Verzorging
Fijn: Dr. Organic Argan Oil eye serum + facial oil (review)

Fijn: Dr. Organic Argan Oil eye serum + facial oil (review)

In de winter kunnen onze toch al zo tere huidjes soms wel een extra oppepper gebruiken op alle gure dagen. Ik ben ‘gezegend’ met een gortdroge huid, die – als ik er niks mee doe – enorm trekt. En dat wordt in de winter alleen maar erger. Mijn reguliere gezichtsverzorgingsregime bestaat uit een dun laagje Calm Redness Relief Exfoliant van Paula’s Choice en een laagje dag- of nachtcreme van de Argan Oil lijn van Dr. Organic. Beide producten hebben mijn huid een goede oppepper gegeven!

Producten van Dr. Organic zijn natuurlijk, proefdiervrij en plantaardig, vrij van parabenen, schadelijke chemicaliën en genetisch gemodificeerde ingrediënten. Ik gebruik het merk graag! De cremes van Moroccan Argan Oil lijn zijn vrij vettig en dat is precies wat mijn droge huid nodig heeft. Deze winter besloot ik deze lijn wat meer te verkennen. Ik wilde graag de gezichtsolie eens proberen, en ik besloot de tere huid rondom mijn ogen wat meer te gaan verwennen met het bijbehorende oogserum. Ready, set, try!

 

img_8813_1000

Dr. Organic Moroccan Argan Oil Facial Oil

Ik was erg benieuwd naar dit product. In de winter kan mijn huid nogal trekken en op gure dagen vind ik het soms echt een vervelend gevoel. Ik hoopte dat het vettige van de olie dit zou verminderen. Deze gezichtsolie is officieel een anti-aging serum. De verpakking vertelde me dat dit serum de celvernieuwing van de huid stimuleert en het anti-huidverouderingsproces stimuleert. Nu ben ik met mijn 29 jaar nog niet zo geïnteresseerd in anti-agingproducten (en al helemáál niet omdat ik met mijn babyface gemiddeld 6 jaar jonger word geschat!), maar ik heb een erg droge huid en arganolie staat bekend als een product dat uitdroging van de huid tegengaat. Het maakt de huid soepeler, gladder en zachter en het voelt vaak wat vettiger aan. En dat is precies waar ik naar op zoek ben.

Zowel ’s ochtends als ’s avonds licht aanbrengen
Ik gebruik de gezichtsolie tijdens deze gure dagen zowel ’s ochtends als ’s avonds en dan breng ik het na mijn dag- of nachtcreme dunnetjes aan op mijn gezicht en mijn hals. Het potje bevat een pipetje, waarmee je de olie (die overigens een fijne, zachte geur heeft) gemakkelijk op je vingers aanbrengt, waarna je het zachtjes uitsmeert over je huid. Het is erg zuinig in gebruik: ik heb slechts enkele druppels nodig voor mijn gehele gezicht. Ik verwacht bij normaal gebruik een halfjaar met deze olie te doen. Nice!

Vettiger dan verwacht, maar ik krijg er een heerlijk zachte huid voor terug!
Bij de productomschrijving staat dat dit serum een niet-vette gezichtsbehandeling biedt, maar ik zou dit niet al te letterlijk nemen. Het blijft een olie en dat betekent dat het wél vettig aanvoelt. Logisch, en helemaal prima. Ik doe mijn haar altijd even in een knot als ik het aanbreng: zo kan het goed intrekken, zonder dat ik last krijg van olie-achtige lokken aan de voorkant. De olie glimt aan het begin een beetje, maar na een tijd is het wat meer ingetrokken en dan zie je er helemaal niks meer van. Mijn gezicht wordt er erg zacht van en dat blijft de hele dag zo. Ik heb ook geen last meer van een trekkerige huid, zo fijn! Ik gebruik de olie nu een paar weken en zolang ik het dagelijks blijf gebruiken, is mijn gezicht helemaal winterbestendig. Ik ben erg blij met dit product! De Dr. Organic Moroccan Argan Oil Facial Oil kost € 21,99 en je vindt het onder andere bij Holland & Barrett.

 

img_8796_1000

img_8804_1000

Dr. Organic Moroccan Argan Oil Instant Tightening Eye Serum

Het verzacht en vermindert wallen en paarse kringen onder mijn ogen
Het oogserum kocht ik omdat ik wat beter voor de tere huid rondom mijn ogen wil zorgen. Het product belooft de huid rondom mijn ogen te verzachten en de diepe lijntjes, rimpels en wallen onder en rondom de ogen te verminderen. Nu heb ik überhaupt nog niet zo’n last van rimpels rondom mijn ogen, dus kan ik niet zo goed inschatten of dit serum nu daadwérkelijk veel effect heeft hierop. Wel merk ik dat het mijn wallen en paarse kringen verzacht en als ik wat vermoeider ben, vermindert het de paarse kleur iets. Ik breng dit serum ’s ochtends en ’s avonds (voordat ik de gezichtsolie gebruik) zachtjes aan op de huid onder mijn ogen en aan de zijkant. Ook dit serum is erg zuinig in gebruik, ik gebruik per oog een flinke druppel en dat is genoeg.

Klein nadeel: het pompje
Het enige nadeel bij het aanbrengen is dat er soms een beetje serum in het pompje blijft zitten, waardoor er bij de eerstvolgende keer pompen een wat harder stukje meekomt. Een beetje irritant, maar ook weer niet zó vervelend dat ik het niet meer zou gebruiken – want dat doe ik nog gewoon, namelijk 🙂 Ik vind het een fijn serum en ik zou het zeker vaker kopen. De Dr. Organic Moroccan Argan Oil Instant Tightening Eye Serum kost € 18,99 en je vindt het onder andere bij Holland & Barrett.