Uncategorized
Fair Outfit 30

Fair Outfit 30

Een goed betaalbare Fair Outfit!

Ik word blij van deze outfit. Niet alleen omdat ik me er mooi en vrouwelijk in voel, maar vooral omdat-ie goed betaalbaar is voor de meeste portemonnees. En daar word ik blij van, want het bewijst dat fair fashion helemaal niet onbetaalbaar hoeft te zijn! De top was € 14,99, de jeans € 35,-, het tasje is een oud verrekijkertasje van mijn moeder en dus gratis, en de schoenen kosten € 85,-. Oké, het zijn geen Primarkprijzen, maar ik vind het zelf helemaal niet slecht!

 

DSC_0254

 

Gestreepte top   |   H&M Conscious
Een fijne basic die wat mij betreft niet mag ontbreken in een eerlijke garderobe is deze gestreepte top van H&M Conscious. Hij is gemaakt van biologisch katoen en goed betaalbaar: hij kost slechts € 14,99!

Jeans   |   Levi’s 501 (tweedehands, via Episode)
Wat ben ik blij met deze tweedehands jeans. Het is een afgeknipte Levi’s 501, die ik voor € 35,- heb gekocht bij Episode. Hij zit heerlijk, de stof is dik en vrij stug (just how I like it!) en ik vind hem mooi staan bij zowel hakken als bij gympen of sneakers.

Verrekijkertas   |   was vroeger van mama (gehad!)
Een vindingrijke dame was die mama van mij. Ik kan me herinneren dat ik als kind al een oogje had op dat speciale tasje dat ze altijd bij zich droeg. Ik vond de vorm interessant en mama vond het een superpraktisch tasje (“er past zóveel in!”) dat ze het zonde vond om het alleen voor een verrekijker te gebruiken. Inmiddels draagt ze hem nooit meer en dat hoefde ze tegen mij natuurlijk niet twee keer te zeggen… 🙂 Nog steeds ben ik weg van de vorm.

Espadrilles   |   Castañer
Ik schreef er onlangs vol lof over en in mijn laatste Fair Outfit (nummer 28, hier) droeg ik deze espadrilles ook al en ik ben er zo blij mee, dat ik ze vrijwel non stop draag. Ik vind ze chique en casual tegelijk: een perfecte combinatie! Het Spaanse Castañer gebruikt voornamelijk natuurlijke materialen (of ze echt biologisch zijn weet ik niet, maar ik ga er niet van uit) en produceert lokaal in Spanje. Niet per se een idealistisch merk zoals bijvoorbeeld een Veja, maar met de beperkte keuze aan écht stijlvolle duurzame schoenen, is dit een keuze waar ik me goed in kan vinden. Deze espadrilles kosten € 85,- (+ € 12,- verzendkosten, helaas) en de maat valt normaal.

 

Naamloos-2

______

De beste sustainable fashion inspiratie in je inbox?

Schrijf je in voor de gratis WSS newsletter en ontvang elke twee weken het laatste nieuws uit de duurzame modewereld, inspirerende merken, kritische blikken op de kledingindustrie, brand guides, kortingscodes en ander moois. Gewoon lekker makkelijk in je mailbox 🙂