Uncategorized
Fair Outfit 48

Fair Outfit 48

Een nieuwe Fair Outfit, met items van Bufandy, Nanushka en Acne en de wollen mantel die mijn moeder altijd droeg toen ik jong was.

dsc_8299_900

 

Sjaal  |   Bufandy
Mijn sjaal is van Bufandy (hier schreef ik meer over dit merk). Het merk is opgericht door de Nederlandse Dorien Straathof, die tijdens haar baan als reisleidster in Zuid-Amerika in aanraking kwam met het vakmanschap van de arme bevolking. Met Bufandy wil ze de bevolking een goed loon en zekerheid bieden en ‘ons’ kennis laten maken met het Zuid-Amerikaanse vakmanschap. Een win-win situatie! Mijn sjaal (model Fabian, vernoemd naar de wever die hem maakt) is met de hand gemaakt en van alpacawol. En ik kan je vertellen: hij is lekker groot, héérlijk warm en hij kost € 49,95 – een hele nette prijs, vind ik zelf. Je vindt de sjaals van Bufandy onder andere bij The Little Green Bag en in Amsterdam in de Local Goods Store in De Hallen.

Jas   |   van mijn moeder geweest
Ik weet nog dat mijn moeder in deze dikke, wollen mantel uit te tekenen was toen ik jong was. Het is een typische early-nineties-mantel, met een wijde, lange fit en wat bredere schouders, zonder dat er schoudervullingen aan te pas komen. Voor op de fiets is hij niet praktisch (want: lang!), maar voor een winterse wandeling is hij perfect, want hij is heerlijk warm! Ik vind het leuk om een kledingstuk van mijn moeder opnieuw te dragen; zo’n item geeft toch wel emotionele waarde aan mijn garderobe. Ik denk dat ik deze jas nooit weg ga doen, te waardevol.

Trui   |   Nanushka
De trui is één van mijn favorieten. Hij is van Nanushka, een prachtig en verantwoord (gemaakt met respect voor mens en milieu) Hongaars merk dat ik steeds vaker tegenkom op blogs en in winkels. De kleding is vrij prijzig, maar mocht je het kunnen betalen (of de -50% sale willen afwachten… :)), kun je een item scoren waar je lange tijd plezier van gaat hebben; ik ben erg te spreken over dit merk. Ik draag deze trui ook hier en hier!

Jeans   |   Acne
De jeans is model Pin (pure). Ik heb hem vorig jaar voor 50% korting in de sale gekocht en hij valt mooi skinny en hij zit lekker (sowieso is dit model er voor mij één om te onthouden: het sluit precies goed aan bij mijn lichaamstype). Wel moet ik zeggen dat dit niet mijn ideale jeansstof is; vergeleken met mijn andere jeans is het wat dunner en het liefst draag ik jeans van een wat dikkere, stuggere stof. Desalniettemin een fijne jeans voor regelmatig gebruik.

Schoenen   |   Acne
Daar zijn ze weer, mijn favoriete stappers van Acne (die inmiddels in de verste verte niet meer lijken op de splinternieuwe exemplaren die je doorgaans op blogs en Instagram tegenkomt… ach, ik draag ze tenminste ;))! Na alle Fair Outfits die je ermee hebt kunnen zien, hebben ze inmiddels geen uitleg meer nodig, denk ik…

 

dsc_8305_900

dsc_8297_900