Uncategorized
Een bohemian interieur (1)

Een bohemian interieur (1)

Ik ben gek op bohemian interieurs. En nu ik onlangs ben verhuisd, kan ik urenlang naar inspiratie zoeken. Ik deel het graag met je!

Eindelijk begin ik na mijn verhuizing weer een beetje terug te keren op aarde. Ik ben helemaal klaar met al dat schoonmaken, inpakken, uitpakken, slepen, tillen en herindelen. Nu is het tijd voor het leukste gedeelte: de inrichting!

Na jarenlang een wat strakkere, Scandinavische stijl nagejaagd te hebben (zonder succes, want: weinig geld én weinig interieurtalent), merk ik dat ik me de laatste tijd enorm aangetrokken voel tot een bohemian interieur. Van mij hoeft het allemaal niet zo strak en serieus. Ik wil het losser, etnischer, kleuriger en vrijer. Ik hou van veel planten, prints, tapijten, warme kleuren, buitenlandse sferen, gekke items en natuurlijke materialen – zonder dat het één grote carnavalsoptocht wordt, natuurlijk. Het moet gewoon leuk en eigen zijn. In mij zoektocht naar interieur-items (waarin ik overigens geen keuzes durf te maken, bah) kom ik regelmatig fijne inspiratie tegen. En inspiratie moet je delen, toch?

 

5c1e2664a64e19cc6b878c2e41589889

Heerlijk vind ik dit. De lichte ruimte doet natuurlijk al veel voor de sfeer, maar ik word blij van de vele planten, boeken, een kledingrek en prints.

 

plywood-21

Nu ben ik verre van een beauty queen en ik houd absoluut niet van tutten, maar in deze badkamer wil elk mens toch úúúren vertoeven? Het hout, de planten, dat fantastische bad, gecombineerd met stralend wit.

 

tumblr_nctqhtDM3g1qbo8blo1_1280

Waarom één kleed als je met twe stuks een nog sfeervoller en speelser effect kunt creëren? Ik vind de poefen (Poeven? Poefs? Leve ons fijne taaltje) er onwijs gaaf bij en ik wil er hele middagen magazines lezen.

 

suspendues-1

Fantastische plantenpotten, hangplanten, riet, een mooi dressoir en een gek vloerkleed. Goeie combi!

 

319_17_bohemian-interior-design-trend-and-ideas-boho-chic-home-decor

Wel héél oosters misschien, maar de lamp, de planten, de prints en de lijstjes aan de muur maken het geheel wel heel sfeervol. Een gevalletje “niet letterlijk kopiëren, maar enkele items zouden niet misstaan”.

 

52844147cd0d8ab482c61a1306e88c91

Oké, je hebt er een hele grote ruimte voor nodig, maar jeez! Een hangmat in je woonkamer… ik zou niets liever willen. Want naast vele middagdutjes geeft het je kamer meteen een hele relaxte vibe. Goed kleed ook.

 

2110267710

Heel veel hout, maar daar houd ik wel van. Leuke kastjes en een mooi geheel.

 

20150621143358_CtHsv

Hoewel ik deze setting heel gaaf vind, zou ik ‘m niet één-op-één kopiëren. Maar kleden en héél veel kussens zorgen voor zo’n gezellige zithoek, waar ik uren zou kunnen doorbrengen. En dat gevoel zou ik ook wel in mijn woonkamer willen creëren.

 

Amber-Interiors-Before-and-After-ClientZtotheEtotheN-Neustadt-Photo-101

Een wat strakkere setting met bohemian elementen (maar niet minder mooi); wat een prachtige wasbak. En de kraan, de spiegel, de rieten mand, de pad en zelf de pot… deze setting is perfectie.

 

2X6A0181-1280x853

Het huis van model en designer Erin Wasson. Een bohemian pláátje!

 

Amber-Interiors-Client-Freakin-Fabulous-Neustadt-6

Een ronde spiegel… gaaf! Ook hier vind ik de gehele setting mooi en kloppen. Rustig en een tikkie bohemian, zonder al teveel aanwezig te zijn.

 

b04ed2e6d1ae07409dffcbcee432db1e

Deze inrichting is iets te speels voor mij. Een beetje kinderlijk misschien zelfs, maar desalniettemin goede inspiratie. Ik vind het leuk hoe er een tweede laag is gecreëerd en hoe kleurijk het zithoekje is ingericht.

 

c17e912e45834e0fd2364ee3b22267663e7a5b195520135

Op zich ben ik niet zo van de ogen op allerlei items (het kijkt je zo aan!), maar het geheel aan kleuren, prints en materialen vind ik toch wel heel mooi.

 

kelim-teppich-modern-ziegelwand-industriedesign-schaedel-tier-leuchte-pflanze

Mooie items bij elkaar. Toffe sidetable en ook het kleed vind ik onwijs sfeervol.

 

Petersham_13-600x800

Wát een gave keuken! De keuken zelf, het kleed, de borden, de planten… wederom perfectie. Ohh, echt, zo mooi!

 

raia-towels

Net of je op vakantie bent. Buiten (waarschijnlijk is dat in dit geval ook nog echt zo ;)). Mooie handdoeken en kleine spulletjes.

Bron: Pinterest.

 

______

De beste sustainable fashion inspiratie in je inbox?

Schrijf je in voor de gratis WSS newsletter en ontvang elke twee weken het laatste nieuws uit de duurzame modewereld, inspirerende merken, kritische blikken op de kledingindustrie, brand guides, kortingscodes en ander moois. Gewoon lekker makkelijk in je mailbox 🙂