Uncategorized
Abel Odor: 100% natuurlijk parfum (review samples)

Abel Odor: 100% natuurlijk parfum (review samples)

Abel is een duurzaam, fair én Nederlands parfumhuis - ik bestelde een sample set van de Vita Odor collectie en ik deel mijn bevindingen van deze uitgesproken geuren met je!

Van sommige duurzame merken krijg ik écht, maar dan ook écht een goed gevoel. Ze stuwen hun branche een ethische richting op en ze maken duurzame prachtproducten zonder compromissen te sluiten. Ze gaan keihard voor hun ideaal, en niets minder dan dat. Abel is er één van. Dit Nederlandse parfumhuis ontwikkelt elegante, duurzame parfums, van uitsluitend natuurlijke (biologische) én fair trade ingrediënten. En het ziet er allemaal prachtig uit, als je een kijkje neemt op de website van Abel (geweldige website-inspiratie, als je het mij vraagt) weet je precies wat ik bedoel. I like, nee, I lóve…

Het doel: het beste natuurlijke parfum van de wereld maken, zonder compromissen te sluiten op kwaliteit, ethics en stijl.

Abel werd in 2013 opgericht door de Nieuw-Zeelandse Frances Shoemack – voormalig wijnmaakster met een grote passie voor geuren, die zoekende was naar een modern, natuurlijk parfum. Toen ze die niet zo gemakkelijk vond, besloot ze er haar grote missie van te maken: het beste natuurlijke parfum van de wereld maken. Zonder in te leveren op zowel geur als ethics. Abel is vernoemd naar ontdekkingsreiziger Abel Tasman, een knipoog naar de Nieuw-Zeelandse achtergrond van Frances (Tasman was de eerste Europeaan die voet zette op Nieuw-Zeelandse grond). Samen met meesterparfumeur Isaac Sinclair ontwikkelt Shoemack uitgesproken, dynamische en moderne geuren die de hele dag op je huid blijven, met als laatste werk de natuurlijke Vita Odor collectie, die in oktober werd gelanceerd.

100% natuurlijke én fair trade ingrediënten

Alle parfums van Abel bestaan uitsluitend uit natuurlijke (biologische) en fair trade ingrediënten, tot stand gekomen via duurzame landbouw. Want, zegt Abel: “We believe that indulgence doesn’t need to have a negative impact on the earth, its inhabitants, or you”. De kracht van natuurlijke ingrediënten is dat ze reageren op je huid. Zo creëren ze samen met je lichaamschemie een unieke geur, die gedurende de dag blijft evolueren. Bij elk parfum vind je de herkomst van alle ingrediënten – dat lijkt misschien heel logisch, maar let maar eens op: ingrediëntenlijsten zijn doorgaans geheim in de parfumwereld. En dat is eigenlijk heel vreemd, als je je bedenkt dat je zo geen idee hebt wat je dagelijks op je huid draagt.

 

Abel Odor 100% natural perfume / sample set

Benieuwd? Bestel een sample set!

Voor de geuren van de Vita Odor collectie betaal je voor 15ml € 45,- en voor 50ml parfum betaal je € 98,-. Een prettige geur die bij je past is een investering; parfum mag doorgaans wat kosten. Tegelijkertijd is het geen product dat je, zonder het te proberen, even op internet bestelt. Voor de mensen die benieuwd zijn, maar niet weten welk parfum te moeten kiezen, biedt Abel een sample pakket aan. Voor € 20,- (incl. verzendkosten!) ontvang je een setje met 5 samples – van elke geur één -, zodat je ze allemaal kunt proberen en jouw favoriet kunt vinden. Als je vervolgens voor € 80,- aan parfum bestelt, krijg je het bedrag voor de samples terug. Netjes! Ik was ontzettend benieuwd en ik besloot een setje te bestellen (ook benieuwd? Je vindt de sample set hier). Wat ik van de geuren vond? Zie onder! Let op: ik ben geen enorme geurkenner en ik weet er weinig vanaf; ik kan alleen zeggen waar mijn neus blij van werd… 🙂

