Tips van Sara
Mijn liefde voor tweedehands designerkleding (en The Next Closet)

Mijn liefde voor tweedehands designerkleding (en The Next Closet)

Als er één duurzame manier van kopen is, is het wel tweedehands schatgraven. De wereld van tweedehands kleding is de afgelopen jaren enorm uitgebreid en geloof me: het beeld van muf ruikende, verwassen vodjes moet écht worden bijgesteld. Sterker nog: inmiddels kun je prachtige tweedehands designerkleding (van de mooiste merken!) met één druk op de knop bestellen. Onlangs kwam ik in contact met The Next Closet, een duurzame marktplaats voor tweedehands designkleding. En we bleken een goede match! Tijd om dit mooie platform onder de loep te nemen en mijn persoonlijke selectie designeritems met je te delen…

 

The_Next_Closet_tweedehands_designerkleding_When_Sara_Smiles_header

Waarom is tweedehands kleding ook alweer awesome?

Duurzamer kan niet
De kledingindustrie is de tweede grootste vervuilende industrie in de wereld (ja, echt!). Door tweedehands te kopen bespaar je grondstoffen, energie, water en afval. En dat is méér dan mooi meegenomen.

Het is goedkoper
Tweedehands is altijd goedkoper dan eerstehands en dat is vooral bij kwalitatieve designeritems érg fijn: ineens wordt de prijs van items van Acne, Isabel Marant of Stella McCartney een stuk interessanter. Vaak zijn items maar enkele keren gedragen en echt nog als nieuw.

Unieke schatten
Tussen tweedehands collecties vind je ware schatten uit verschillende decennia, waarmee je een uniekere stijl kunt creëren dan met die supergewilde H&M’etjes die sinds twee weken in de winkels hangen.

 

The_Next_Closet_tweedehands_designerkleding_When_Sara_Smiles_header_3

 

Over The Next Closet: de duurzame marktplaats voor tweedehands designerkleding

Ik hou van tweedehands kleding, en hoe meer ik erachter kom hoeveel prachtige kwaliteitsitems écht een tweede leven verdienen, hoe meer ik ervan ga houden. Er wordt steeds meer (over)geproduceerd, steeds meer kleding belandt al na een paar keer dragen in de achterkant van onze kast en er wordt ontzettend veel weggegooid.

Om die reden is The Next Closet in 2013 opgericht, met als missie: de tweedehands kledingmarkt innoveren en prachtige kwaliteitsitems een tweede leven gunnen. Én daarmee duurzame designerkleding voor een grotere groep mensen toegankelijker maken.

Het platform is in vier jaar enorm gegroeid en inmiddels vind je er van zo ongeveer álle (designer)merken superveel moois (Acne, Isabel Marant, Stella McCartney, Nanushka, Sandro, Ganni, Céline, anyone?) Nieuw zijn deze merken te duur voor me; bovendien koop ik geen nieuwe producten bij merken waarvan ik niet zeker weet of ze onder goede arbeidsomstandigheden produceren (= het grootste gedeelte uit de lijst). Daarom vind ik het geweldig dat er een plek is waar duurzame designerliefhebbers toch naar hartelust kunnen shoppen en verkopen.

En om mijn verhaal kracht bij te zetten, heb ik op The Next Closet een speciale selectie van mijn persoonlijke favorieten gemaakt. Je vindt ze hier, misschien zit er iets moois voor je bij! Ik word zelf in ieder geval ontzettend blij van deze lijst. Ik zeg: kijk eens rond op The Next Closet! En zoek je kleding van duurzame merken? In de merkenlijst staan ze als groen gemarkeerd. Éxtra duurzaam!

TheNextCloset.com

 

The_Next_Closet_tweedehands_designerkleding_When_Sara_Smiles 4 kopie

The_Next_Closet_tweedehands_designerkleding_When_Sara_Smiles 4

The_Next_Closet_tweedehands_designerkleding_When_Sara_Smiles 4 kopie 2

 

Fotocredits: The Next Closet, Instagram The Next Closet.
Dit artikel is geschreven in samenwerking met The Next Closet, een platform dat ik graag een podium geef en waar ik 100% achter sta.

______

De beste sustainable fashion inspiratie in je inbox?

Schrijf je in voor de gratis WSS newsletter en ontvang elke twee weken het laatste nieuws uit de duurzame modewereld, inspirerende merken, kritische blikken op de kledingindustrie, brand guides, kortingscodes en ander moois. Gewoon lekker makkelijk in je mailbox 🙂