Collectie
Mooi merk: fine jewelry van Neinties (+ GIVEAWAY!)

Mooi merk: fine jewelry van Neinties (+ GIVEAWAY!)

Sam (25) runt haar eigen fine jewelry label Neinties: verfijnd, betaalbaar en eerlijk geproduceerd!

Een duurzame mode-instelling gaat voor mij niet alleen om minder en kwalitatiever kopen. Mij gaat het vooral om selectiever en bewuster keuzes maken. Ik wil initiatieven steunen die ik succes gun en ik wil me verbinden met het produc. Eerlijke verhalen horen. En ervan verzekerd zijn dat ze met liefde, aandacht en oog voor het milieu zijn gemaakt.

Een tijdje geleden kwam ik in contact met Sam (25). Ze runt vanuit Denemarken haar eigen fine jewelry label: Neinties. Denk: mooie minimalistische zilveren en gold plated kwaliteitssieraden, met oog voor detail en met een goed hart gemaakt. En ook nog betaalbaar ook – ik ben fan! Voor Neinties doet Sam werkelijk álles zelf, van materiaalresearch tot het ontwerpen, van het bouwen van de online shop tot de verpakking en de fotografie. Ze produceert de sieraden zelf, met de hand, en de gecompliceerdere items (zoals de zegelringen) worden in een klein edelsmid-atelier in Bangkok gemaakt. Sam is idealistisch, als het om mode gaat. Ik was benieuwd naar haar drijfveren, de manier waarop ze werkt en haar visie op het huidige modesysteem. Een interview!

(én ik heb een give-away voor jullie, aan het einde van dit artikel kun je één van mijn favoriete artikelen uit de collectie, de uitverkochte Tag Necklace, winnen in het goud!)

 

Neinties 1

Earrings_gold

Nori ear hoop gold   |   € 15,- (per stuk)
Mod ear hoop gold
   |   € 18,- (per stuk)
Balance ear hoop gold
  |   € 18,- (per stuk)

Étoile ear hoop gold   |   € 15,- (per stuk)
Tag ear hoop gold   |   € 18,- (per stuk)
Herkimer diamond hoop gold   |   € 23,- (per stuk)

20170330-IMG_4989

Hi Sam, vertel!
Hoe en waarom is Neinties ontstaan?

Vijf jaar geleden heb ik mijn rechtenstudie opgezegd om branding en marketing te studeren in de Deense stad Aarhus. Ik was er dagelijks mee bezig, ook in mijn vrije tijd. Na mijn afstuderen heb ik het geluk gehad om de wereld rond te mogen reizen met mijn vriend, die een succesvolle carrière had met zijn muziek. Ik ben uiteindelijk zijn brand management gaan doen en de vrijheid van zelfstandig zijn inspireerde me om wat voor mezelf te beginnen. Iets dat 100% van mij was, dat miste ik. Al snel kwam ik uit bij mijn andere interesses: mode en ‘fine jewelry’. Ik droeg nooit echt veel sieraden, want de dingen die mij aanspraken vond ik al gauw te duur. Dat gaf ik liever uit aan kleding. Toen ben ik research gaan doen over edelsmeden, technieken en het gebruik van verschillende metalen en ik kwam erachter hoe een ontwerp nu eigenlijk van papier tot leven komt. Na veel ‘trial en error’ ben ik langs een klein edelsmid-atelier gegaan in Bangkok, waar ik op dat moment op reis was. Daar heb ik één van mijn technische tekeningen afgegeven: de ‘Roppongi’ signet ring, in sterling zilver. Dat zou mijn allereerste item worden, ik wilde er al zo lang een! Een paar maanden later had ik de ringen met mijn merknaam gegraveerd in mijn handen, dat voelde best cool! De productie ervan was wel erg kostbaar, maar dat is nu eenmaal zo als je op kleine schaal laat produceren. Daarom wilde ik het grootste deel van de collectie zelf gaan doen. Ik ben onderdelen gaan kopen (en doe dat nog steeds) in zowel lokale winkels in Thailand als Kopenhagen waarmee ik uiteindelijk de eindproducten zelf maak.

 

unnamed

Sam (25) doet werkelijk álles zelf voor Neinties. Van materiaalresearch tot het ontwerpen, van het bouwen van de online shop tot de verpakking en de fotografie.

Div

Roppongi pinky signet ring gold   |   € 68,-
Roppongi pinky signet ring sterling silver   |   € 68,-

roppongi_on

Hoe omschrijf je de stijl van Neinties?
En waar haal je inspiratie uit?

