Inspiratie
Kijk de nieuwe duurzame modedocumentaire ‘A Tool For Change’ hier

Kijk de nieuwe duurzame modedocumentaire ‘A Tool For Change’ hier

Wat houdt ‘duurzame kleding’ nou precies in? Waar kun je het vinden? En wat is er allemaal voor awesomes mogelijk? Vandaag ging ‘A Tool For Change’ in premiere (een samenwerking tussen de Sustainable Fashion Gift Card en Mumster), een nieuwe duurzame modedocumentaire die laat zien wat er nodig is om de industrie te veranderen – én hoe negen pioniers daar op hun unieke manier aan werken. Kijk ‘m hier!

 

Nu ik 7 jaar over duurzame mode schrijf, kan ik inmiddels zeggen dat het duurzame wereldje echt nog een bubbel is. Slechts een klein percentage van de Nederlandse consumenten koopt écht bewust en is überhaupt bekend met duurzame merken en mogelijkheden. Het gros van de mensen heeft geen idee. Niet gek, want in het huidige systeem worden we continu verleid om meer te kopen dan we nodig hebben, zowel online als in winkelstraten. De koopfuik is real, en voor grote vervuilers is het veel makkelijker om de massa te bereiken (en te greenwashen) dan de écht duurzame pioniers.

 

A Tool For Change maakt de rijke wereld van duurzame kleding zichtbaar

 

A Tool For Change wil dit veranderen. In deze nieuwe duurzame modedocumentaire ontmoet je negen. pioniers achter opkomende mode- en lifestylemerken. Je leert over het moment waarop ze besloten om het anders aan te pakken en hun eigen pad te volgen. Ze laten ons zien hoe ze innovatieve concepten op de markt brengen en echt verandering willen brengen. En vooral: dat duurzame kleding echt niet duur of ingewikkeld, maar ook – juist! – heel toegankelijk, creatief en stijlvol kan zijn. Ik hoop dat de rijkdom aan mogelijkheden veel mensen gaat inspireren.

 

De documentaire is een initiatief van de Sustainable Fashion Gift Card, en een samenwerking met duurzame pioniers en aanjagers van duurzame mode, waaronder ikzelf 🙂 Veel kijkplezier en stuur ‘m vooral door naar je inner circle 🙂

Je bekijkt A Tool For Change hier:

Over The Sustainable Fashion Gift Card

 

En tot slot een fijne cadeautip waarmee je altijd iets leuks geeft: de Sustainable Fashion Gift Card is een duurzame cadeaukaart die je inwisselt bij bijna 80 duurzame modepioniers (bekijk ze hier). Denk aan duurzame (online en fysieke) kledingmerken en retailers, maar ook cursussen, workshops, stylisten en boeken Met de kaart wil founder Nanette Hogervorst mensen inspireren om duurzamer te kopen en te leven.   Je koopt de giftcard al vanaf €10 en je kunt ‘m zowel privé als zakelijk bestellen – het ideale cadeau voor iedereen die kennis móet maken met duurzame kleding!

 

bekijk hier

 

 

Kom ook naar onze Amsterdam Fashion Week talk

 

Ook misschien interessant: op zaterdag 2 september is er n.a.v. de docu een talk op Amsterdam Fashion Week. En ik neem eraan deel! In ‘How can we make fashion a force for good?’ delen duurzame mode-experts in een panelgesprek hun perspectieven en inzichten op het huidige modesysteem – en wat er nodig is om het tij te keren. Leuk als je erbij bent! Het is gratis, begint om 10:00 en vindt plaats bij Fosbury & Sons (Prinsengracht 769).

 

Meld je aan: RSVP naar talk@amsterdamfashionweek.com

 

__________

 

Beeld: Mumster, Sustainable Fashion Gift Card

 

______

De beste sustainable fashion inspiratie in je inbox?

Schrijf je in voor de gratis WSS newsletter en ontvang elke twee weken het laatste nieuws uit de duurzame modewereld, inspirerende merken, kritische blikken op de kledingindustrie, brand guides, kortingscodes en ander moois. Gewoon lekker makkelijk in je mailbox 🙂