik vind sowieso dat ze hele goede, kwalitatieve schoenen hebben (de prijs/kwaliteit-verhouding vind ik daar sowieso super) en ze lopen altijd lekker. Dit zijn de Lea boots en die zijn helaas al een paar jaar uit de collectie, maar de huidige Adele boots lijken er een beetje op. ze vallen normaal.

Trui ___ Sézane

Uit de oude collectie en inmiddels niet meer verkrijgbaar: de Amiel trui van Sézane (tweedehands). Fantastisch model. Al hebben ze regelmatig soortgelijke modellen in de collectie. Van hun truien heb ik maat M en ik vind de kwaliteit heel goed.

 

Rokje + jas ___ vintage

Helaas! Het rokje is vintage.

 

Panty ___ Swedish Stockings

Het allerbeste duurzame pantymerk dat er is, als je ‘t mij vraagt. Swedish Stockings gebruikt gerecyclede materialen en produceert onder eerlijke arbeidsomstandigheden bij hun vaste productiepartner in Italië. Ik ben fan van hun Anna 40DEN Control Top tights (goede kwaliteit!) maar het meest nog van hun Lois Rip Resistant Tights – die draag ik hier ook. Ontwikkeld om niet te scheuren en na best vaak dragen is dat bij mij ook echt ng niet gebeurd. En ze hebben al een hoop meegemaakt 🙂 Ik draag maat M.

Kraag ___ Ganni

Helaas verkopen ze ze niet meer, maar een paar jaar geleden had Ganni fijne losse kraagjes in de collectie waarmee je elke outfit kunt upspicen. Soms zie ik ze nog op Vinted voorbij komen en het lijkt me een erg leuk zelfmaakproject 🙂

 

Riem ___ Sézane

Mijn lievelingsriem (met stip!) is van Sézane. Fantastische kwaliteit. Super stevig; ik draag hem zo vaak en hij blijft mooi en goed op z’n plek zitten. Het is de Ceintuur Artemis.

 

Sweater ___ Colorful Standard
Wederom mijn Oversized Crew sweater van Colorful Standard. Goede kwaliteit, staat echt overal bij en is in wel 40 kleuren verkrijgbaar. Ik heb zowel de kleur Black als Rosewood Mist en ik draag maat M (normaal heb ik maat EU38). Die valt best wel oversized, maar dat vind ik juist leuk. Met de code SMILESCS10 krijg je altijd 10% korting bij Colorful Standard.

 

Jeans ___ Kuyichi

De Lisette Flare (verkrijgbaar in 17 kleuren) van Kuyichi is dé perfecte toegankelijke duurzame flared jeans. De pasvorm is écht ontzettend goed: hij valt hoog in de taille en sluit daar mooi aan, hij creëert een mooie kont en valt super flatterend en comfy om je benen. Dit is de Lisette Dark Rinse die ik inmiddels al redelijk afgedragen heb, maar hij blijft mooi: een superbroek en zó waar voor je geld. Ik draag maat 28/34.

Gele flare ___ Lovely Lane

De flared broeken van Lovely Lane zijn écht insane. Hun ’60’s/’70’s inspired collectie wordt met liefde en vakmanschap lokaal gemaakt bij Atelier Made Here in Amsterdam en de fit is zo mooi. Ook is dit een prachtig merk voor jurken die je vrouwelijke vormen accentueren. Ook bruidsjurken! Ik draag van deze flare maat M/36 (ze hebben dus ook lengtemaat 36, hoera!).

 

Jas + tas ___ vintage

 

Corsage ___ Sissel Edelbo

Helaas is deze niet meer verkrijgbaar.

Jurk ___ Musier

Mijn diner date en kerstjurk, de Long Dress Bonbon van Musier, gemaakt in Frankrijk. Staat geweldig, zit alsof je een pyjama draagt. Heerlijk, dus 🙂 Ik draag maat 38.

 

Schoenen ___ Sézane

De perfecte Mary-Janes, als je ‘t mij vraagt. Je moet ze even inlopen bij de hiel, maar de pasvorm is heel goed en door de ietwat vierkanten neus zitten ze ook fijn bij je tenen. Door de ’70’s blokhak lopen ze ook nog heel lekker. Het zijn deze van Sézane.

Top ___ Reformation

Ik draag de Ossie top van Reformation zo vaak. Hele mooie fit, goede kwaliteit en een bijzondere pasvorm voor een everyday top. Enorme aanrader! Ik draag maat S. En ook fijn: zowel verzendkosten als de invoerrechten etc zijn in de prijs inbegrepen, dus je komt niet voor verrassingen te zijn.

 

Pantalon ___ Closed

Hij is uit een oude collectie, deze wijde Nanton pants van Closed, maar ze maken regelmatig soortgelijke pantalons. Hele fijne broek! Ik draag maat 29.

 

Sandalen ___ Alohas

Mijn favoriete zomersandalen zijn de Harper Sandals van Alohas. Dit Spaanse merk produceert voornamelijk on demand en lokaal en eerlijk in het thuisland. Deze sandalen zaten al vanaf het begin heerlijk, ik heb ze niet eens in hoeven lopen. Ze zijn heel stevig en ik heb er hele vakanties en zelfs weekenden Lowlands op gelopen 🙂 De maat valt normaal. Fantastische schoenen, mega aanrader.

