Inspiratie
Fashion Inspiratie: 26 streetstyle zomeroutfits

Fashion Inspiratie: 26 streetstyle zomeroutfits

Hoewel de herfstcollecties alweer langzaam binnendruppelen in de winkels, ben ik nog steeds in de volledige overtuiging dat deze zomer voor altijd is. En trouwens… de Nederlandse zomers zijn doorgaans zo wisselvallig dat ik voor 70% van de tijd nog steeds in een lange broek rondloop. Waarom zouden we ons nu al met het volgende seizoen bezighouden, terwijl we ook gewoon lekker in het ‘nu’ kunnen leven? Ik hou van de zomer. Zomer is voor mij vrijheid (of in ieder geval nóg meer vrijheid dan normaal). Vrij(er) zijn van de dagelijkse sleur, tijdens vakanties je eigen ritme kunnen bepalen en zelfs de plek waar je verblijft (op vakantie!). Vrij zijn om te doen wat je wilt. Vrij vertoeven in de natuur, omdat het weer het toelaat.

En bij al die vrijheid hoort fijne kleding. Die comfortabel zit, luchtig is en niet teveel poespas over zich heeft. Van hobbezakjurk tot fijne jeans, van slippers en een simpel t-shirt tot voor de verandering eens een sexy wikkeljurkje. Vandaag heb ik 26 outfits geselecteerd uit mijn regelmatig ontploffende Pinterest Style board, die ik allemaal inspirerend vind. Hopelijk geef het jou ook inspiratie. Geniet van de zomer!!

 

6ef01b2edb123d9fd061dcb5fa9d9105

1.

Zo chique! Wit op wit blijft voor mij een hele uitdagende combinatie. En dat is niet alleen omdat het niet zo goed afkleedt. Want hoe lukt het in vredesnaam al die bloggers om hun witte outfits ook echt WIT te houden (dit is een retorische vraag; iedereen weet dat ze regelmatig al na een paar uur – of nog erger: direct na de foto – van outfit wisselen)? Je zult mij dan ook nooit in een witte outfit spotten, en misschien zelfs amper in überhaupt iets wits. Ik ben meer zo iemand die de hele dag wordt aangesproken door vrienden en collega’s: “wat heb je dáár nou voor vlek?”, “Saar .. *zucht* je hebt weer geitenkaas in je haar… hoe dóe je dat toch elke keer?” en “oei… volgens mij is er iets niet helemaal goed gegaan?”. Maar goed, ook ík mag wegdromen bij crispy white outfits, toch? Marta van Life of Boheme ziet er  in ieder geval prachtig uit! De Jane Birkin basket vind ik geweldig, maar niet voor het echte leven. Hoe onpraktisch is dat ding?!

 

tumblr_oqbeclhezc1qk28hko1_1280

2.

Rood was een aantal jaren verdwenen uit het straatbeeld, geen idee waarom. Ik heb het altijd interessant gevonden waarom het ene seizoen kleur X he-le-maal hét ding was en kleur Y het seizoen erna. Maar nu is rood weer helemaal terug en dat maakt me blij. Rood is vuur, passie, power, warmte. Ik vind deze outfit heel leuk, juist omdat-ie zo simpel is. Men neme een rode tanktop en ‘gewoon’ een mooie jeans, slippers erbij en een oorring en je bent klaar. Niks meer aan doen (al is een goede fles wijn altijd mooi meegenomen, niet?).

 

DEuIttqVYAA8VDE

3.

Laten we mijn rood-obsessie maar meteen doortrekken! De Franse Adenorah vlamt hier in een fantastisch wikkeljurkje. Hij is van Topshop, dus ik ga hem hier niet promoten. En hartstikke synthetisch. Wat ik wél aanraad is om eens rond te kijken bij het duurzame en eerlijke (en, toegegeven: zeer prijzige) Reformation. Dit merk heeft soortgelijke – P.R.A.C.H.T.I.G.E. – jurkjes in de collectie. Ik ben verliefd op deze.

 

51c37eb53b39cb109049a8053be7a900

4.

Wat ik zo leuk vind aan Lucy Williams van Fashion Me Now, is dat haar outfits vrijwel altijd simpel en redelijk toegankelijk zijn. Dit lijkt me een heerlijke zomeroutfit voor het afstruinen van lokale marktjes, en daarna een bezoek aan het strand. Ik vind het leuk dat ze de ietwat tuttige nineties bermuda weer van stal haalt. Combineren met een mooie, liefst linnen, top en fijne, vrouwelijke slippertjes en je bent ready to go!

 

67caee257083dde70abbb75f8ea5ba2d

5.

