Uncategorized
Dr. Organic Moroccan Argan Oil crème

Dr. Organic Moroccan Argan Oil crème

Ik probeerde een natuurlijke dag- en nachtcrème van Dr Organic. En dat is maar goed ook.

Soms heb je wel eens ergens last van, en je hebt géén idee waardoor het komt, maar ineens is er dan zo’n A HA!-moment, waarop je denkt: “Jááá natuurlijk! Waarom dacht ik daar niet eerder aan?!” En dan blijkt de oplossing vrij simpel. Nou, dat had ik een tijdje met mijn huid.

Als kind en als puber had ik altijd een gemakkelijke huid. Mijn deels Indische roots (ik ben maar een kwartje pinda hoor, maar toch merk ik dat wel bij sommige dingen) zorgde ervoor dat de vettige, bepukkelde puberhuid mij compleet bespaard bleef. Maar toen… toen werd ik volwassen. En hoewel ik mijn moeder zich altijd al kapot heb zien smeren met vettige crèmes (“Máhááám! Doe niet zo overdreven joh, met al dat gesmeer! Je glimt helemaal!”), snapte ik toen pas waarom. Mijn toch-best-wel-pinda-achtige huid werd droger en droger en begon als een malle te trekken. Ik begon crème te smeren, overdag en ‘s nachts. En toen ik een halfjaar geleden ook nog in een zelfregulerend (hallo, airco), droog kantoorklimaat terecht kwam, wist mijn huid helemaal niet meer wat het met zichzelf aan moest. Aan de ene kant werd het heel droog en aan de andere kant kreeg ik rode vlekjes en kleine puisjes (maar hoorden die niet bij een wat vettigere huid?). Maar toen gebeurde er iets moois.

Wat door mijn lekenzoektocht naar natuurlijke verzorgingsproducten ging ik ineens experimenteren met andere merken en grondstoffen. En zo ben ik via De Tuinen bij Dr. Organic terecht gekomen. En sindsdien is mijn huid er een stuk op vooruit gegaan (al ben ik ook 2x per week een voedend gezichtsmasker gaan nemen, en heb ik mijn reinigingsmelk verwisseld voor een nieuwe, waar ik binnenkort ook meer over vertel). Zo fijn!

 

DSC_0506_1400

 

Stap één in mijn beautyzoektocht was mijn standaard Etos-bezoek eens inwisselen voor een bezoek aan De Tuinen, dat veel natuurlijke verzorgingsmerken verkoopt. Ik had online veel goeds gelezen over het merk Dr. Organic en ik was benieuwd naar de producten van het merk.

Dr Organic producten zijn namelijk:
•  Niet getest op dieren en bevatten geen dierlijke ingrediënten
•  Vrij van parabenen (chemische conserveringsmiddelen die in veel cosmetica zitten)
•  Vrij van schadelijke chemicaliën
•  Vrij van genetisch gemodificeerde ingrediënten
•  Vrij van minerale olie (zoals paraffine en petrolium, in plaats daarvan worden plantaardige olie en extracten gebruikt)
•  Gecertificeerd BioActive om de functionaliteit van de ingrediënten te garanderen

Na een beetje hulpeloos rondgesnuffeld te hebben in het gezichtcrèmeschap, besloot ik de dag- en nachtcrème met Marokkaanse arganolie (Moroccan Argan Oil Day Cream en Moroccan Argan Oil Night Cream) te kopen. Niet met een specifieke reden, want hoewel ik de term ‘arganolie’ heus wel eens voorbij zie komen in fancy commercials, had ik werkelijk geen idee wat dan precies de werkende ingrediënten ervan zijn. Inmiddels weet ik dat arganolie uitdroging van de huid (ook vanuit droogte in de lucht door klimaatomstandigheden) tegengaat. Het maakt de huid soepeler en gladder. Én het schijnt verstopte poriën schoon te maken. Nu moet ik bekennen dat ik de heilzame werking van crèmes vaak moeilijk geneuzel vind. Maar ach, ik voel met deze producten een positief verschil en ik heb het idee dat er dit keer écht een kern van waarheid in zit. Dus hee.. prima dan, toch?!

Mijn huid is er flink op vooruit gegaan; iets dat ik écht niet had verwacht. Ik heb minder rode vlekjes, standaard minder kleine pukkeltjes en mijn huid voelt minder droog aan als ik dagelijks smeer. Met deze crème heb ik het gevoel dat ik echt een goed product te pakken heb en ik raad het mensen met zo’n droge huid als ik zeker aan om eens te proberen (nee, ik krijg hier geen commissie voor ;)). Beide crèmes kosten € 14,99 bij De Tuinen (maar ik heb het product met een 2 halen, 1 betalen actie gekocht, volgens mij is dat regelmatig het geval!).

 

DSC_0501_1400

DSC_0497_1400

______

De beste sustainable fashion inspiratie in je inbox?

Schrijf je in voor de gratis WSS newsletter en ontvang elke twee weken het laatste nieuws uit de duurzame modewereld, inspirerende merken, kritische blikken op de kledingindustrie, brand guides, kortingscodes en ander moois. Gewoon lekker makkelijk in je mailbox 🙂