Uncategorized
Liefde voor mijn Pelechecoco biker jack (review)

Liefde voor mijn Pelechecoco biker jack (review)

Dit biker jack van hergebruikt leer is mijn beste aankoop van dit jaar en ik vertel je waarom.

Misschien had je ‘m al eens eerder voorbij zien komen in mijn Fair Outfit (bijvoorbeeld hier of hier). Maar zo niet: maak kennis met mijn geliefde biker jack van Pelechecoco. Gemaakt van reworked / gerecycled leer en nog duurzaam en fair geproduceerd ook! Ik kocht deze jas alweer vijf maanden geleden en inmiddels vond ik het tijd voor een review. Althans: mijn enthousiasme verraadt natuurlijk al een hoop: ik ben gewoon ontzétten blij met dit fantastische item. En ik zal je vertellen waarom.

 

Pelechecoco_biker_jacket_women_review_header_1

Pelechecoco maakt
fantastische biker jacks van
gereworked & gerecycled leer

Pelechecoco is een Deens merk dat zich focust op ‘sustainable leather wear’: het zo duurzaam mogelijk inzetten van leer. Het merk staat voornamelijk bekend om de prachtige biker jacks en hergebruikt leer, in zo ongeveer alle kleuren van de regenboog. Pelechecoco verzamelt vintage en oude lappen leer, die worden gesorteerd op uiterlijk en leersoort om vervolgens vakkundig gemixt te worden tot een compleet nieuw kwaliteitsjack (al maakt Pelechecoco ook tassen). Het productieproces verloopt zo duurzaam mogelijk (zo worden er geen chemicaliën gebruikt tijdens het schoonmaken en bewerken van het leer). Alles wordt met de hand uitgezocht en gemaakt, door mensen die een goed loon betaald krijgen en dit onder goede omstandigheden mogen doen. Precies wat ik belangrijk vind.

Ben je overigens (net als ik was) ook zo benieuwd waar die aparte naam vandaan komt? Nou, het zijn de drie helden van oprichter Dan: voetballer, Pele, Chr Guevara en modegrootheid Coco Chanel. Weet je dat ook weer.

 

Pelechecoco_biker_jacket_women_1000_4

 

Pelechecoco_biker_jacket_women_1000_2

Het biker jacket is mijn
beste aankoop van dit jaar (review)

Voordat ik dit jack ein-de-lijk kocht, had ik het al 1,5 jaar op mijn wishlist staan. Ik vond € 255,- namelijk nogal een investering – niet een aankoop die ik zomaar ‘even’ doe. Bovendien wilde ik het graag passen; de pasvorm is bij zo’n jack zó bepalend! Uiteindelijk kwam ik er achter dat het Nederlandse We Are Labels het jack verkocht en daar heb ik ‘m uiteindelijk gepast en gekocht.

Ik draag maat M met mijn heupmaat 38 en die maat zit goed. Ietwat krap op de heup (echt maar een tikkie), maar ik vind het wel fijn dat hij wat nauwer aansluit. Bovendien draag ik zo’n jack vrijwel altijd open. Het leer voelt heerlijk soepel en tegelijkertijd dik en kwalitatief aan. De naden zijn heel stevig gestikt en ook de details zijn heel goed afgewerkt. Ik vind de coole en moderne pasvorm erg mooi. Het mag dan vintage leer zijn; gelukkig is de pasvorm er niet naar. En ik ben positief verrast door de kwaliteit en stevigheid van het leer. Het voelt als waar voor mijn geld. Sterker nog: na vijf maanden kan ik je zeggen dat dit biker jack oprecht mijn beste aankoop is van dit jaar. Het mag dan wat kosten; dit jack gaat jááááren mee, ik kan het alle seizoenen dragen (de extremen daargelaten, natuurlijk) en ik vind het fantastisch staan bij zo ongeveer elke outfit en stijl. Héél capsulegarderobe-waardig! Ben je op zoek naar een duurzame en eerlijk geproduceerde leren jas? Ik raad je dit exemplaar van harte aan!

Je vindt dit biker jack
op de website van Pelechecoco
en bij We Are Labels!

Pelechecoco_biker_jacket_women_1000

 

Pelechecoco_biker_jacket_women_outfit

Jeans: Kings of Indigo Christina jeans
Ketting: Neinties
Tas: Matt & Nat Alaya bag
Schoenen: Acne Jensen boots

 

Pelechecoco_biker_jacket_women_1000_3

 

header

 

Bronnen: Pelechecoco, Eco Fashion World