Misschien een beetje warm voor bij de écht zomerse temperaturen (donker!), maar ik hou ontzettend van outfits als deze. Juist omdat ze vrij tijdloos zijn en heel capsulegarderobewaardig. Een simpel zwart t-shirt, een donkere jeans en klassieke loafers en je ziet er al fantastisch uit. Bovendien vind ik dit een look (in tegenstelling tot andere looks in dit artikel) die voor vrijwel elk figuur geschikt is. Zoek je duurzame en eerlijke basic t-shirts? Onlangs zette ik mijn favorieten op een rij (hier)!

 

18646340_1592628227416833_8318864916593246208_n

6.

Oké, hij heeft een hoog Frans boerenmeisjesgehalte, maar dat is precies waarom ik deze outfit ergens heel leuk en schattig vind. Sowieso vind ik alles dat de Franse Sabina Socol aantrekt, geweldig. Kijk maar op haar Instagram en je ziet meteen dat ze zowel schattig als ontzettend sexy is. Een soort semi-verborgen Femme Fatale! Espadrilles zijn altijd een goed (en vaak vegan) idee en de Brigitte Bardot-achtige rok ook. Voor een soortgelijk (en prachtig) exemplaar verwijs ik je door naar Reformation. Zo sexy! Het blousje zou je kunnen vervangen voor een mooi wit t-shirt en dan heb je de look al wat meer casual gemaakt.

 

bow-top-feat_1024x1024

7.

Ontzéttend zoet is deze blouse. En hij is helemaal niet zo ‘mij’, denk ik. Toch vind ik hem heel mooi. Maar dat vind ik misschien wel van elke ietwat aparte blouse, die gecombineerd is met een simpele jeans.

 

C9oQdxpXkAEq_Lc

8.

Ahh, de oversized trenchcoat. Een klassieker, ook op wat koelere zomerdagen! Ik ben helemaal weg van de jeans en de schoentjes op dit plaatje. Okergeel is toch een feestje om aan je voeten te dragen?

Fashion-Me-Now-Lucy-Williams-Mexico-Cuixmala-Travel-Photo-Diary-150

9.

Wat een heerlijk gewaad, dit. Ook weer gecombineerd met dezelfde slippertjes die Lucy Willams bij puntje 4 draagt. Het is een flinke lap stof die je met je meedraagt, maar wel een héle mooie. Ook wat waard, toch? Ben je op zoek naar soortgelijke jurken, of in ieder geval een soortgelijke fashion vibe? Kijk eens rond bij het mooie Faithfull, dat duurzaam en eerlijk (en met de hand) produceert in Bali.

 

FMN-Lucy-Williams-Mexico-John-Lewis-And-Or-Summer-Style-8

10.

Ja, hier zie ik mezelf dus wel in zitten, op een episch zonsondergangmoment aan een willekeurige kust in een warm land. Ik vind de bikini erg leuk en het tasje ook (eindelijk een rieten exemplaar dat wél praktisch en compact is!). Het gestreepte shirt is zo’n standaard item dat je eigenlijk gewoon in je kast moet hebben. Heel mooi, dit!

 

2f98b0ca669646021924b491a12129bf

11.

Nog een eenvoudig ensemble. Ben je er al van overtuigd dat het simpele zwarte t-shirt dat meest gemakkelijker en perfecte basic allertijden is, en dat je heus geen poespas nodig hebt om er goed uit te zien? De laatste tijd ben ik hoge, witte All Stars weer steeds leuker gaan vinden. Vind je ze ook leuk, maar wil je je geld liever uitgeven aan een meer idealistische speler dan Converse? Kijk dan eens naar deze beauties van Ethletic! Superduurzaam en eerlijk geproduceerd, echt een topmerk!

 

tumblr_obk0roNRYw1u1dsyao1_1280

12.

Ik wil deze vrouw zijn. Dit is toch prachtig? Romantisch en sexy. Oké, misschien niet zo appropriate voor de gewone, sterfelijke mens en alleen iets voor op vakantie, maar toch. Deze peperdure jurken (12) van Reformation (ja, wéér Reformation, maar tijdens het schrijven van artikelen als deze kom ik erachter dat ik mijn enorme liefde voor dit merk maar moeilijk onder stoelen of banken kan steken) komen goed in de buurt.

 

55c19b96336ef636b4885dc65e1d7cef

13.

Fijne outfit! Het zijn vooral de blouse en de oversized nineties velvet haarband die ik érg leuk vind. Kings of Indigo verkoopt mooie witte jeans (fair + sustainable), I’m just sayin’… (zoals hier)

2932ad27f640f3529bc11d1a3a1ac115

14.

Prachtige wikkeljurk, ik ben verliefd!

 

ffe12cbb6a928a12edfc84548dd1b2dc

15.

Ik ga nog even door met de sexy zomerjurkjes, goed? Hoewel ik zelf ook nog een beetje huiverig ben om zoiets te kopen en te dragen (naar mijn werk zal ik zulke korte jurkjes sowieso niet eens dúrven dragen  – dus zonde? -, en in het weekend zou ik toch wel echt een knop om moeten zetten om dit aan te durven), vind ik het heel mooi en ook heel goed kunnen. Ook de stro-achtige tas vind ik erg leuk. Sexy modern bohemian vibes, I like!

