Tips van Sara
Nieuwe flared jeans van Lovely Lane (review)

Nieuwe flared jeans van Lovely Lane (review)

A big flare never hurt anyone. Oké, het is misschien niet heel handig in de storm op de fiets (been there, done that ;)), maar deze fijne seventies cut maakt elke outfit tot een feestje. In mijn zoektocht naar de perfecte eerlijke en duurzame flared jeans kwam ik uit bij Lovely Lane. Na misschien wel een jaar verliefd naar de Indiana Flare gekeken te hebben – want: toch wel heel prijzig – ben ik er uiteindelijk voor gegaan. En aangezien ik vast niet de enige ben die eerst drie keer wil nadenken voor ze een vrij prijzige internetbestelling plaatst, vond ik het tijd voor een review.

Over Lovely Lane

Lovely Lane is een Nederlands merk met een hele eigen vintage inspired stijl. Denk: sixties, seventies, hippie, boho en heel vrouwelijk. Je vindt er niet alleen de mooiste flared pants op de wereld, maar ook lange romantische jurken, embroidered gilets en binnenkort ook een trouwjurk (wauw). Om meer te weten te komen over dit mooie merk, stelde ik via de mail een aantal vragen aan Marije Braber, die het merk oprichtte. Ze vertelde me dat de volledige productie van Lovely Lane lokaal plaatsvindt in Amsterdam, bij twee kleine naaiateliers. Één daarvan is Atelier Made Here, een coöperatie die vluchtelingen uit Syrië en Irak helpt om met hun vakmanschap in Nederland een nieuw bestaan op te bouwen. Ze worden goed behandeld en ontvangen een eerlijk loon voor hun werk. Het is een bewuste keuze om lokaal te produceren, zo blijft de footprint van het merk tenslotte zo klein mogelijk. Ook werkt Lovely Lane met een klein atelier met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Het kost ongeveer 3 uur om een broek te laten maken en mensen ontvangen een eerlijk loon naar Nederlandse begrippen, dus reken maar uit hoeveel dit kost. Den tel er dan de stoffen en materialen bij op.

De stoffen van Lovely Lane komen allemaal uit Nederland. “Omdat ik daar zelf naartoe kan rijden”, zegt Marije. “Veel stoffen hebben het Oekotex keurmerk, maar sommige stoffen ook niet.”  Momenteel heeft ze ook contact met eerlijke collectieven in het buitenland om daar eventueel ook te produceren. Én om aan mooie vegetable dyed stoffen en mooi biokatoen te komen. Waar Lovely Lane ook gaat produceren, het merk zal altijd fair blijven, verzekert ze me.

 

 

Over mijn Indiana Flare (review)

Ik moest wel even tien keer nadenken voordat ik de broek bestelde. Ik zag hem al eerder voorbij komen bij een hele bups aan conscious Instagrammers (zoals Romy Boomsma en Nina Pierson) en mijn inschatting was dat mijn portemonnee niet zo groot is als die van hen 🙂 Ik had nog nooit € 249,95 uitgegeven aan een spijkerbroek en hoewel ik de prijs heus wel snapte, bleef het veel geld. Maar ja, die precies-dezelfde-maar-goedkopere broek kwam maar nergens voorbij. Dus ik bestelde ik hem. Van tevoren mailde ik even met Marije om zeker te weten dat ik de juiste maat zou nemen. Dat kun je dus altijd doen. Ik heb maat 38 (of 28/34) en ik bestelde maat M/36, omdat ik lange benen heb.

Lovely Lane werkt op pre-orderbasis om overproductie te voorkomen. Toen ik mijn flared jeans bestelde, kreeg ik een bevestigingsbericht waarin stond dat ik mijn broek 4 weken later zou ontvangen. Dat werden er uiteindelijk minder dan twee. Een hele leuke verrassing.

De broek is fantastisch. De flare is enorm, nog groter dan ik dacht, en de mooie stof en de rode stiksels maken ‘m niet de zoveelste trendbroek, maar echt een seventies pronkstuk. Ik was op slag verliefd. Maat M bleek de juiste maat. De pijpen waren toch iets te lang, maar dat was mijn eigen schuld. Ik zei namelijk in de mail dat ik “1.75 met relatief lange benen” ben. En dat is natuurlijk ook wel vaag 🙂 Met heels is de lengte prima, maar ik ga hem toch iets laten inkorten. Ook laat ik de fit aan de bovenkant innemen, want de band is iets te wijd. Daardoor sluit hij niet goed aan en moet ik nu een riem gebruiken. De broek is perfect voor mensen met een wat rechter figuur, maar zandlopers moeten hem waarschijnlijk laten innemen. Dat vind ik niet erg, want ik ben nog steeds heel (oké, SUPER) blij met mijn Indiana Flare, ik voel me er prachtig in en ik draag hem het liefst elke dag.

Bekijk de Indiana Flare van Lovely Lane

 

Psssht: word je zielsgelukkig van een seventies vibe in je outfits? Lees dan eens dit artikel, waarin ik 9 prachtige slow fashion merken uitlicht met een prachtige boho hippiestijl!

 

 

Over de outfit

Behalve de Indiana Flare van Lovely Lane draag ik:
• Een awesome vintage suede Easy Rider jasje dat ik kocht bij Vijzel Vintage in Amterdam (een shred wardrobe piece met mijn vriend!)
• Een simpel zwart coltruitje van Filippa K (fair gemaakt van biokatoen)
• Een vintage faux fur jas die ik kocht bij Episode (ik had ‘m nog in de auto liggen en bij het HEM in Zaandam – prachtige plek en museum, aanrader! – was het nogal koud… 🙂
• Oude suede block heeled boots van Vagabond. Ze zijn niet fair/duurzaam gemaakt, maar onlangs besprak ik de sustainability practices van Vagabond met mijn collega Zoé van Kuyichi en we kwamen tot de conclusie dat het merk zó goed bezig is dat ik er misschien weer ‘mag’ kopen van mezelf! Hoera!