Uncategorized
Dit zijn de 5 fijnste duurzame tanktops en t-shirts in mijn kast

Dit zijn de 5 fijnste duurzame tanktops en t-shirts in mijn kast

Écht goede, duurzame items zijn niet altijd gemakkelijk te vinden. In mijn duurzame Brand Guides vind je de mooiste merken verzameld die op een goede manier produceren, maar dat zegt nog niks over de kwaliteit. Met deze duurzame tanktops en t-shirts in mijn kast heb ik hele goede ervaringen. En dus durf ik ze stuk voor stuk aan te raden. Ook wat waard op duurzaamheidsvlak, toch?

 

Belangrijk om te benadrukken: ervaringen kunnen erg persoonlijk zijn. Ik heb wel eens meegemaakt dat ik geweldige ervaringen met een merk had, terwijl anderen het tegenovergestelde vinden. Of dat ik een merk aangeraden kreeg, terwijl ik zelf vind de kwaliteit niet goed vind. Meningen verschillen én je kunt soms net te maken hebben met een productiefoutje – dat kan elk kledingmerk overkomen. Ben je niet tevreden over een product? Mail de klantenservice merk dan altijd even (en wees aardig :)). Duurzame merken vinden kwaliteit belangrijk en ze verwerken de ervaringen van hun klanten in nieuwe producties. Bovendien mag je – zeker in een hogere prijsklasse – verwachten dat een product niet na een paar keer dragen vervormt of kapot gaat. Want ook dat is duurzaamheid.

 

Heb je een andere stijl dan ik? Check dan zéker even mijn Grote Duurzame T-shirt Guide. Daarin vind je de 14 mooiste merken verzameld, in allerlei stijlen, prijsklasses en maten. Zeker weten dat er iets voor je tussen zit 🙂

 

 

 

 

1.  The Sleeveless T-shirt van Teym

 

Dit is momenteel de meest gedragen top in mijn kast, en met een reden: The Sleeveless T-shirt van Teym heeft bredere schouderbanden, wat ‘m meteen super classy maakt en waardoor elke outfit er meteen modischer uitziet. Ik vind de fit ook écht heel goed, hij sluit mooi aan. Bovendien is het geribbelde biologische katoen is superzacht en blijft mooi na vaak wassen. Hele grote aanrader. Ik draag maat S (en normaal heb ik maat EU38). Dan valt hij mooi aansluitend.

 

Bekijk The Sleeveless T-shirt

 

 

 

 

2.  Oversized Organic T-shirt van Colorful Standard

 

Bij Colorful Standard vind je de mooiste betaalbare basic t-shirts. Hun Oversized Organic T-shirt is mijn favoriete t-shirt fit en valt relaxed – en best groot – om het lichaam. Erg leuk in een jeans gepoft, of op een rok. Ik vind de prijs/kwaliteit van dit merk écht heel goed. Een t-shirt van €35 is gemaakt van biologisch katoen en geproduceerd in hun eigen fabriek in Portugal. Dat betekent dat ze erg goed zicht hebben op de werkvloer en dus echt zelf eerlijke arbeidsomstandigheden kunnen garanderen. Bovendien is het mooi stevig geweven katoen dat lang mooi blijft en niet vervormt (wat ik vaak wel die bij andere duurzame merken in deze prijsklasse).

 

Ook super: alles dat Colorful Standard maakt, is er in tientallen kleuren. Als je dus een specifieke tint zoekt, is de kans groot dat ze ‘m hebben. Van dit t-shirt draag ik maat S, want hij valt echt oversized (normaal draag ik maat EU38). Ik ben ook fan van hun Organic Oversized Crewneck Sweater (€70), trouwens. Daar draag ik M van.

 

Extra fijn: met de code SMILESCS10 krijg je doorlopend 10% korting op alles bij Colorful Standard! Dan betaal je nog maar €31,50 per t-shirt.

 

Bekijk alle t-shirts
Bekijk Oversized Organic T-shirt

 

 

 

 

3.  De Ossie Knit Tank van Reformation

 

Dit is ook écht een topper: de Ossie Knit Tank van Reformation. Ik heb deze top nu 2 of 3 jaar (ik heb het geheugen van een goudvis) en ik draag hem nog steeds zo graag. Hij is namelijk net wat bijzonderder – en vrouwelijker – dan andere tanktops en ik voel me er altijd wat meer dressed up mee. De inkeping tussen je borst blijft mooi in model, want er zit een onzichtbare ijzerdraad in verwerkt. Ook vind ik de kwaliteit erg goed. Ik draag maat S.

 

Reformation is niet het duurzaamste merk in mijn Grote Eerlijke Merkenindex, maar met sommige specifieke fits zie ik dit wel als de beste optie.

 

Bekijk de Ossie Knit Tank

 

 

 

4.  T-shirts van Stieglitz

 

Stieglitz. staat niet per se bekend als een duurzaam merk, maar ik vind dat ze het de laatste jaren goed doen. Het Nederlandse merk heeft een specifieke stijl en als je, net als ik, van oversized fits met grafische opdruk houdt, vind je hier echt fijne tees. Hun t-shirts worden tegenwoordig gemaakt van biologisch katoen (dat geldt in ieder geval voor de t-shirts ik ik van ze heb) en ze produceren in Turkije.

 

Het beste: de kwaliteit. Daar ben ik echt van onder de indruk en ik vind ze hun prijs waard. In 2022 kocht ik er een t-shirt dat van geweldige kwaliteit bleek. Zowel ik als mijn vriend (we delen ‘m – ik draag ‘m oversized :)) heb het shirt al ontelbaar keer gedragen en het blijft mooi en in vorm. Ik vind de katoendikte, wat dikker dan normaal, ook heel goed. Dit jaar kocht ik dit t-shirt en die voelt ook weer zo goed aan. Ik kan niet anders zeggen: de kwaliteit is fantastisch. Grote aanrader. T-shirts van Stieglitz vallen wel echt heel groot. Afhankelijk van het t-shirt draag ik maat XS of S.

 

Bekijk alle t-shirts

 

 

 

 

5.  The T-shirt van Teym

 

En tsja, toch nog een keer Teym, want: te goed om niet te noemen. Ik ben groot fan van dit mooie Nederlandse merk en de fit en kwaliteit van hun producten is gewoon écht heel goed. The T-shirt is wat mij betreft het perfecte basic, meer aansluitende t-shirt. Het biologisch katoen is vrij stevig en tegelijkertijd een beetje stretchy, waardoor het mooi om je lichaam valt. Ik heb The T-shirt nu een paar jaar, in verschillende kleuren, en de fit blijft mooi. Ik draag maat S (en heb normaal maat EU38).

 

Bekijk The T-shirt

__________

De foto’s bij dit artikel zijn afkomstig van en eigendom van de merken zelf.

__________

______

De beste sustainable fashion inspiratie in je inbox?

Schrijf je in voor de gratis WSS newsletter en ontvang elke twee weken het laatste nieuws uit de duurzame modewereld, inspirerende merken, kritische blikken op de kledingindustrie, brand guides, kortingscodes en ander moois. Gewoon lekker makkelijk in je mailbox 🙂