Brand Guides
Brand Guide: de mooiste duurzame plus size kleding (grote maten)

Brand Guide: de mooiste duurzame plus size kleding (grote maten)

Laat ik meteen afrekenen met de titel. Ik weet hoe negatief ‘duurzame plus size kleding’ en ‘grote maten’ klinkt. En eigenlijk wil ik die woorden helemaal niet gebruiken. Ik wil juist inclusiviteit omarmen en elk lichaam is prachtig. Liever schrijf ik over ‘duurzame kledingmerken die een breder matenspectrum bedienen’. Maar dat Googlet niemand 🙂 En aangezien ik met dit artikel zoveel mogelijk mensen wil bereiken, heb ik gekozen voor een SEO-proof titel. Ik hoop dat je dat begrijpt.

 

Als ik aan de ideale duurzame mode-industrie denk, zie ik aan een grote, positieve, inclusieve wereld voor me. Gelukkig is het idealistische keuze-aanbod enorm! … voor mensen met maat 36 tot 42, dan. Daarboven (en -onder) wordt het ineens moeilijk. Veel mensen met een andere maat zijn dan ook gefrustreerd: wíl je duurzamer kopen, wordt het je verdomd moeilijk gemaakt. Dat is jammer. Want duurzame schatten moeten voor iedereen toegankelijk zijn. Zoveel mooie merken (die toegankelijk zijn voor Nederlandse vrouwen) zijn er helaas nog niet. Maar ze zíjn er wel. Met liefde heb ik ze voor je gebundeld. Ken je mooie merken die ik nog niet ken? Deel ze vooral met me op Instagram!

 

Het is oké als je voor ‘normale’ merken kiest als je jouw maat niet duurzaam kunt vinden. We doen wat we kunnen!

 

Overigens wil ik benadrukken dat je je écht niet slecht moet voelen als je voor fast fashion kiest als je niks duurzaams (en moois!) kunt vinden in jouw maat. Het lijkt me vreselijk om het gevoel te hebben dat het volgen van je idealen je veroordeelt tot een outfit waar je je niet fijn in voelt. Want het gaat hier ook om jóu. Focus op het kopen van kleding waar je je prachtig in voelt en die je daardoor ontelbaar veel keren gaat dragen. Dat is het allerbelangrijkste. En ook heel duurzaam.

 

De mooiste merken voor eerlijke en duurzame plus size kleding:

Sézane
Reformation
Atelier Félie
Ganni
Organic Basics
Christy Dawn
Dariadeh
Snuggs
Mara Hoffman
Lucy and Yak
Arkitaip
Faithfull
Halla X Halla
Girlfriend Collective
House of Useless
Yevu
Vetta
Elizabeth Suzann
Universal Standard
Tala
Hope and Harvest
Ace & Jig
Thought
Lara Intimates
Seasalt Cornwall

 

Andere duurzame modemerken met een bredere maatrange:
Mudd and Water   |   Nomads Clothing   |   Gudrun Sjöden   |   Ubuntu Wear (en kijk eens in online vintage stores, daar is zoveel moois te vinden!)

 

 

 

 

Sézane
XXS – 3XL / 46-48)

✓ B Corp
✓ gebruikt veel duurzame materialen
✓ focus op eerlijke arbeidsomstandigheden

 

Sézane is een mooi Frans merk met een heerlijke vrouwelijk, Parijse stijl en een enorme tijdloze collectie. Style wise vond ik Sézane altijd al prachtig, al had ik m’n bedenkingen bij het merk. Nu Sézane transparanter is over het productieproces en in 2021 een B Corp werd, heb ik m’n mening flink bijgesteld. Het merk gebruikt in toenemende mate duurzame materialen (als je er koopt, check dan waar het product van is gemaakt), heeft een focus op eerlijke arbeidsomstandigheden en geeft een steeds beter inkijkje bij de productiepartners waar het mee samenwerkt. Sézane heeft vrijwel alle items t/m maat XXL, 3XL of 44/46/48 verkrijgbaar. En zo ontzettend veel keus!

