Uncategorized
New in: Castañer espadrilles

New in: Castañer espadrilles

Ik ben verliefd op mijn espadrilles van het Spaanse Castañer. Niet het duurzaamste merk op de wereld, maar in ieder geval oké geproduceerd. Dat is iets.

Bewuster leven en zielsveel van mode houden, is geen gemakkelijke combinatie. Want bewuster leven gaat over je innerlijke behoeftes veranderen (en minder waarde hechte aan de buitenkant), en mode gaat voor mij toch vooral – laat ik eerlijk zijn – over een versiering aan de buitenkant (weliswaar eentje die identiteitsversterkend werkt, maar toch). Het schuurt een beetje. En ik merk dat heel erg in mijn schoenenkeuzes. Ik wil minder hebberig zijn op het gebied van schoenen én eerlijk geproduceerde schoenen kopen, maar tegelijkertijd weiger ik om in te leveren op wat ik mooi vind.

En dat heeft ervoor gezorgd dat ik al enige tijd in een schoenencrisis verkeer. Omdat ik op de één of andere manier alleen maar schoenen mooi vind van merken die aan lelijke massaproductie in lagelonenlanden doen. MAAR. Toen waren er ineens deze espadrilles van het Spaanse merk Castañer. Al vanaf het moment dat ik ze zag aan de voeten van mijn favoriete Françaises, was ik verliefd. En als je deze blog al even volgt, ongetwijfeld de tonnen espadrillefoto’s in mijn inspiratieposts gezien. Ik vind ze chique en vrouwelijk en tegelijkertijd toegankelijk. Hoewel Castañer niet bekend staat als een duurzaam modemerk, kwam ik erachter dat het merk de schoenen lokaal produceert in Spanje en dat de schoenen grotendeels van natuurlijke materialen als katoen en jute zijn gemaakt. Ik wil Castañer niet neerzetten als een ‘duurzaam modemerk’ (ik weet er simpelweg te weinig van om dit statement te maken), maar Castañer komt in ieder geval tegemoet aan een aantal duurzame modecriteria die ik belangrijk vind.

 

Castaner espadrilles black 6 cm canvas

 

De espadrilles hebben een hak van slechts 6 cm (ze zijn er ook in 8 cm), en dat is een feestje voor je voeten! De maat valt normaal, ze lopen heerlijk en het voetbed is lekker zacht. Wel is het handig om te weten dat je ze vrij strak om je enkels hebt te knopen; wil je dat ze goed op hun plek blijven zitten tijdens het lopen. Ik ben helemaal verliefd op mijn twee nieuwe vrienden en ik geloof dat we samen heel wat mooie zomerdagen gaan beleven 🙂

De Castañer Carina Basic 6 espadrilles kosten € 85,- (helaas komt daar – als je vanaf de website van Castañer bestelt – € 12,- aan verzendkosten bij) en dat vind ik een nette prijs voor deze pareltjes.

 

Castaner espadrilles black 6 cm canvas

Castaner espadrilles black 6 cm canvas

Castaner espadrilles black 6 cm canvas

______

De beste sustainable fashion inspiratie in je inbox?

Schrijf je in voor de gratis WSS newsletter en ontvang elke twee weken het laatste nieuws uit de duurzame modewereld, inspirerende merken, kritische blikken op de kledingindustrie, brand guides, kortingscodes en ander moois. Gewoon lekker makkelijk in je mailbox 🙂