Collectie
Mooi merk: Okay Pretty (swimwear)

Mooi merk: Okay Pretty (swimwear)

De lente komt er langzaam aan, en daarom wil ik je alvast kennis laten maken met een awesome swimwearlabel, dat niet alleen heel mooi en funky is, maar ook nog ontzettend duurzaam. Well hello, Okay Pretty

 

Het Australische merk bestaat nog maar nét, maar ik kan je nu al zeggen dat ik de toekomst van Okay Pretty als heel veelbelovend zie. De debuutcollectie ziet er tenslotte al fantastisch uit. De Australistische roots van oprichtster en ontwerpster Isobel dienden als inspiratie voor de collectie, wat resulteerde in een vrolijke en trendy stijl, met interessante uitsnedes en een funky twist. Vanuit liefde voor de natuur en de oceanen, en vanuit de behoefte om er zorg voor te dragen, speelt duurzaamheid een belangrijk rol in het merk. Okay Pretty vindt het belangrijk dat de planeet er bij elke aankoop een stukje mooier op wordt.

 

De collectie is gemaakt van Econyl, een duurzame, gerecyclede nylon, afkomstig van o.a. oude visnetten

 

En dat maakt het merk dubbel en dwars waar; de volledige collectie is namelijk gemaakt van het innovatieve Econyl, een duurzame nylon die onder andere is gemaakt van gerecyclede visnetten. “Because the only nylon in the ocean should be on sea creatures like you” aldus Okay Pretty, en zo is het maar net. De nylon wordt middels allerlei duurzame projecten verzameld. Vervolgens wordt de stof door de shredder gehaald en als het materiaal dan is ‘uitgekleed’ tot de pure grondstoffen, wordt het verwerkt tot de nieuwe nylonstof: Econyl. Dit kwalitatieve materiaal is ontzettend stevig en dus duurzaam in gebruik. De collectie wordt onder goede arbeidsomstandigheden en met de hand gemaakt.

En het mooie is: de collectie is nog vrij betaalbaar ook! Voor bikinitops betaal je rond de € 50,-, voor bottoms € 44,- en voor badpakken € 92,-. En ik weet niet of ik het nou goed heb gezien of niet, maar volgens mij is de shipping naar Nederland gratis! Hoera!

 

Bekijk de volledige collectie en lees meer over Okay Pretty op okaypretty.com

 

Okay_Pretty_sustainable_swimwear_18

 

Okay_Pretty_sustainable_swimwear_4

 

Okay_Pretty_sustainable_swimwear_0

 

Okay_Pretty_sustainable_swimwear_1

 

Okay_Pretty_sustainable_swimwear_8

 

Okay_Pretty_sustainable_swimwear_17

 

Okay_Pretty_sustainable_swimwear_16

 

Okay_Pretty_sustainable_swimwear_1

 

Okay_Pretty_sustainable_swimwear_9

 

Okay_Pretty_sustainable_swimwear_3

 

Okay_Pretty_sustainable_swimwear_10

 

Okay_Pretty_sustainable_swimwear_14

 

Okay_Pretty_sustainable_swimwear_15

 

Okay_Pretty_sustainable_swimwear_5

 

Okay_Pretty_sustainable_swimwear_6

 

Okay_Pretty_sustainable_swimwear_7

 

Okay_Pretty_sustainable_swimwear_2

 

Okay_Pretty_sustainable_swimwear_11

 

Okay_Pretty_sustainable_swimwear_12

 

Okay_Pretty_sustainable_swimwear_13

 

Fotocredits: Okay Pretty

 

 

______

De beste sustainable fashion inspiratie in je inbox?

Schrijf je in voor de gratis WSS newsletter en ontvang elke twee weken het laatste nieuws uit de duurzame modewereld, inspirerende merken, kritische blikken op de kledingindustrie, brand guides, kortingscodes en ander moois. Gewoon lekker makkelijk in je mailbox 🙂