 

bd14aa1c13278a6f6d8a7ceccad5b576 (1)

16.

Mag ik je er nog even aan herinneren dat er helemaal niks mis is met eenvoud? Sterker nog: als je selectief bent en bewuste keuzes maakt, kun je er met de meest simpele items nog fantastisch uitzien.

 

aba03260ba3f9fe21d79f7f2b81efcdf

17.

Nog zo’n voorbeeld. De slippertjes zijn peperdure exemplaren van Hermes, maar die heb je niet per se nodig om je look af te maken. Matt and Nat heeft bijvoorbeeld hele mooie duurzame (en vegan!) slippers in de collectie, die as we speak trouwens in de sale zijn… (hier!).

fa30d2da1b6541d5b91004d0d5afdab3 (1)

18.

In dit gewaad zou ik echt hele dag kunnen rondzweven. Élke dag. Dit ding is toch geweldig?!

345425c944494493d2935cd2e4d3a4da

19.

Men neme (word je al moe van me?) een simpel zwart t-shirt (zoals deze van Reformation), tweedehands Levi’s cut-off shorts en simpele ballerina’s en je hebt een super comfortabele zomerlook te pakken. Ik ga ballerina’s weer steeds leuker vinden.

 

8220efbe0961d373f4941c924e255948

20.

Dit vind ik zo’n mooie outfit! Al vraag ik me af of zo’n lange top niet snikheet is bij weer-dat-blijkbaar-een-superkort-zomerrokje-en-luchtige-sandaaltjes-toelaat. I love the hair.

18a8393f6c56496e00408e337f9ed3ba

21.

Ja, daar heb je weer zo’n wikkeljurk. I know. Maar ik ben er gewoon een beetje héél erg verliefd op. Zo zwierig, zomers en sexy! Ja, ik weet het, inkijk- en openwappergevaar, maar voor de foto vind ik het fantastisch. Overigens valt dat doorgaans wel te voorkomen met kleine veiligheidsspeldjes. Soortgelijke eerlijke en duurzame sandaaltjes (wel van leer, dus niet geschikt voor vegans!) vind je bij Bottines.

 

880633e41478f51a01b61a7593457971

22.

Heel anders, maar dit vind ik dus óók heel leuk. Júist omdat de romantische jurk op z’n “fuck it, let’s do this” is gecombineerd met een tikkie afgetrapte All Stars. Het is lekker niet perfecte en daarentegen extreem comfortabel. Zoek je deze schoen in een fair & sustainable variant? Neem een kijkje bij Ethletic!

 

242c1bae7d9afe948f7a30630ce41825

23.

Een fijn altijd-goed-jurkje, dit. Fair & sustainable soortgelijke exemplaren (dat wil zeggen: strepenjurkjes) vind je o.a. bij KowtowKings of Indigo en People Tree.

 

Sophia-Roe-1

23.

Heel cool, dit. Superstoer en comfortabel, maar wat mij betreft nog wél vrouwelijk genoeg door de chique knot. Ik weet niet of het iets is dat ik zelf aan zou trekken (en hoe boyish ik me erin zou voelen), maar fijne inspiratie vind ik het wel.

 

41c946edb1838d43ec5e619ece752f11

24.

Fijne blouse, fijne combinatie!

Must-have-ruffle-dresses-for-your-summer-vacation

25.

Ahh, nog één wikkeljurkje, dan. Omdat ik deze zo, ZO mooi vindt. Lucy Williams combineert hem prachtig met een leren jack. Ben je gek op leren (biker)jacks, maar ben je wanhopig op zoek naar een conscious variant? Pelechecoco heeft fantastische jacks in de collectie, duurzaam en eerlijk gemaakt van gerecycled leer!

 

8b6dc724d3218d7cb516c30d8643b490

26.

Basic perfectie! Brittany Bathgate ziet er altijd on point uit. Voor eerlijk geproduceerde muiltjes kijk je rond bij By Far en voor vegan duurzame slippertjes is de Frontenac mule sandal van Matt & Nat nogmaals een goede keuze; in het echt is-ie érg mooi!

Bronnen: Adenorah, Jeanne Damas, Fashion Me Now, Brittany Bathgate,
Anouk Yve, Sabina Socol, Life of Boheme, Pinterest.

______

De beste sustainable fashion inspiratie in je inbox?

Schrijf je in voor de gratis WSS newsletter en ontvang elke twee weken het laatste nieuws uit de duurzame modewereld, inspirerende merken, kritische blikken op de kledingindustrie, brand guides, kortingscodes en ander moois. Gewoon lekker makkelijk in je mailbox 🙂