 

Abel Odor 100% natural perfume Golden Neroli

Abel Odor 100% natural perfume Golden Neroli sample

1.   Golden Neroli (neroli (sinaasappel), jasmijn, sandelhout)

De Golden Neroli is meteen mijn favoriet, ik vind deze geur héérlijk en ook heel interessant, ik kan eraan blijven ruiken. Het is een vriendelijke, ietwat bloemige geur, maar niet zacht. Aan het begin ruik de neroli (de etherische olie van zure sinaasappel) sterk, en de geur wordt zachter naarmate ik hem langer draag. Zoals Abel het zelf zegt: “a luscious soft floral that opens with a harmonious neroli and matcha tea accord, a rich jasmin sambac, petitgrain and ylang ylang heart and a soft santal base.”

 

Abel Odor 100% natural perfume White Vetiver

Abel Odor 100% natural perfume White Vetiver sample

2.   White Vetiver (limoen, palmarosa, vetiver (grassoort))

De White Vetiver is een wat frissere geur, en wat mij betreft geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Ik ruik het frisse en ietwat (prettig) scherpe van de limoen en de vetiver en hoewel ik daar aan moet wennen, vind ik het een – letterlijk – verfrissende geur. Over White Vetiver zegt Abel: “a cool fresh Haitian vetiver that opens with a creamy lime and mint bouquet and closes with a subtle caramelised wood drydown”.

 

Abel Odor 100% natural perfume Red Sandal

Abel Odor 100% natural perfume Red Sandal sample

3.   Red Santal (kruidnagel, bergamot (citrusvrucht), sandelhout)

Ik heb nog nooit een geur als deze geroken, ik vind hem erg uniek en de kruidnagel komt erg duidelijk naar voren. Deze geur heeft een pittig, sterk kruidig karakter en hoewel ik merk dat ik aan deze sample blijf ruiken (namelijk: wat is-ie interessant!), is het niet een geur die bij mij als persoon past. Ik denk dat ik eens aan mijn vriend ga vragen wat er gebeurt als hij hem op doet… Over Red Santal zegt Abel: “a spicy clove and pepper opening softens on the skin when the shimmer of Calabrian bergamot meets the warmth and elegance of classic East Indian santal”.

 

Abel Odor 100% natural perfume Cobalt Amber

Abel Odor 100% natural perfume Cobalt Amber sample

4.   Cobalt Amber (roze peper, perubalsem, amber)

Wat is deze geur heerlijk fris en wederom interessant! Mijn vriend vindt dit een geweldige geur voor zichzelf en ook ik vind het echt een fantástische herengeur (hoewel het ook bij vrouwen kan, denk ik). Het zou zomaar kunnen dat ik mijn vriend ooit een groter exemplaar cadeau ga doen, want dit is echt mijn favoriet voor hem… 🙂 Over Cobalt Amber zegt Abel: “a sophisticated oriental, where bright pink pepper and juniper berry give this classic amber a modern twist”.

 

Abel Odor 100% natural perfume Grey Labdanum

Abel Odor 100% natural perfume Grey Labdanum sample

5.   Grey Labdanum (grapefruit, patchouli, labdanum)

Grey Labdanum is een wat sterkere, diepere geur. Zelf houd ik van íets lichtere, voor mijn gevoel ‘jongere’ geuren, maar deze volwassen geur is er wederom (ik val in de herhaling… ;)) één waar ik aan blijf ruiken. Het grappige is dat ik tijdens het schrijven van dit artikel continu aan de samples aan het ruiken ben, en dat ik me op het moment van schrijven bedenk dat ik Grey Labdanum na elke keer ruiken lekkerder ga vinden. Misschien moet ik wennen aan het sterke karakter? Over deze geur zegt Abel: “a hint of grapefruit and violet open this cool labdanum rich fragrance where dark incense and ambergris collide with warm patchouli in a harmonious clash”.

 

Meer weten over de geuren uit de Vita Odor collectie, of over dit mooie merk zelf? Kijk op www.abelodor.com