Merkanalyses
Hoe duurzaam is Womsh (van de duurzame sneakers)?

Hoe duurzaam is Womsh (van de duurzame sneakers)?

Ze lopen fantastisch – als je de juiste hebt gevonden – en ze zijn in vrijwel elke garderobe onmisbaar: sneakers. Zoek je een paar dat er niet alleen fantastisch uitziet, maar waarbij je ook niet hoeft in te leveren op je idealen? Dat is precies de vraag waarmee Womsh ooit begon. Wat maakt de schoenen van dit duurzame sneakermerk nou zo duurzaam? Ik zocht het voor je uit! En heb je een mooi paar op het oog? Onderaan deze pagina vind je een kortingscode van 15%… you’re welcome!

 

De super chunky sneakers hieronder (de NEWSTART) zijn m’n favoriet. Ik heb ze zelf en ze lopen als wolkjes.

 

 

Womsh in het kort

 

Womsh is een Italiaans sneakermerk, opgericht in 2014 om te bewijzen dat – in de toen erg onduurzame sneakerwereld – duurzaamheid en een fantastisch design perfect samengaan. De idealen van het bedrijf zitten verweven in de naam Womsh, dat afgeleid is van Word Of Mouth Shoes: duurzame statementschoenen waarbij niet alleen het design voor zich spreekt, maar waarbij het verhaal achter je schoenen anderen inspireert om de wereld ook een stukje mooier te maken. Belangrijk voor Womsh is dat duurzaamheid zit verweven in alles dat het doet. Walk your talk & talk your walk.

 

 

Wat maakt Womsh zo eerlijk en duurzaam?

 

Duurzame keuzes beginnen bij een goed ontwerp. Dat er achter Womsh een berg ervaring met sneakers zit, is al meteen duidelijk in het design. Kwaliteit en een perfecte pasvorm staan voorop en inmiddels kan ik dat beamen; sindskort heb ik namelijk zelf een paar sneakers en het voetenbed is zo fijn dat ik ze niet eens in hoefde te lopen (dat is nog wel eens een ander verhaal). Ze lopen heerlijk – tijdens het schrijven van dit artikel loop ik dagelijks vele kilometers met m’n twee maanden oude baby’tje in de draagzak, ik spreek dus uit ervaring 😉

 

Alle sneakers worden gemaakt van duurzamere materialen. Bij de leren sneakers, waar Womsh jaren geleden mee begon, worden ‘betere’ keuzes gemaakt door gebruik te maken van natuurlijk (in Europa) gelooid en metaalvrij leer, afkomstig van afval van de vleesindustrie. Maar de laatste seizoenen heeft Womsh ook veel vegan sneakers geïntroduceerd: vrijwel alle modellen zijn nu ook in een vegan variant verkrijgbaar (bekijk m’n favorieten hieronder), gemaakt van Frumat appelleer (nice!). De veters worden gemaakt van 100% biologisch katoen en verpakkingen van gerecyclede materialen (voornamelijk karton).

 

Bekijk hier de vegan collectie

 

 

100% eerlijk en lokaal geproduceerd in Italië

 

En dan de productie. Die vindt namelijk in z’n geheel plaats in thuisland Italië. Helemaal lokaal dus, en met een vaste productiepartner die bekend staat om z’n traditionele Italiaanse vakmanschap. Door met één langetermijnpartner nauw samen te werken, kan Womsh snel schakelen met de fabriek én is er 100% overzicht over wat er precies gebeurt op de werkvloer. En in een kledingindustrie waarbij het normaal is om constant van fabrieken te wisselen (omdat bedrijven de hele tijd bezig zijn met waar het nog sneller en goedkoper kan), vind ik het fijn dat er merken zijn die waarde hechten aan een goede, eerlijke samenwerking. De fabriek draait op 90% hernieuwbare stroom en Womsh compenseert alle CO2-uitstoot voor al z’n activiteiten. Deze info en meer vind je trouwens op de website, want Womsh is erg transparant. Zoals het hoort.

 

 

 

You’re welcome: een 15% kortingscode voor Womsh

 

Zoals ik hierboven al schreef: zelf heb ik een paar Womsh sneakers (zie hieronder) en ik vind ze fantastisch. Het zijn de Newstart White Red sneakers en het voelt al vanaf het begin alsof ik op wolkjes loop. Ik heb maat 40,5 en ik draag maat 40, deze zitten perfect (ik had echt niet groter moeten pakken). Twijfel je over de maat van een ander model? Stuur ze gewoon even een mailtje, ze helpen je graag verder!

 

Enthousiast geworden? Snap ik! Alles dat ik hierboven schreef, meen ik ; ik heb dit merk hoog zitten. Van Womsh mag ik een fijne kortingscode met je delen. Gebruik de code SARA15 en ontvang 15% korting op de complete collectie in de webshop (geldig t/m 30 april)!

 

Bekijk de volledige collectie

 

 

 

 

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Womsh, een bedrijf waar ik helemaal achter sta en dat ik graag een podium geef.

 

 

 

______

De beste sustainable fashion inspiratie in je inbox?

Schrijf je in voor de gratis WSS newsletter en ontvang elke twee weken het laatste nieuws uit de duurzame modewereld, inspirerende merken, kritische blikken op de kledingindustrie, brand guides, kortingscodes en ander moois. Gewoon lekker makkelijk in je mailbox 🙂