 

Bekijk de collectie

 

 

Reformation
EU30 – EU56

✓ onder eerlijke arbeidsomstandigheden geproduceerd
✓ voornamelijk gemaakt van duurzamere materialen

 

Voor menig duurzame modeliefhebber is Reformation één van de mooiste merken. Reformation maakt gebruik van gerecyclede en natuurlijke materialen (al twijfel ik daar soms aan, want ik zie ook vaak synthetische materialen bij producten staan). De volledige collectie wordt onder eerlijke arbeidsomstandigheden geproduceerd in de eigen fabriek in L.A., waar het merk ook gevestigd is. Overigens is niet  de volledige collectie van Reformation beschikbaar in grotere maten, maar het merk heeft wel een hele mooie ‘Extended Sizes‘ collectie. En heel fijn: de douanekosten, invoerrechten én verzendkosten zitten al inbegrepen bij de prijs. Zo kom je niet voor nare verassingen te staan. Nice!

 

Bekijk de collectie

 

 

Atelier Félie
34 – 52

 

✓ fair en lokaal geproduceerd in Amsterdam
✓ made to order
✓ gemaakt van duurzamere materialen (veel linnen)
✓ core collectie (no seasonal collections, no sale)

 

Wauw, wauw, wauw! Atelier Félie is niet alleen style wise gróte favoriet van yours truly, je kunt er terecht t/m maat 52! Dat komt doordat het merk made to order werkt: pas na je bestelling wordt jouw kledingstuk gemaakt. Dat zorgt er niet alleen voor dat er geen afval is, maar ook dat Atelier Félie heel flexibel is in het maken van allerlei maten. De volledige collectie is verkrijgbaar in een breed matenspectrum. Atelier Félie gebruikt duurzame materialen, zoals linnen, en produceert lokaal in het eigen atelier in Amsterdam. Zo cool, echt het checken waard!

 

Bekijk de collectie

 

 

Ganni
EU32 – EU52

 

Toen ik eind 2021 een merkanalyse van Ganni deed, had ik nog geen idee dat het merk zo goed bezig was op duurzaamheids gebied. Ik ben echt onder de indruk! Ganni is niet alleen heel transparant over z’n werkwijze en productieproces; ook op alle duurzaamheidsvlakken laten ze zien dat ze echt actief stappen zetten. Denk aan duurzaam (en ook innovatief op dit gebied!) materiaalgebruik en een grote focus op eerlijke arbeidsomstandigheden: Ganni is sinds 2022 Fair Wear member. Ik hou van de manier waarop ganni de consument actief meeneemt in z’n duurzame reis, check het @ganni.lab Instagramaccount voor inspiratie. En nog beter: het merk biedt momenteel 61 items aan t/m maat 52. Ganni wil dit graag uitbreiden naar meer styles.

 

Bekijk de collectie

 

 

Faithfull
XS – XXL

 

✓ fair en lokaal gemaakt op Bali
✓ gemaakt van duurzame materialen
B Corp

 

Bij Faithfull, een van oorsprong Australisch label, vind je een enorme collectie (práchtige) zomerjurken en zwemkleding. Echt enorm veel keus in prints, kleuren en modellen! De volledige collectie wordt onder goede arbeidsomstandigheden lokaal op Bali geproduceerd bij kleine familiebedrijfjes waar Faithfull een hechte relatie mee heeft. Omdat het bedrijf ook vanaf het eiland werkt, is er controle over het productieproces (= heel goed!). Waar Faithfull enkele jaren geleden nog veel niet-duurzame materialen gebruikte, wordt de collectie nu gemaakt van Econyl, linnen, EcoVero, Tencel en andere mooie materialen. Wil je hier iets bestellen? Let dan op: bovenop de producten komen nog verzend- en douanekosten (invoerrechten, etc).

 

Bekijk de collectie

 

 

Organic Basics
XXS – XXL

✓ fair geproduceerd in Europa
✓ core collectie
✓ gemaakt van duurzame materialen

 

Bij Organic Basics vind je superfijne basics van geweldige kwaliteit; ik heb inmiddels een paar items van dit mooie merk en ik draag ze al zo lang en met zoveel plezier. Dit Deense merk is een ware pionier op het gebied van duurzame kleding. De volledige (core!) collectie is gemaakt van kwalitatieve duurzame materialen, zoals gerecyclede wol, biologisch katoen, sterk geweven Tencel en gerecyclede kasjmier. Organic Basics is klimaatneutraal én een B Corp, produceert fair in Europa en is daar heel transparant over. Ook is het merk heel transparant over z’n werkwijze. Lees hier de uitgebreide duurzaamheidsanalyse die ik over Organic Basics deed! De laatste tijd is het merk z’n matenrange flink aan het uitbreiden; inmiddels zijn bijna alle producten t/m maat XXL verkrijgbaar en dit wordt nog meer. Een merk om in de gaten te houden, dus 🙂

 

bekijk de collectie

 

 

 

Christy Dawn
XS – 3XL

 

✓ duurzame materialen
✓ fair geproduceerd in L.A.

