Uncategorized
Wauw. Mooi merk: Reformation

Wauw. Mooi merk: Reformation

Perfectie bestaat niet, ik weet het, maar Reformation komt stiekem toch bést wel dichtbij ... wat een mooi merk!

Ik heb niet vaak dat ik écht heel, HÉÉL blij word van een duurzaam, ethisch verantwoord modemerk. Maar toen was er Reformation (denk het engelengeluid er even bij; is belangrijk, want ik voel me best wel ‘Hallelujah’). Voor mij is dit tot nu toe hét merk dat zowel stijlvol verantwoord is als ethisch awesome. Dit Amerikaanse superbrand is in 2009 opgericht en timmert sindsdien hard aan de weg in modeland (grote blogs als Man Repeller schrijven er in ieder geval lovend over!).

Naast dat ik de website onwijs mooi vind, ben ik van de ontwerpen: ze zijn stijlvol en right on trend, maar niet hip, tijdelijk of over the top. Reformation gebruikt uitsluitend duurzame materialen en gerecyclede stoffen en produceert alle ontwerpen onder goede arbeidsomstandigheden in Los Angeles. Het merk mag zich een ‘B Corp’ noemen, wat inhoudt dat het gecertificeerd is als bedrijf dat haar business gebruikt om sociale en milieuproblemen aan te pakken. Een waardevolle onderscheiding! Ook op het gebied van energieverbruik verdient het merk een pluim en het wast en kleurt de stukken uitsluitend met biologische (niet giftige), natuurlijke afbreekbare stoffen. Voor alle verpakkingen wordt 100% gerecycled materiaal gebruikt en Reformation gaat ambitieuze doelen niet uit de weg: er wordt actief gestreefd naar een zero waste policy.

Ik weet dat perfectie niet bestaat, maar dámn, wat komt dit merk dicht in de buurt! En ik verwacht dat het niet lang zal duren voordat ik mezelf trakteer op een mooi jurkje, jack of body (helaas is dit toffe jack – my favourite – uitverkocht, maar ik houd de website in de gaten). Ook ben ik erg benieuwd naar de kwaliteit van de t-shirtlijn, dus binnenkort kom je hier waarschijnlijk wel wat moois tegen 🙂 Helaas voor de studentes en budgetqueens onder ons: Reformation is niet voor elke beurs weggelegd, verwacht geen H&M prijzen (al betaal je $ 28 voor een t-shirt, best schappelijk, toch?). Maar daar krijg je wel een prachtig én verantwoord stuk voor terug. Is ook wat waard. Meer lezen over de mooie visie van Reformation? Kijk hier!

BEKIJK DE WEBSITE VAN REFORMATION: WWW.REFORMATION.COM

Reformation collage 1

Manon dress,  $ 198
Layne top,  $ 58
Nesy skirt,  $ 138
Flax v-neck tee,  $ 28
Christy bodysuit,  $ 78
Bellow pant,  $ 178

Reformation collage 2

Baby jacket,  $ 228
Breeze top,  $ 58
Kenny tee,  $28
Lozita bodysuit,  $ 78
Garvey tee,  $ 28
Parakeet dress,  $ 178
Rhoda dress,  $ 178
Rouge top,  $ 98
Tate pants,  $ 178

Reformation collage 3

Tara skirt,  $ 138
Soleil top,  $ 128
Galaxy sweater,  $ 88
Aegina jumpsuit,  $ 218
Flax tee,  $ 28
Edie dress,  $ 78
Classon bodysuit,  $ 178
Cera dress,  $ 218
Granite jacket,  $ 458

______

De beste sustainable fashion inspiratie in je inbox?

Schrijf je in voor de gratis WSS newsletter en ontvang elke twee weken het laatste nieuws uit de duurzame modewereld, inspirerende merken, kritische blikken op de kledingindustrie, brand guides, kortingscodes en ander moois. Gewoon lekker makkelijk in je mailbox 🙂