Jurk ___ Yoake

Ze worden in kleine batches onder eerlijke arbeidsomstandigheden gemaakt op Bali, de prachtige linnen zomerjurken van Yoake. Dit Nederlandse merk gebruikt uitsluitend duurzame materialen en werkt samen met kleine lokale familiebedrijfjes die ze persoonlijk kennen. Heel tof!

 

Tasje + gilet ___ vintage
Helaas voor jou! Het tasje en het gilet zijn vintage.

 

Muiltjes ___ Paloma Wool

Ik heb ze alweer 5 jaar, mijn Yin Yang muiltjes van Paloma Wool (oude collectie, niet meer verkrijgbaar). Dit edgy Spaanse merk produceert lokaal en onder eerlijke arbeidsomstandigheden in het thuisland. Helaas gebruikt Paloma Wool vaak geen duurzame materialen, maar deze muiltjes gaan echt al heel lang mee. De kwaliteit is super. Ik draag maat 40 (heb ik normaal ook) enik vind ze normaal tot een tikkie groot vallen.

Top ___ Teym

Als je zoekt naar dé perfecte tanktop, kijk dan echt eens bij Teym. Ik heb zowel The Sleeveless T-shirt (zie foto) als The Tanktop (die draag ik hier op Instagram) en ze zitten zo mooi. Van beide draag ik maat S. Teym is sowieso één van mijn Nederlandse lievelingsmerken. Hier lees je meer over het merk.

 

Jeans ___ vintage

 

Muiltjes ___ Affere

Ze zitten zo lekker, mijn muiltjes van Affere. Dit eerlijke Nederlandse merk werkt met een tijdloze collectie, verantwoordelijke materialen en produceert onder eerlijke arbeidsomstandigheden. Ik heb de Evi Mule in Burned Orange. De maat valt normaal (ik heb 40 en draag altijd 40). Wel is deze schoen meer aan te raden als je smalle voeten hebt; voor bredere voeten zijn ze iets te krap.

Zomerpak ___ Retale

Retale is zo’n fantastisch merk én webshop én fysieke winkel in hartje Nijmegen. Founder Puck verkoopt verschillende kleine eerlijke merken, maar heeft ook haar eigen Retale collectie. Alle items worden onder eerlijke arbeidsomstandigheden geproduceerd bij haar vaste partners in India. Deze blouse en bijpassend broekje zijn uit een oude collectie, maar check ze zeker voor soortgelijke parels.

Top ___ Reformation

Ik draag de Ossie top van Reformation zo vaak. Hele mooie fit, goede kwaliteit en een bijzondere pasvorm voor een everyday top. Enorme aanrader! Ik draag maat S. En ook fijn: zowel verzendkosten als de invoerrechten etc zijn in de prijs inbegrepen, dus je komt niet voor verrassingen te zijn.

 

Rokje ___ El Residu

Dit is zo’n ontzettend leuk Nederlands merk. El Residu maakt de mooiste items van geüpcyclede vintage Indiase sari’s, waarvoor het merk samenwerkt met het feministische Indiase productiecollectie Saheli Women (zij zeijn echt awesome :)). Elk item is uniek! Deze wrap skirt heeft een mooie lengte en kun je dus helemaal aansluitend maken. Zo tof.

 

Sandalen ___ Alohas

Mijn favoriete zomersandalen zijn de Harper Sandals van Alohas. Dit Spaanse merk produceert voornamelijk on demand en lokaal en eerlijk in het thuisland. Deze sandalen zaten al vanaf het begin heerlijk, ik heb ze niet eens in hoeven lopen. Ze zijn heel stevig en ik heb er hele vakanties en zelfs weekenden Lowlands op gelopen 🙂 De maat valt normaal. Aanrader.

T-shirt ___ Stieglitz

Hoewel Stieglitz bij mijn weten nog niet een enorm duurzaam merk is, zijn ze wel steeds transparanter over hun productielocaties en gebruiken ze o.a. steeds meer duurzame materialen. Dit t-shirt uit de oude collectie is van zware kwaliteit (100% biologisch katoen) en blijft na heel vaak wassen mooi. En dat is vaker mijn ervaring met hun katoenen items.

 

Skort ___ Sézane

Hij is uit de oude collectie, deze skort (een rokje met een broekje erin, ideaal als je fietst!) van Sézane. Ze hebben ‘m niet meer, maar hun rokkencollectie is zo goed en er komt regelmatig een soortgelijk model in terug in de collectie.

 

Muiltjes ___ Paloma Wool

Ik heb ze alweer 5 jaar, mijn Yin Yang muiltjes van Paloma Wool (oude collectie, niet meer verkrijgbaar). Dit edgy Spaanse merk produceert lokaal en onder eerlijke arbeidsomstandigheden in het thuisland. Helaas gebruikt Paloma Wool vaak geen duurzame materialen, maar deze muiltjes gaan echt al heel lang mee. De kwaliteit is super. Ik draag maat 40 (heb ik normaal ook) enik vind ze normaal tot een tikkie groot vallen.

__________

De foto’s op deze pagina zijn eigendom van When Sara Smiles en mogen alleen met credits gedeeld worden. Op deze pagina werk ik met enkele affiliatelinks, die mij helpen om dit platform te onderhouden.

 

 

De beste sustainable fashion inspiratie in je inbox?

Schrijf je in voor de gratis WSS newsletter en ontvang elke twee weken het laatste nieuws uit de duurzame modewereld, inspirerende merken, kritische blikken op de kledingindustrie, brand guides, kortingscodes en ander moois. Gewoon lekker makkelijk in je mailbox 🙂