 

Misschien wel één van mijn favoriete merken in deze lijst. Bij Christy Dawn vind je de allermooiste jurken (en okée, ook veel andere items, maar hun jurken… pfoe!). Denk: een beetje Rouje X folk vibes. Het Amerikaanse merk heeft zowel duurzaamheid als eerlijke arbeidsomstandigheden hoog in het vaandel staan. Zo gebruikt Christy Dawn alleen maar deadstockmaterialen (leftoverstoffen). Dit zorgt ervoor dat er altijd in kleine batches wordt geproduceerd en er dus weinig overstock op de plank blijft liggen. De volledige collectie wordt onder eerlijke arbeidsomstandigheden én lokaal geproduceerd in L.A., waar Christy Dawn ook gevestigd is.

 

Bekijk de collectie

 

 

 

 

Snuggs
XXS-4XL

 

✓ fair geproduceerd in Europa
✓ gemaakt van duurzame materialen
✓ core collectie (geen seizoenscollecties, geen sale)

 

Als je op zoek bent naar mooi duurzaam menstruatie-ondergoed, is Snuggs je merk. Hun period panties zijn niet alleen mooi simpel en super comfy, maar ook goed voor je huid, de makers (fair geproduceerd in thuisland Tschjechië) én de planeet. En het mooie: je bespaart niet alleen afval, maar uiteindelijk ook nog geld: deze period panties gaan ontzettend lang mee. Snuggs heeft een enorme collectie in allerlei modellen en kleuren, variërend van lichte tot hevige menstruatie. Allemaal leak proof door een OEKO-TEX gecertificeerd drielagensysteem dat tot 3 tampons of maandverbanden kan opvangen. Het gebruik is simpel: na gebruik spoel je het broekje even onder de kraan en daarna kan het gewoon mee met de normale was.

 

En het mooiste: Snuggs period underwear is verkrijgbaar van maat XXS tot 4XL – een prachtig size inclusive merk, dus. Groot fan hier!

 

Bekijk de collectie

 

 

 

Mara Hoffman
XXS – 3XL

 

✓ onder eerlijke arbeidsomstandigheden geproduceerd
✓ duurzame materialen

 

Mara Hoffman is de meest recente toevoeging aan deze lijst en meteen één van de mooiste, als je ‘t mij vraagt. Voor dit prachtige Amerikaanse merk tel je wel wat meer neer dan het gemiddelde merk in dit rijtje, maar pfoe, je krijgt er ook wel iets héél moois voor. Vooral de pantalons en chique jurken zijn persoonlijke favorieten. Mara Hoffman maakt bij mijn weten (maar check altijd zelf de productpagina) gebruik van duurzame materialen en produceert onder eerlijke arbeidsomstandigheden (hier vind je een overzicht van de fabrieken). Blij met deze toevoeging!

 

Bekijk de collectie

 

 

 

 

dariadéh
XXS – XXXL

 

✓ onder eerlijke arbeidsomstandigheden geproduceerd
✓ duurzame materialen (0% polyester)
✓ core collectie

 

dariadéh is het duurzame kledingmerk van de Oostenrijkste mode-activist DariaMadeleine Alizadeh, oftewel @dariadaria op Instagram. Je vindt er super comfy en tijdloze duurzame basics met een hele mooie fit. De complete collectie wordt gemaakt van duurzame, natuurlijke materialen en dariadéh gebruikt 0% polyester.  De complete collectie wordt onder eerlijke arbeidsomstandigheden geproduceerd bij vaste, kleinere familiefabrieken in Portugal, Servië en Turkije. Ook fijn: dit is een wat betaalbaarder label, vergeleken bij andere merken in deze guide. Ik hoor veel positieve verhalen over de kwaliteit. Aanrader, dus!

