Uncategorized
Fair Outfit 6

Fair Outfit 6

Weer een nieuwe Fair Outfit, met mijn fijne trui van Nanushka en een vintage jeans!

DSC_0869

 

Al bijna driekwart jaar ben ik bezig met het verduurzamen van mijn kledingkast. Inmiddels heb ik vele items van onder andere Zara en Mango ingeruild voor stukken van (in mijn ogen) betere merken… en toch draag ik niet vaak een outfit die helemaal uit duurzame en eerlijke stukken bestaat. Natuurlijk is dat wel waar ik naartoe aan het bouwen wel, maar het is ook niet echt duurzaam om dan ineens superveel ethisch verantwoorde kleding te kopen om in één keer mijn garderobe te veranderen. Mijn outfits zullen steeds ‘fairer’ worden, maar dat is een langzaam proces dat tijd kost. In deze outfit vind je dan ook wederom items die ik nu niet meer zou kopen. Maar ik draag ze nog dagelijks, omdat ik ze nu eenmaal al heb en ik ze dan ook maar beter kan dragen. Outfit nummer 6: deels duurzaam!

Trui  |  Nanushka
Je hebt deze trui van Nanushka misschien al eerder voorbij zien komen; ik draag ‘m ook in Fair Outfit 3! Het is mijn lievelingstrui en hij is heerlijk zacht en van fantastische kwaliteit. Nanushka is een prachtig, verantwoord Hongaars merk dat fashion-wise hard aan de weg aan het timmeren is. Helaas is het merk niet voor elke beurs geschikt, maar als je de sale in de gaten houdt, kun je voor een redelijke prijs (ik zei niet ‘goedkoop’, het blijft prijzig!) een item scoren waar je echt heel lang mee gaat doen. Ik denk dat we nog veel van dit merk gaan horen! Meer weten over Nanushka? Ik schreef er eerder deze post over.

Jeans  |  vintage
De jeans komt uit een leuke vintage winkel in Parijs, die mijn vriend en ik vonden toen we de weg waren kwijtgeraakt. Ik kan je dus niet vertellen waar je het kunt vinden 😉 Het is een beetje een mom jeans model, maar dan iets strakker. Echt zo’n jeans die heerlijk zit en perfect is voor dagjes weg.

Jas  |  Hearts & Hands
Deze wollen jas is van Hearts & Hands, een merk waar niet zoveel over te vinden is. Ik ga er dus niet van uit dat deze jas ethisch verantwoord is. Ik heb hem 1,5 jaar geleden gekocht en ik draag hem dagelijks.

Schoenen  |  Adidas
Ook de schoenen zijn niet duurzaam of eerlijk geproduceerd; ik kocht ze begin vorig jaar. Nu zou ik ze liever ingewisseld hebben voor deze sneakers van Veja. Ze staan op mijn verlanglijst.


fair outfit / sustainable outfit

DSC_0880

DSC_0910

DSC_0857

DSC_0892