Kijk/lees/luister
Nu gratis te downloaden (+ bij Elle!): FAIR Magazine, een ode aan eerlijke kleding!

Nu gratis te downloaden (+ bij Elle!): FAIR Magazine, een ode aan eerlijke kleding!

Ik had de eer om hoofdredacteur te zijn van deze fantastische productie...

Jeeeeeeeetje… het is tijd. I proudly present to you: my baby, mijn meest speciale én impactvolle project van dit jaar: FAIR Magazine. Een ode aan eerlijke kleding. Een minimagazine waarin we de aandacht vestigen op hoe het óók kan, geïnitieerd door Mondiaal FNV en met mij als hoofdredacteur (zo’n eer!). FAIR is nu te downloaden als gratis PDF en zit deze maand gratis als fysiek boekje bij de volledige oplage Elle en &C Magazine. Wil je me even knijpen?

Download FAIR Magazine hier

 

 

Wil je wel eerlijke kleding kopen, maar weet je niet waar je moet beginnen? In FAIR Magazine inspireren je om anders naar de modewereld te kijken en meer vanuit je hart te kopen, bij merken die hun makers wél respecteren. Dat is hard nodig, want nog steeds werken vele miljoenen mensen (voornamelijk vrouwen) in de kledingindustrie om onder slechte omstandigheden en in moordend tempo onze kleding te maken. Fast fashion, welteverstaan.

In FAIR Magazine maken we je wegwijs in de wereld van eerlijke kleding

FAIR laat je zien hoe het óók kan en leggen we de focus op het positieve. Van een uitgebreide shopping guide waarin we de mooiste eerlijke merken en party items (curated by moi :)) laten zien, van voornamelijk Nederlandse merken. Ook bevat FAIR een uitgebreide merkenindex – under construction – van wel 200 merken waar ík in ieder geval met een gerust hart zou kopen. Pak de checklist er vanaf nu altijd bij voordat je iets bij een merk koopt en niet zeker weet of het wel fair produceert. Lees de verhalen van fast fashion kledingwerkers en ga anders naar hun mooie werk kijken. En bekijk het aanbod van inspiratieplatforms voor als je meer achtergrondinformatie zoekt. In twintig pagina’s – ja, dat was een uitdaging ;)) – hopen we je wegwijs te maken in de heerlijke wereld van eerlijke kleding.

 

 

 

 

Ik ben ongelooflijk trots op onze miniproductie, een initiatief van Mondiaal FNV

Al met al ben ik ongelooflijk trots op onze non-commerciële miniproductie. FAIR is een initiatief van Mondiaal FNV, een organisatie die hard vecht voor betere arbeidsomstandigheden wereldwijd, onder andere in de kledingindustrie. We werkten al een tijdje samen (lees hier mijn artikelen voor ze en abonneer je in het midden van dit artikel op onze heerlijke wekelijkse nieuwsbrief, vol fair fashion inspiratie!). In een brainstorm kwam het idee voor een fysiek minimagazine naar voren en meteen dachten we: JA, dit móeten we gaan maken. Toen ik werd gevraagd om hoofdredacteur te worden van deze productie, maakte mijn hart een sprongetje. Zó’n ongelooflijke eer! En ik heb samen met Sander Bouten van GVM Media en Sue Cowell, Art Director (Atomo Design), heel intens gewerkt aan dit prachtige project. Die laatste heeft er toch wel echt een visueel feestje van gemaakt 🙂

Persoonlijk hoogtepuntje was de covershoot. De eerste óóit die ik organiseerde, stylede en bij elkaar bracht. Niet alleen ben ik daar ongelooflijk trots op, maar vooral op het team dat deze bizar mooie foto’s heeft gecreëerd. Ik wil dan ook Marije van Lovely Lane (locatie), Anne Timmer (fotograaf), Alexandra Borcila (visagie), Jeanne en Anne-Lieke van Zazi Vintage (uitlenen jurken), Emanuelle Vos (covermodel), Mélanie Pigeaud (uitlenen ringen) en Lisa van The Collection One (uitlenen oorbellen) bedanken. Zonder jullie had ik dit nooit kunnen doen.

Daarnaast wil ik Sue Cowell van Atomo Design, Sander Bouten van GVM Media, Melissa Wijngaarden van Project CeCe, Vanessa Buisman van Bindu en vooral Mondiaal FNV ongelooflijk bedanken voor hun vertrouwen en harde werk. Wát een team!!!

 

 

 

Je downloadt FAIR Magazine gratis als PDF én je ontvangt ‘m gratis als fysiek boekje bij Elle én &C Magazine. Wauw!

FAIR zit deze maand gratis als fysiek boekje bij Elle en gaat over 2 weken mee met de volledige oplage van &C Magazine. Daarnaast kun je het via deze link gratis downloaden. Ik zou het geweldig vinden als je het las en vooral als je het met je omgeving deelt. Nogmaals, het gaat om een non profit project en we willen zoveel mogelijk (nieuwe) mensen bereiken en aan het denken zetten. Jouw hulp is GOUD voor ons, écht.

Deel jouw eerlijke outfit met de hashtag #fairfashionchallenge op Instagram en win €100 FAIR shoptegoed!

Check ook even de pagina waarop je €100 fair shoptegoed kunt winnen. Dat is namelijk heel simpel: we willen je oproepen om ook eens een maand lang (het liefst natuurlijk langer ;)) alleen maar eerlijke kleding te kopen en te ervaren hoe goed dat voelt. Deel jouw eerlijke aankoop of fair outfit met de hashtag #fairfashionchallenge op Instagram en op 24 december ontvangen 5 inzenders een feestelijke DM in hun inbox! Houd ‘m dus in de gaten!

 

 


 

De foto’s bij dit artikel zijn gemaakt door de fantastische en getalenteerde Anne Timmer. De spreads die ik laat zien zijn ontworpen door de geweldige Sue Cowell van Atomo Design. Beide in opdracht van Mondiaal FNV.

______

De beste sustainable fashion inspiratie in je inbox?

Schrijf je in voor de gratis WSS newsletter en ontvang elke twee weken het laatste nieuws uit de duurzame modewereld, inspirerende merken, kritische blikken op de kledingindustrie, brand guides, kortingscodes en ander moois. Gewoon lekker makkelijk in je mailbox 🙂