Inspiratie
Kijk (luister) mij nou! Mijn allereerste podcast!

Kijk (luister) mij nou! Mijn allereerste podcast!

Vers van de audiopers: de nieuwste podcast van The Green Girls Club. Mét yours truly! :)

Vers van de audiopers: de nieuwste podcast van The Green Girls Club. En dat is op zích al leuk nieuws (want: hele leuke podcast), maar het wordt nog leuker: hij gaat over yours truly! In deze podcast gaat Marieke van den Berg, oprichtster van The Green Girls Club, in gesprek met mij over het verduurzamen van je kledingkast, mijn persoonlijke reis en struggles en alles daaromheen. Luisteren, dus!

 

Podcast: hoe verduurzaam je je kledingkast?

Langzaam maar zeker denken steeds meer mensen over de ethische kant van hun kledingkast na. Want waar is jouw kleding gemaakt? En hoe? Door wie? Enneh… welke impact heeft dat eigenlijk op de planeet? Toen ik mezelf die vragen ging stellen, nu alweer vierenhalf jaar geleden, schrok ik enorm. De bérgen trendy pareltjes die ik vaak in een brainless opwelling kocht, bleken niet alleen stampvol te zitten met chemicaliën. Ook bleken de makers onder verschrikkelijke omstandigheden te moeten werken om ervoor te zorgen dat ík – rijke, koopzieke Westerling – een belachelijke bodemprijs kon neertellen.

Maar waar begin je in vredesnaam? En hoe maak je het toegankelijk en leuk voor jezelf? Daar gaat de podcast over. Destijds moest ik dat namelijk nog (grotendeels) allemaal zelf uitzoeken. Inmiddels heb ik zoveel kennis en ervaring opgedaan dat ik jou daarbij kan helpen. In de podcast vertel ik over mijn eigen duurzame reis, waar mijn connectie met duurzaamheid ontstond, wat bij mij werkte aan het begin, hoe ik met mijn eigen koopdrang omga (die heb ik namelijk nog steeds!) en nog veel meer tips die je hopelijk helpen om je kledingkast te verduurzamen. Yours truly was een tikkie zenuwachtig – want: niet zo’n openbare prater – maar ik hoop ontzettend dat je het leuk en inspirerend vindt om naar te luisteren. Laat me weten wat je ervan vond en welke onderwerpen jij het interessantst vindt!

Luister de podcast hier

 

Over The Green Girls Club

The Green Girls Club is een community van bijna 900 vrouwen waar nieuwsgierigheid, ervaringen en kennis over elke stap naar een duurzamer leven samenkomen. Dat gebeurt onder andere via een hele actieve Facebookgroep waar heel veel nieuws, events, platforms, tips en tricks worden gedeeld, maar ook via events die oprichtster Marieke van den Berg organiseert. Denk bijvoorbeeld aan de afgelopen meeting “Hoe voer je een klimaatgesprek?”. Bekijk de Insta van The Green Girls Club hier om alles te volgen dat ze doen. Echt het checken waard!

______

De beste sustainable fashion inspiratie in je inbox?

Schrijf je in voor de gratis WSS newsletter en ontvang elke twee weken het laatste nieuws uit de duurzame modewereld, inspirerende merken, kritische blikken op de kledingindustrie, brand guides, kortingscodes en ander moois. Gewoon lekker makkelijk in je mailbox 🙂