 

Bekijk de collectie

 

 

 

 

Girlfriend Collective
XXS – 6XL

 

✓ onder eerlijke arbeidsomstandigheden geproduceerd
✓ gemaakt van duurzame materialen
✓ geen seizoenscollecties, geen sale

 

Girlfriend Collective is een Amerikaans sport- en loungewearmerk dat inclusiviteit hoog in de vaandel heeft staan. Alle producten zijn gemaakt van duurzame materialen. Een voorbeeld: de leggings van Girlfriend Collective zijn gemaakt van 25 gerecyclede PET-flessen. De volledige collectie wordt onder eerlijke arbeidsomstandigheden geproduceerd bij een vaste, eerlijke (SA8000 gecertificeerde) partner in Vietnam. Girlfriend Collective is ook in Nederland verkrijgbaar bij verschillende webshops.

 

Bekijk de collectie

 

 

Arkitaip
(XS – XXXL (pantalons)

 

✓ onder eerlijke arbeidsomstandigheden geproduceerd in Europa
✓ gemaakt van duurzame materialen (linnen)

 

Ik weet het, de foto’s suggeren anders, maar de broeken van het Engelse merk Arkitaip zijn verkrijgbaar t/m maat XXXL. Ze zijn gemaakt van Belgisch linnen – net als de rest van de collectie, trouwens – ontworpen in Londen en onder eerlijke arbeidsomstandigheden geproduceerd in Portugal.  En goed nieuws: ondanks dat Arkitaip vanuit Engeland verzendt, hoef je geen extra douane- en invoerkosten te betalen. Dat doen zij namelijk voor jou. Fijn! En zo mooi!

 

Bekijk de collectie

 

 

House of Useless

(XXS – XXXL)

 

✓ lokaal en fair geproduceerd in Nederland
✓ core collectie (geen seasonal collections, geen sale)
✓ ook productie on demand: alle maten mogelijk

 

Bij House of Useles vinden ze maatinclusiviteit heel belangrijk. Het Nederlandse – Utrecht based! – merk maakt prachtige vrouwelijke en comfortabele items, zoals zwierige jurken, fijne suits, wijde knits en wrap tops. Het kleurenpalet is prachtig en vooral de velvet items vind ik erg mooi 🙂 De volledige core collectie wordt in het House of Useless atelier in Utrecht geproduceerd, vanzelfsprekend onder eerlijke arbeidsomstandigheden. En zo tof: als je een afwijkende maat hebt dan de maten die op de website worden aangegboden (dus buiten XXS-XXXL), mag je ze altijd een berichtje sturen. Iedereen kan House of Useless items dragen! 🙂

 

Bekijk de collectie

 

 

Yevu

(XS – 4XL)

 

✓female owned/ women empowering
✓onder eerlijke arbeidsomstandigheden geproduceerd
✓gemaakt van duurzame materialen
✓sociale impact

 

Yevu is een awesome Australisch/Ghanees kledingmerk met een grote liefde voor kleurrijke, Afrikaanse prints en een sociale missie. Yevu is een female owned en female empowering merk: het bedrijf is volledig toegewijd aan het creëren van mooie, eerlijke banen lokaal in Ghana, waar Yevu een eigen eerlijke fabriek runt. De collectie wordt gemaakt van 100% lokaal gesourced en geproduceerd katoen. En het mooiste nieuws: alle items zijn verkrijgbaar van maat XS t/m 4XL.

 

Bekijk de collectie

 

 

Halla X Halla
XS – XXL

 

✓onder eerlijke arbeidsomstandigheden geproduceerd
✓gemaakt van duurzame materialen

 

Halla X Halla is een Fins swimwearmerk met een hele vrolijke, funky collectie (dat luipaardbadpak! <3). De collectie, die overigens uitsluitend bestaat uit prints en kleuren waar je heel vrolijk van wordt, wordt gemaakt van duurzame materialen, zoals Econyl (gerecyclede polyester, o.a. gemaakt van oude visnetten). Alles wordt onder goede arbeidsomstandigheden gemaakt in één vaste fabriek op Bali.

 

Bekijk de collectie

 

 

Universal Standard
4XS – 4XL

 

✓ onder eerlijke arbeidsomstandigheden geproduceerd

 

Universal Standard is een true inclusivity brand. Het Amerikaanse merk werd opgericht om elke vrouw zich mooi te laten voelen: iedereen verdient het om zonder angst of rotgevoel te kunnen shoppen. Universal Standard focust op mooie, tijdloze designs en hoge kwaliteit. De collectie wordt volgens de FAQ-pagina onder eerlijke arbeidsomstandigheden gemaakt in de VS, Peru, Frankrijk en China. Op zoek naar een mooie jeans? Universal Standard heeft een hele wijde denim range.

