Uncategorized
New in: eerlijke espadrilles van Toms

New in: eerlijke espadrilles van Toms

In de categorie "fijne bohemian stappers die je niet eens hoeft in te lopen": deze zwarte, suede peeptoe schoentjes van Toms lopen als wolkjes!

Als je een streng schoenenregime hanteert, ben je allang blij als je schoenen vindt die zowel je principes onderstrepen als er een beetje appetijtelijk uitzien. Nu liggen de duurzame schoenenmerken niet bepaald voor het oprapen; naast mijn enkellaarsjes van Acne en mijn Veja sneakers eindigden mijn online zoektochten naar ‘gewoon leuke, betaalbare zomerschoentjes die lekker lopen’ altijd in een ‘laat maar’, met bijbehorend zielig gezicht. Met warme dagen was ik sowieso veroordeeld tot mijn niet-duurzame collectie, die er – los van vorig jaar gekochte slippertjes – steeds meer verouderd en afgetrapt uit begon te zien. Het was tijd voor wat nieuws… maar wat dan?

Nu moet ik zeggen dat ik, los van het idealistische karakter, nooit iets met Toms heb gehad. Ik kan wel heel mooi zeggen dat ik alle eerlijk gemaakte schoenen fantastisch vind, maar dat is niet zo. Het oog wil ook wat – en ik voelde me weinig aangesproken tot de meeste modellen van het merk. En ik merk, hoe plat het ook klinkt, dat de coolfactor van een merk voor mij enorm meespeelt in de aantrekkingskracht die het op me uitoefent. Toms is betrokken, integer en toegankelijk, maar niet cool.

De laatste tijd spotte ik echter steeds vaker semi-bohemian-meets-french-girl outfits met een luchtig gewaad of een wijdere, afgeknipte jeans en eronder fijne schoentjes, bijvoorbeeld espadrilles, al dan niet met een peep toe voor het warmere klimaat. Deze coole combi’s brachten me weer terug bij Toms en toen ik een inspiratiefoto met peep toe Toms en een afgeknipte, gerafelde jeans tegenkwam, had ik een “hmm… toch wel leuk, misschien?!” moment. Ik struinde de website af en ik werd toch wel een beetje gegrepen door het mooie verhaal van het merk (ik zal er binnenkort een Mooi Merk post aan wijden). Ik heb bewondering voor het unieke One For One businessplan, waarbij Toms met elke aankoop een kind in nood verblijdt met een paar schoenen. Ik wilde het merk steunen en ik bestelde deze schoentjes op de Nederlandse website van Toms.

Review

Hoewel mijn schoentjes ook zonder peeptoe bestaan, leek het mij wel fijn om mijn zweetpootjes een beetje frisse lucht te kunnen gunnen op de warme dagen. Ik vind ze prachtig in het suede (voor de vegans onder ons: Toms heeft ook stoffen variaties!) en ik vind de gevlochten zool mooier dan de effen zool van de originele Toms schoenen. Nadat ik ze had besteld, ontving ik ze meteen al de volgende dag: supersnel!

Het beste aan deze schoentjes is dat het net lijkt of je op wolkjes loopt. Wat zitten ze heerlijk; nog beter dan verwacht! Ik denk zelfs dat het mijn fijnste schoenen zijn en ik raad ze iedereen aan. Ik hoefde ze niet eens in te lopen, ze zijn heel soepel en zaten meteen al als gegoten. Ze kosten € 69,95 en de maat valt normaal. Ik draag ze het liefst onder mijn (jawel, daar is-ie weer ;)) wijde, afgeknipte vintage jeans, met een simpel t-shirt of blouse erop. Lekker luchtig.

 

Toms zwarte suede peeptoe alpargatas schoenen

Toms zwarte suede peeptoe alpargatas schoenen

Toms zwarte suede peeptoe alpargatas schoenen

Toms zwarte suede peeptoe alpargatas schoenen

______

De beste sustainable fashion inspiratie in je inbox?

Schrijf je in voor de gratis WSS newsletter en ontvang elke twee weken het laatste nieuws uit de duurzame modewereld, inspirerende merken, kritische blikken op de kledingindustrie, brand guides, kortingscodes en ander moois. Gewoon lekker makkelijk in je mailbox 🙂