Uncategorized
Mooi merk: Dick Moby

Mooi merk: Dick Moby

Wat is het Nederlandse Dick Moby een awesome (zonne)brillenmerk - en nog duurzaam ook!

Stijlvol. Kwalitatief. Superduurzaam. En ook nog eens een coolfactor waar je ‘u’ tegen zegt. Niet veel brillenmerken voldoen aan al mijn eisen, maar Dick Moby heeft het allemaal. Wát een awesome brillenmerk en wat gek dat ik het onlangs pas ontdekte.

Dick Moby is een Nederlands (zonne)brillenmerk, dat in 2014 is gestart vanuit een succesvolle crowdfundingcampagne. Surfers Tim Holland en Robbert Wefers-Bettink ergerden zich kapot aan de grote hoeveelheden plastic soep die ze in de zee zagen ronddrijven. Ze zochten naar een manier om op hun manier een bijdrage te leveren aan een schonere oceaan en kwamen uit bij het produceren van (zonne)brillen van gerecycled plastic. Zo is het geniale concept van Dick Moby geboren. De zwarte monturen bestaan voor 97% uit gerecycled plastic. Alle overige modellen zijn van biologisch afbreekbaar materiaal gemaakt. De hardcase die je erbij krijgt, is gemaakt van gerecycled leer en de poetsdoekjes van gerecycled plastic. Daarnaast maakt Dick Moby zich, samen met de Surfrider Foundation en het Amerikaanse Terra Cycle, hard voor het schoonhouden van de zee en het strand met diverse projecten.

Ik ben ONWIJS fan van de pastelkleurige monturen (en dan ook écht, ik vind ze fantastisch). De gele, de groene, de lichtblauwe, de roze… dámn, so fine! Als ik dit jaar voor een zonnebril ga, is het er sowieso één van dit mooie merk. Voor een zonnebril betaal je € 155 – € 175 en voor de prijs van een normale bril moet je even langs één van de opticiens die Dick Moby verkopen. Nu zijn dat natuurlijk geen bedragen die je met elke portemonnee zomaar even kunt betalen. Dan moet je misschien wat langer sparen en in de tussentijd een mooie vintage bril op de kop tikken bij een kringloopwinkel… ook cool. Maar net zo cool als Dick Moby…? 😉

Bekijk de websitevan Dick Moby

 

Dick Moby sunglasses

 

 

Dick Moby sunglasses

 

Dick Moby

 

Collage3