Brand Guides
Mijn 2 favoriete merken voor duurzame pantoffels en sloffen

Mijn 2 favoriete merken voor duurzame pantoffels en sloffen

Nu het kouder wordt en we de verwarming zo laag mogelijk willen houden (iets met het klimaat en een energiecrisis πŸ™ƒ), kan ik niet vaak genoeg zeggen: koop eens goede sloffen. Dat zit niet alleen heerlijk – aanrader met thuiswerken! – maar het kan je in deze tijd ook echt geld besparen: sinds ik een warmere trui en goede sloffen draag, heb ik de verwarming standaard een graad lager staan. Ik heb 2 paar duurzame pantoffels, allebei van prachtige eerlijke merken, en met beide ben ik zo blij. Dus bij deze: twee dikke persoonlijke tips. Allebei niet vegan, overigens, maar wel heel warm en fijn.

 

Mijn favoriete (Nederlandse!) merken voor duurzame pantoffels en sloffen: GIVA A PON en Bottines.

 

GIVE A PON

 

βœ“ fair geproduceerd in Griekenland (vaste partner)
βœ“ gemaakt van lokale schapenwol
βœ“ core collectie

 

Misschien wel de leukste pantoffels die er zijn. GIVE A PON is een Nederlands merk dat pantoffels maakt in traditionele Griekse folklore stijl. Ze zijn super kleurrijk, vrolijk en daarmee hartstikke populair: naast in de eigen webshop koop je ze ook o.a. bij het trendy Anna + Nina. De volledige collectie wordt onder eerlijke arbeidsomstandigheden gemaakt bij een vast atelier in Griekenland (de founders wilden het ambacht graag lokaal houden en daarmee in ere houden), van 100% schapenwol die er lokaal verkregen is. Enneh… vergeet ook niet de Kids collectie te checken. Ik kan niet wachten tot m’n dochtertje Frankie ze aan kan πŸ™‚ TΓ© leuk!

 

Ik heb zelf een paar GIVE A PON pantoffels en ze zitten zΓ³ lekker! Wat ik fijn vind aan deze is dat ze vrolijk, mooi en subtiel zijn. Staan ergΒ  goed onder een flare, kan ik je zeggen πŸ˜‰ Ze zitten super comfortabel en ik ben er heel blij mee. Ze vallen normaal; als je twijfelt, zou ik voor de kleinste maat gaan. Zo heb ik normaal altijd maat 40,5 en bij deze draag ik maat 40 (daar kan ik nog steeds met sokken in).

 

Bekijk de collectie

 

 

 

 

Bottines

 

βœ“ fair geproduceerd in Portugal (vaste partner)
βœ“ gemaakt van natuurlijk gelooid leer en schapenwol
βœ“ core collectie

 

Wil je echt voor WARM gaan, dan zijn de duurzame pantoffels van Bottines de allerbeste die je kunt hebben. Bij dit mooie Nederlandse merk vind je superfijne sloffen met een hele zachte binnenkant van dik schapenwol. Het leer is op natuurlijke wijze gelooid (is minder schadelijk voor de natuur en de mensen die ermee werken) en de collectie wordt onder eerlijke arbeidsomstandigheden gemaakt bij een vaste partner in Portugal.

 

Zelf heb ik deze sloffen ook. Het zijn de warmste die ik ooit heb gehad en ik wil niet meer zonder πŸ™‚ Als je twijfelt, zou ik voor de ruimere maat gaan. Zo heb ik normaal maat 40,5, maar bij deze ben ik voor 41 gegaan en dat is de goede maat. Aan het begin zitten ze wat strakke om je voeten heen omdat de wol nog vol is, maar het vormt zich al snel neer de vorm van je voet (en echt, dan loop je op warme wolkjes!). Enorme aanrader!

 

Bekijk de collectie

 

 

______

De beste sustainable fashion inspiratie in je inbox?

Schrijf je in voor de gratis WSS newsletter en ontvang elke twee weken het laatste nieuws uit de duurzame modewereld, inspirerende merken, kritische blikken op de kledingindustrie, brand guides, kortingscodes en ander moois. Gewoon lekker makkelijk in je mailbox πŸ™‚