Inspiratie
Dit mooie sieradenmerk zet zich in voor women empowerment in de keten

Dit mooie sieradenmerk zet zich in voor women empowerment in de keten

Koop je heel bewust kleding die onder eerlijke arbeidsomstandigheden heb gemaakt? Sta dan ook echt even stil bij de sieraden die je koopt. Ook in die industrie vindt namelijk erg veel uitbuiting plaats. Gelukkig kan het ook anders, besloot A Beautiful Story. Dit women empowering sieradenmerk maakt zich wél hard voor haar vrouwelijke makers. Enneh… het ziet er nog fantastisch uit, ook. 

 

Hoe A Beautiful Story zich hard maakt voor women empowerment

 

Toen ik in 2023 in contact kwam met A Beautiful Story, was ik meteen onder de indruk van hun prachtige verhaal en belangrijke missie. Deze Nederlandse social enterprise (en B Corp!) zet zich actief in voor women empowerment in de keten. Ze werken volgens de fair trade principes samen met voornamelijk vrouwelijke makers in Nepal en India, op plekken waar het niet gangbaar is dat zij werken. In de werkplaatsen creëren ze een veilige omgeving en ontvangen de makers een ‘living wage plus’, wat veel verder gaat dan basisvoorzieningen: ook kwaliteitstraining richting onafhankelijkheid, gezondheidszorg, betaald zwangerschapsverlof, kinderopvang, etc. Het doel: samen toewerken naar kansengelijkheid in de keten en onafhankelijkheid. Met je aankoop draag je dus bij aan eerlijke werkgelegenheid. Hier lees je meer over hun werkwijze.

 

 

Waardevolle verhalen en verbindingen

 

Alle sieraden van A Beautiful Story bevatten symbolen of edelstenen die je bij de degene aan wie je het geeft kunt uitkiezen. Zoals de helderblauwe Lapis Lazuli, die voor vriendschap staat. Één van mijn favorieten 🙂 Inmiddels werk ik op Instagram al een tijd met ze samen en doordat ik hun sieraden inmiddels ook dagelijks draag, ben ik zo’n fan geworden. Omdat hun sieraden gewoon prachtig zijn, omdat ze betaalbaar zijn (de prijs varieert tussen €19,95 – 64,95), maar vooral omdat je met je aankoop bijdraagt aan women empowerment op plekken waar dat hard nodig is.  Hierhier en hier zie je Reels op Instagram waarin ik mijn eigen favorieten laat zien. 

 

Bekijk de collectie

 

 

Fotocredits
Alle foto’s bij dit artikel zijn afkomstig van en eigendom van A Beautiful Story.

Ik werk met dit merk samen op Instagram, dit artikel heb ik op eigen initiatief geschreven om vanuit De Grote Eerlijke Merkenindex naartoe te linken voor meer informatie.

 

 

______

De beste sustainable fashion inspiratie in je inbox?

Schrijf je in voor de gratis WSS newsletter en ontvang elke twee weken het laatste nieuws uit de duurzame modewereld, inspirerende merken, kritische blikken op de kledingindustrie, brand guides, kortingscodes en ander moois. Gewoon lekker makkelijk in je mailbox 🙂