 

Bekijk de collectie van Universal Standard

 

 

 

 

Vetta Capsule
32 t/m 46

 

✓ onder eerlijke arbeidsomstandigheden geproduceerd
✓ duurzame materialen

 

Vetta is een Amerikaans merk dat bekend staat om hun duurzame capsulegarderobes. Elke capsulegarderobe – Vette biedt er meerdere aan – bestaat uit vijf tijdloze kledingstukken waarmee je, door te mixen en matchen, tot wel 30 combinaties kunt maken. De volledige collectie is gemaakt van duurzame materialen (zoals biologisch katoen en Tencel) en op eerlijke wijze geproduceerd in verschillende fabrieken door heel Amerika heen. Let op: als je bij Vetta bestelt, komen daar nog wel verzendkosten en douanekosten bij.

 

Bekijk de collectie van Vetta

 

 

 

 

Lucy and Yak
(XXS t/m XXL)

 

✓ onder eerlijke arbeidsomstandigheden geproduceerd
✓ duurzame materialen

 

Lucy and Yak is leuk! Bij dit Engelse merk vind je súperleuke (en ook nog unisex) tuinbroeken, boiler suits en andere uitgesproken items, vaak felgekleurd. Vooral de tuinbroeken vind ik erg, erg leuk. Lucy and Yak is idealistisch en probeert op elk vlak zo duurzaam en liefdevol mogelijk te werken.  Zo gebruikt het merk uitsluitend biologisch katoen. De kleding wordt onder goede arbeidsomstandigheden gemaakt in India; bovendien ontvangen alle werknemers vier keer het Indiase minimumloon. En extra leuk voor ons: Lucy and Yak is ontzettend betaalbaar!

 

Bekijk de collectie van Lucy and Yak

 

 

 

 

Elizabeth Suzann
XXS – 4XL

✓ onder eerlijke arbeidsomstandigheden geproduceerd

Elizabeth Suzann is een Amerikaans merk dat zich focust op tijdloze, flowy ontwerpen en een bewuste manier van produceren.De volledige collectie wordt (lokaal) in house ontworpen én geproduceerd. Het merk werkt ‘made to order’, dat betekent dat jouw kledingstuk pas wordt gemaakt zodra jij het bestelt. Daardoor hoeft Elizabeth Suzann geen grote stock op te slaan en wordt overproductie tegengegaan. Elizabeth Suzann werkt deels met duurzame(re) materialen, zoals linnen, maar ook minder duurzame materialen (lees in dit artikel meer over welke materialen wel en niet duurzaam zijn). Dit merk is overigens één van de meest prijzige in de lijst. En let op: bovenop je bestelling komen verzendkosten en douanekosten.

 

Bekijk de collectie van Elizabeth Suzann

 

 

 

 

Tala
(XXS t/m 4XL)

 

✓ onder eerlijke arbeidsomstandigheden geproduceerd
✓ duurzame materialen

 

Tala heeft vergeleken met andere merken in deze lijst een vrij kleine matenrange, maar communiceert wel in een breed matenspectrum. Sterker nog, ‘all inclusivity’ is het paradepaardje van dit Engelse sportswearmerk. Dus ik wilde ‘m toch meenemen (al weet ik nog niet zo goed wat dit betekent) 🙂 Tala maakt vrijwel uitsluitend gebruik van geüpcyclede materialen en produceert onder eerlijke arbeidsomstandigheden. En het mooie is: dit merk is ook nog vrij betaalbaar! Nice!

 

Bekijk de collectie van Tala

 

 

Hope and Harvest
(XS t/m X(X)L)

 

✓ onder eerlijke arbeidsomstandigheden geproduceerd

 

Met de slogan ‘engineering for curves’ wéét je dat Hope and Harvest zich keihard inzet voor meer inclusiviteit in de modewereld. Het Australistisch merk staat bekend om z’n kleurrijke prints en heerlijke flow dresses en wordt regelmatig gespot bij actrice Rebel Wilson. Hope and Harvest produceert onder eerlijke arbeidsomstandigheden. Op het gebied van materiaalgebruik kan het duurzamer, maar ik denk dat veel vrouwen eerlijke productie heel belangrijk vinden en daarom al goed voor dit mooie merk zouden kunnen kiezen.

