Uncategorized
Fashion inspiratie

Fashion inspiratie

Met een p-r-a-c-h-t-i-g weekend op komst kunnen we wel weer wat lente-/zomerinspiratie gebruiken, dacht ik zo!

Een nieuw seizoen (dat dit weekend EIN-DE-LIJK gaat losbarsten, denk ik!), en helemaal de lente, maakt fashion-wise altijd weer wat in me los. De laagjesmentaliteit mag een beetje gedownsized worden, de materialen mogen luchtiger en de huid mag eindelijk weer het zonnetje aanschouwen. Oh, en wat dacht je van de slippers, sandalen en blote voeten? Totally ready for it.

Tijd voor een nieuwe dosis outfit-inspiratie. Wederom met een Frans tintje, want ik voel dat ik langzaam naar deze stijl toe trek. Stuk voor stuk zijn het weer simpele outfits. Vaak niet ál te trendy, dus grotendeels te creëren met een basic (en misschien wel je bestaande), duurzamere garderobe. Uitzonderingen daargelaten, natuurlijk. Hier en daar een goed decolleté; niet vanuit een “we must show what we got!”-gedachte, maar omdat ik het een welkome afwisseling vind met de hooggesloten inspiratie die ik meestal voor de winter zoek. En misschien doe ik het onbewust ook wel om mezelf te pushen om het ook wat vaker te dragen, wie weet… Hoe dan ook, geniet van de lente en al het moois! 🙂

 

Fashion outfit Inspiratie

Perfect voor de warmere dagen, deze outfit met wijde culottes (geloof ik) en een simpel t-shirt. Ik vind het taillekoord een leuk (en betaalbaar, ook niet geheel onbelangrijk) detail, misschien moet ik het ook maar eens uitproberen. En slippertjes als deze zijn altijd goed.

Fashion Inspiratie

Mijn favoriete Parisienne, Jeanne Damas, in een outfit van haar eigen label Rouje.
Prachtig rokje, ik zou het zo kopen. En mooi, eenvoudig gecombineerd.

Fashion outfit Inspiratie

Geweldige outfit, dit, voor op een lentedag. Met zo’n perfecte jeans (als ik geen vuilmagneet *slash* etenmorser was, zou ik er zo één kopen) en loafers heb je niet meer nodig dan een simpele top om het af te maken.

Fashion outfit Inspiratie

Perfect zomerjurkje, anyone (over de diepte van het decolleté valt natuurlijk te discussiëren)? Eigenlijk zou elke vrouw een rood wikkeljurkje in haar kast moeten hebben. Sexy, en geschikt voor bijna elk figuur. Oké, die gaat op de wishlist!

Fashion outfit Inspiratie

Nog zo’n decolleté-sexylegs-wikkeljurk. Ik heb er één van H&M Trend. Helaas niet duurzaam (vorig jaar gekocht), maar wel één van mijn favorieten en ik zal hem blijven dragen tot hij uit elkaar valt.

Fashion outfit Inspiratie

Het muiltje is zo’n schoen die eigenlijk een beetje gek voelt en waar ik niet helemaal aan kan wennen. Toch zie ik steeds meer mooie, leren exemplaren voorbij komen, waar je volgens mij mijlen op kan lopen. Deze combinatie, met een simpele trui en fantastische jeans, zou ik zo kunnen dragen.

Fashion outfit Inspiratie

Fijne outfit voor warme, semi-dressed up zomerdagen. Fijn dat-ie helemaal wit is. Lekker koel.

Fashion outfit Inspiratie

Oké, je moet ervan houden, maar ik vind deze kleine vlinderbril een leuk afwisseling op de grote monturen die je nu veel ziet. Ik kwam de afbeelding een tijdje geleden tegen en op de één of andere manier blijft-ie in mijn hoofd hangen.

Fashion outfit Inspiratie

Een hoog “fiet-fieeuww!”-gehalte, deze outfit. Voor velen (waaronder mijzelf!) misschien een tikkeltje te sexy en onzekermakend, maar toch vind ik het fijne inspiratie. Shorts, een badpak, een rieten tas en sandaaltjes. Goeie combi.

Fashion outfit Inspiratie

Deze outfit is wat meer boyish, maar wel héél relaxed. Vooral te dragen in situaties zoals op de foto: tijdens avontuurlijke kampeeravonden, of natuurlijk op een festival, wanneer het ‘s avonds wat kouder begint te worden.

145819170112

Het sjaaltje (of “da’s toch gewoon een normale boerenzakdoek, zo-één van vroeger?” zoals mijn moeder onlangs zei toen ik er één droeg). Ik vind het leuk. Vooral gecombineerd zoals op de foto, met een mooie, witte blouse en een leren jasje. Dat maakt het wat minder howdy-how-op-de-prairie.

tumblr_o4c5shs38o1qdsqp6o1_1280

Fijne outfit voor een classic, vintage gevoel. Mooie loafers, de afgeknipte jeans vind ik tof (ook al is het natuurlijk echt een trendding nu, maar ach) en op de één of andere manier blijf ik een zwak houden voor luipaardjassen. Eigenlijk vreemd dat ik er nooit één in mijn bezit heb gehad.

Fashion outfit Inspiratie

Toffe blouse, prachtige oorbellen. Helemaal met opgestoken haar. I love.

Fashion outfit Inspiratie

Hoewel ik over het algemeen niet zo’n fan ben van roze, vind ik een blouse in deze kleur, gecombineerd met een wat stoerdere, midden-tot-lichtblauwe jeans heel gaaf staan.

Fashion outfit Inspiratie

Hier wil je toch de hele lente- en zomerdag in chillen, boeken lezen, koken, wandelen, fietsen en naar het park? Ik vind de broek fantastisch. Heel tof met gewoon een simpel t-shirt. Een tikkeltje hippie, maar niet té.

Fashion outfit Inspiratie

Ahh! Ook weer zo’n supersimpele pure-perfectie-outfit. Mooie cropped jeans. En de ballerinapumps met iets verhoogde wreef zijn items waar ik al een tijdje naar op zoek ben. Het lijkt onmogelijk om er (in ieder geval binnen 5 jaar) een duurzamere variant van te vinden. Almost done trying.

Fashion outfit Inspiratie

Gaaf jasje, mooie blouse, de ketting is top en de zwarte pantalon maakt het perfect.
Niks meer aan doen.

Fashion outfit Inspiratie

Wel héél girly (soms denk ik dat ik daar niet vrouwelijk genoeg voor ben – rare gedachtekronkel), maar de simpele, zwarte ballerina blijft toch wel echt een prachtklassieker.

Fashion outfit Inspiratie

Oh, hello, decolleté (alweer ja! Sorry!). Niet dat ik zoiets dieps ooit zou durven dragen, maar de sheer-meets-silky-black-underdeath-combinatie is er één die ik wel interessant vind. Mooi met de simpele middenscheiding.

Fashion outfit Inspiratie

Very french, en heel goed beloopbaar door de lage sandaaltjes. Mooi!

Fashion outfit Inspiratie

Oké, laat die warme zomerdagen en vakanties maar komen!
Dit wil ik elke dag aan – en het is nog haalbaar ook!

______

De beste sustainable fashion inspiratie in je inbox?

Schrijf je in voor de gratis WSS newsletter en ontvang elke twee weken het laatste nieuws uit de duurzame modewereld, inspirerende merken, kritische blikken op de kledingindustrie, brand guides, kortingscodes en ander moois. Gewoon lekker makkelijk in je mailbox 🙂