Uncategorized
Mijn Reformation bestelling

Mijn Reformation bestelling

Als Reformation fangirl, kon ik het niet laten om een paar mooie items te bestellen. Overweeg je het ook? Lees dan eerst mijn ervaringen!

Als je me al even volgt, weet je dat ik Reformation een fantastisch merk vind (ik schreef er eerder al over, hier)… zo fantastisch, dat ik de laatste tijd een (gezonde! No worries!) obsessie voor het merk gaan vormen. Als één van de weinige weet Reformation een soort gouden combinatie te vormen tussen de voor mij belangrijkste elementen van duurzame mode: het zijn prachtige stukken, eerlijk geproduceerd, voornamelijk gemaakt van organic en innovatieve, gerecyclede materialen (zoals Tencel) en het merk gaat óók nog bewust om met milieu-impact.

Het zal je dan ook niks verbazen dat ik het niet kon laten om een bestelling te plaatsen (sorry, wallet… not sorry, wallet). Ik bestelde twee zwarte basic t-shirts – één met hoge, ronde hals en één met een diepe v-neck) en een linnen blouse die liefde op het eerste gezicht was. Ik weet dat er meer mensen zijn die eraan zitten te denken om iets bij Reformation te bestellen, daarom deel ik mijn ervaringen. Misschien heb je er wat aan!

 

reformation_bestelling_aanfotos

 

Ik bestelde de producten zondagavond. De melding “free international shipping” zorgde al meteen voor een glimlach op mijn gezicht en hoewel ik bang was voor de totale kosten, kon ik niet wachten om mijn drie potentiële BBF’s in mijn armen te sluiten. Op dinsdagochtend kreeg ik al een smsje van DHL: mijn pakketje lag bij de douane en als ik even € 62,98 aan BTW en invoerrechten aftikte (AU!), zou het pakketje woensdagmiddag al bij me thuis worden bezorgd. En dat was het geval. In drie dagen van Amerika tot mijn deurmat; that’s damn fine, Reformation!

 

mijn reformation bestelling maten

mijn reformation bestelling maten

Van het pakketje alleen al werd ik blij: een mooie, stevige zak van 100% gerecycled papier, die aanvoelt alsof er iets van waarde in zit. “You’ve been expecting me!” zegt het pakketje en ik wil bijna terug praten. Mijn branding hartje wordt hier blij van: ik vind het goed dat Reformation op de verpakking vermeld dat het niet zomaar een zak is – het laat zien dat het merk zijn idealen in alle facetten doorvoert (iets dat ik heel belangrijk vind, duurzaamheid moet niet alleen een image-dingetje zijn). De producten zaten vervolgens afzonderlijk verpakt in – wederom – mooie zakken van gerecycled papier.

 

DSC_0473

Ik heb de zwarte v-neck besteld in maat S (mijn reguliere maat is 38). Het t-shirt voelt onwíjs zacht aan, zit heel mooi (met mijn boobs had het niet lager moeten vallen – het kan net) en valt soepel. De maat is goed (het valt mooi losjes om mijn lichaam), maar als je twijfelt, zou ik eerder een maat kleiner dan groter bestellen.

Het t-shirt is gemaakt van Tencel: een nog vrij nieuwe natuurvezel, die wordt gemaakt van eucalyptus en hout en op duurzame wijze wordt geproduceerd. Dit materiaal staat bekend om zijn zachtheid en mijn eerste indruk van het t-shirt bevestigt dit. Over de werkelijke kwaliteit na het wassen kan ik nog niks zeggen, ik zal deze post later updaten met een edit.

 

reformation_bestelling_aanfotos

De producttags vertellen me het verhaal van het materiaal en zijn herkomst. Het doet veel voor hoe ik naar de producten kijk. De tone of voice is heel eigen en je voelt dat er goed over is nagedacht. “She’s a freak”. “Nothing get us hotter than saving water”. Coolfactor +1000 punten.

 

DSC_0477

DSC_0484

Naar deze linnen blouse was ik het meest benieuwd. Ik bestelde hem in een maat M, omdat ik liever wilde dat hij iets groter viel dan nét te klein. Achteraf had ik de blouse ook in maat S kunnen bestellen; hij valt nu vrij oversized en dat kan prima, maar als je hem liever iets strakker hebt, zoals het model op de foto, zou ik de maat naar beneden afronden.

Deze blouse is deels gemaakt van Tencel (56%) en linnen (44%), maar het resultaat voelt aan als 100% linnen; stevig en kwalitatief. Ik heb het idee dat deze blouse een hele tijd mee kan.

 

DSC_0479

reformation_bestelling_aanfotos

Hoewel de productpagina me al waarschuwde dat dit een oversized t-shirt is, heb ik een S besteld (eigenwijs, ik weet het). Ik dacht dat het wel mee zou vallen. Maar nee, ‘oversized’ is bij Reformation écht oooooveeeersiiiiiized. Achteraf had ik het t-shirt liever in maat XS besteld, al geloof ik dat het ook een kwestie van smaak is. Het t-shirt zit verder heerlijk en gedragen boven een skinny jeans komt het goed tot zijn recht. Ik heb onderstaande snapshots even snel geschoten om te laten zien hoe de items vallen. Ik beloof dat ze binnenkort écht tot hun recht komen in een outfitpost… 🙂

 

mijn reformation bestelling maten

Yep, inderdaad, er staat een magnetron naast mijn bed. As we speak ben ik de keukenmuur okergeel aan het verven en hij moest zolang érgens staan… Excuse me, not so fashionable 😉

MIJN EINDOORDEEL

Mijn liefde voor dit merk is niet minder geworden. Wat heeft Reformation zijn zaakjes goed op orde: snelle service en shipping, uitgebreide informatie over ál je vragen (van de herkomst van materialen tot het productieproces en hoe retourneren werkt), mooie verpakkingen en inspirerende tags. Met de kleding ben ik blij als een kind en ik ga niks terug sturen. Het enige minpuntje is dat je de maten hebt te leren kennen. Om deze reden heb ik nu vrij basic producten heb besteld, waarbij het minder essentieel is dat ze op een exacte manier vallen (ik vind zowel een beetje als vrij oversized tof). Ik heb gemerkt dat je producten eerder iets kleiner dan ‘op de groei ;)’ moet kopen, omdat mijn producten wat ruimer vallen. Een ander minpunt, dat niet aan Reformation ligt, is natuurlijk het feit dat je bijkomende kosten hebt, omdat het pakketje vanuit de VS moet komen. Houd hier rekening mee, het gaat hier niet om een paar euro. Iets waar je ook aan hebt te denken, is dat de verzendkosten voor retourneren voor je eigen rekening zijn.

Bestellen vanuit Amerika blijft natuurlijk een risico, maar ik kan je vertellen dat je aan Reformation een betrouwbaar topmerk hebt, dat prachtige stukken biedt die ook nog eens geweldig aanvoelen. En dat maakt het zeker het overwegen waard.

______

De beste sustainable fashion inspiratie in je inbox?

Schrijf je in voor de gratis WSS newsletter en ontvang elke twee weken het laatste nieuws uit de duurzame modewereld, inspirerende merken, kritische blikken op de kledingindustrie, brand guides, kortingscodes en ander moois. Gewoon lekker makkelijk in je mailbox 🙂