De stijl van Neinties is simplistisch en af en toe zit er een subtiele trend in verwerkt. Ik vind het belangrijk dat het geen wegwerpartikelen worden, maar dat de items tijdloos genoeg zijn voor de komende jaren – ook al liggen de prijzen niet erg hoog. Het fijne aan sterling zilver is dat het mooi blijft. Als zilver oxideert, kan je het poetsen met een zilverdoekje en het is weer als nieuw. Ik haal mijn inspiratie meestal uit vormen en kleuren die ik zie op straat, in de natuur, op kleding van mensen. Ik krijg veel energie van het bedenken van nieuwe ideeën: van het bedenken van nieuwe ontwerpen, een nieuwe look voor de site, maar ook het ontwerpen van nieuwe verpakkingen voor de toekomst.

Je produceert zelf en je werkt
samen met een kleinschalig atelier
in Bangkok. Kun je wat meer vertellen
over het productieproces?

Mijn productieproces is niet heel erg extensief. De wat gecompliceerde items laat ik maken bij het eerdergenoemde atelier in Bangkok, daar maken ze een ‘wax’ model gebaseerd op een 3D tekening en die wordt dan gebruikt in een proces dat ‘lost wax casting’ heet. Ik werk met dat atelier samen, omdat zij zelf redelijk klein en overzichtelijk zijn en daarom ook op kleine schaal produceren. Daarnaast heb ik met mijn eigen ogen gezien dat de werkomstandigheden daar prima zijn. Verder streef ik ernaar om, zoals nu, ook in de toekomst het grootste deel (zo niet, alles) van de collecties zelf te maken. Het liefst koop ik alles zo lokaal mogelijk in als het kan, daarom zijn bijvoorbeeld ook alle onderdelen van mijn verpakkingen gemaakt in Denemarken.

 

IMG_90671_1000

Necklaces

Tag necklage gold   |   € 30,-
Étoile necklace gold   |   € 30,-
Ginza necklace gold   |   € 28,-

Avi necklace silver   |   20,-
Balance necklace silver   |   € 30,-
Nori necklace silver   |   € 20,-

static1.squarespace

Met Neinties ga je idealistisch te werk.
Wat is jouw visie op de huidige modewereld?

Mijn visie op de huidige modewereld is vrij idealistisch; dat komt misschien omdat ik dat zelf ook ben. Ik leef overwegend vegan en dat maakt het navigeren in de mode-industrie af en toe best moeilijk. StellaMcCartney is voor mij een grote inspiratiebron. Haar visie op materialen en productie zou ik het liefst bij ieder (groot) merk zien. Het achterwege laten van bont en leer (in een wereld die een obsessie heeft met bont en leer) vind ik heel bewonderenswaardig. Naar mijn mening mogen winst en kostenbesparingen nooit boven menselijke gezondheid, dierenwelzijn of het milieu staan. Bovendien hoop ik dat ‘shopping and producing local’ onder de nieuwe generaties populairder zal worden.

En tot slot: wat zijn je plannen voor de toekomst?

Met Neinties wil ik graag een onafhankelijk, betaalbaar en duurzaam ‘lifestyle’ merk opbouwen. Dus met meerdere productcategorieën die zowel direct als indirect met ‘fine jewelry’ te maken hebben. Een lijn in echt goud zou ik ook heel graag willen ontwerpen in de toekomst. Massa-productie is niet echt mijn ding en dat zal het ook niet worden, dus uiteindelijk zijn/zullen alle ontwerpen wel ‘limited’ blijven.

 

Div1

Northern star bracelet gold   |   € 18,-
Meji bracelet with sandstone
  |   € 35,-
Petite Topaz bracelet sterling silver   |   € 25,-

IMG_9088_1000

IMG_7859
IMG_7844

WIN: de uitverkochte Tag necklace!

Nu het allerleukste: ik mag de Tag ketting, mijn persoonlijke favoriet, weggeven aan één van jullie! Het enige dat je hoeft te doen, is een reactie achterlaten onder dit artikel (zorg dat ik contact met je kan opnemen, door bijvoorbeeld je e-mailadres te delen)! Het is geen must, maar natuurlijk mag je Neinties altijd een hart onder de riem steken met een follow op Instagram of Facebook. En als je jezelf (of een vriendin!) eens op een verfijnd, betaalbaar sieraad wilt trakteren, weet je waar je moet zijn 🙂

Meedoen kan tot en met zaterdag 15 april 2017.
Op 16 april krijgt de winnaar van mij persoonlijk bericht!

 

Neinties

IMG_7860

IMG_7803

Meer weten over Neinties
of de hele collectie bekijken?
Kijk op neinties.com!

______

De beste sustainable fashion inspiratie in je inbox?

Schrijf je in voor de gratis WSS newsletter en ontvang elke twee weken het laatste nieuws uit de duurzame modewereld, inspirerende merken, kritische blikken op de kledingindustrie, brand guides, kortingscodes en ander moois. Gewoon lekker makkelijk in je mailbox 🙂