 

Bekijk de collectie van Hope and Harvest

 

 

 

 

Thought
(34 t/m 46)

 

✓ onder eerlijke arbeidsomstandigheden geproduceerd
✓ duurzame materialen

 

Bij het Engelse Thought vind je een grote collectie in een tijdloze, wat meer volwassene, landelijke stijl. De volledige collectie wordt gemaakt van duurzame materialen en onder eerlijke arbeidsomstandigheden gemaakt door partners waar je hier meer over kunt lezen. Ook ontwerpt Thought zo tijdloos mogelijk, om kleding te maken waar je zo lang mogelijk van kunt genieten. Helaas kon ik geen afbeeldingen van de grotere maten bij Thought vinden, anders had ik deze natuurlijk bijgevoegd.

 

Bekijk de collectie van Thought

 

 

 

 

Ace & Jig
(XXS t/m 2XL)

 

✓ onder eerlijke arbeidsomstandigheden geproduceerd
✓ duurzame materialen

 

Hou je van warme kleuren, relaxte fits en prints? Kijk dan eens bij Ace & Jig, een Amerikaans merk dat zich kenmerkt door tijdloos design, het gebruik van natuurlijke en duurzame materialen en de eerlijke productie die plaatsvindt in India. Vooral de lange hippiejurken vind ik érg tof!

 

Bekijk de collectie van Ace & Jig

 

 

 

 

Lara Intimates
(cup 55A t/m 80J)

 

✓ onder eerlijke arbeidsomstandigheden geproduceerd
✓ duurzame materialen

 

Lara Intimates is het meest – en eigenlijk het enige écht – inclusieve duurzame  lingeriemerk dat ik ken. En daar ben ik blij om, want het was ontzettend lastig om lingeriemerken te vinden die niet alleen de meest gangbare maten bedienen. Ik ben ontzettend blij dat Lara Intimates er is, want het is niet alleen een heel leuk merk, het gebruikt ook uitsluitend daadstock (leftover) materialen en heeft een hele grote focus op zero waste. De volledige collectie wordt lokaal gemaakt in Londen, in een fabriek die geheel wordt gerund door vrouwen. Hoe cool is dat?!

 

Bekijk de collectie van Lara Intimates

 

 

 

 

 

 

 

Seasalt Cornwall
(32 t/m 54)

 

✓ onder eerlijke arbeidsomstandigheden geproduceerd
✓ duurzame materialen

 

Seasalt Cornwall, een Engels merk, heeft een hele brede size range: maten gaan namelijk van maat 32 tot 54. Top vind ik dat. Seasalt Cornwall maakt uitsluitend gebruik van duurzame materialen en produceert onder eerlijke arbeidsomstandigheden in fabrieken in India, Turkije, Vietnam, China en Bulgarije. Lees hier meer over hun duurzaamheidsbeleid. Helaas kon ik geen afbeeldingen van de grotere maten bij Seasalt Cornwall vinden, anders had ik deze natuurlijk bijgevoegd.

 

Bekijk de collectie van Seasalt Cornwall

 

 

 

 

 

 

Fotocredits:
Alle foto’s bij dit artikel zijn afkomstig van en eigendom van de merken zelf.

 

Affiliatelinks
Dit artikel bevat affiliatelinks van Reformation, Nu-in, Unrecorded, Christy Dawn, Girlfriend Collective en Universal Standard. Als je via deze link bestelt, ontvang ik een kleine commissie over het bedrag (het kost jou niets!). Met deze donatie koop je tijd die ik investeer in meer inhoudelijke verhalen over de duurzame modewereld. Én Brand Guides als deze, waarin ik de jungle van eerlijke merken inzichtelijk probeer te maken voor je. Enorm bedankt voor je hulp!

 

 

______

De beste sustainable fashion inspiratie in je inbox?

Schrijf je in voor de gratis WSS newsletter en ontvang elke twee weken het laatste nieuws uit de duurzame modewereld, inspirerende merken, kritische blikken op de kledingindustrie, brand guides, kortingscodes en ander moois. Gewoon lekker makkelijk in je mailbox 🙂