Uncategorized
Belangrijk: teken (en deel) dit burgerinitiatief voor eerlijke lonen in de kledingindustrie! 💪

Belangrijk: teken (en deel) dit burgerinitiatief voor eerlijke lonen in de kledingindustrie! 💪

Lees dit even, alsjeblieft. Dit is een grote kans om als burger te strijden kun je als burger namelijkWereldwijd worden tientallen miljoenen mensen in de kledingindustrie structureel uitgebuit, uitgeput en zeer heftig onderbetaald.

 

Kledingmerken weigeren verantwoordelijkheid te nemen. Maar wij kunnen daar iets aan doen. Er loopt een belangrijk burgerinitiatief waarmee we vechten voor wet- en regelgeving die leefbare lonen eist voor alle kleding die in Europa wordt verkocht. De EU heeft de macht om dit voor elkaar te krijgen!

 

MAAR DE KLOK TIKT. We hebben tot 1 juli om 1 miljoen handtekeningen te krijgen, dat is nodig, en we moeten er nog een hoop. Teken de Good Clothes Fair Pay petitie vandaag en deel de campagne met zoveel mogelijk mensen. Je volgers, je vrienden, je collega’s. Niet eerder kon je als consument zóveel invloed hebben op een betere toekomst van miljoenen kledingmakers. Dankjewel!

 

TEKEN HIER!

 

 

WAAROM IS DIT BURGERINITIATIEF ZÓ BELANGRIJK?

 

Van een t-shirt van €30 gaat gemiddeld €0,18(!) naar de persoon die het kledingstuk maakt. Bizar. Miljoenen mensen in kledingfabrieken werken onder zeer hoge druk in een onveilige omgeving, ze maken enorme overuren (oplopend tot 16-18 uur per dag, 6-7 dagen per week) en ze krijgen daar zó weinig voor betaald dat ze niet eens in hun basisbehoefte kunnen voorzien (eten, onderdak, zorg, onderwijs). Ze zitten muurvast in het het huidige systeem, gecreëerd door fast fashion’s race to the bottom.

 

Zonder een leefbaar loon (wat je minimaal nodig hebt om rond te komen) kun je geen betere toekomst bouwen. Maar we kúnnen dit veranderen. Good Clothes Fair Pay is een Europees burgerinitiatief dat wet- en regelgeving wil afdwingen die het recht op een leefbaar loon versterken en kledingbedrijven daarvoor verantwoordelijk houden. Dit geldt voor alle kleding-, textiel- en schoenenmerken en -retailers, en hun wereldwijde productieketens. De EU heeft namelijk de macht om dit voor elkaar te krijgen. Dat is huge!

We hebben 1 miljoen handtekeningen van EU-burgers nodig om dit officieel op de agenda te zetten. Good Clothes, Fair Pay wordt gepusht door o.a. als Schone Kleren, Fashion Revolution, Fair Wear en ASN Bank. Meer info lees je op:

 

Bekijk alle beelden

 

 

Helpt When Sara Smiles je in je duurzame reis?

 

Ik vind het belangrijk om mijn platform gratis te houden, zodat ik zoveel mogelijk mensen kan helpen 🙂 Waardeer je mijn werk en wil je me supporten? Via deze Tikkie link kun je een symbolische koffie of lunch voor me kopen, waarmee je tijd koopt die ik in nieuwe artikelen kan steken. En áls je iets koopt, kan dat via één van mijn affiliatelinks. Dan ontvangt WSS een kleine commissie over het bestelbedrag. Ontzettend bedankt!

______

De beste sustainable fashion inspiratie in je inbox?

Schrijf je in voor de gratis WSS newsletter en ontvang elke twee weken het laatste nieuws uit de duurzame modewereld, inspirerende merken, kritische blikken op de kledingindustrie, brand guides, kortingscodes en ander moois. Gewoon lekker makkelijk in je mailbox 🙂