Uncategorized
Review: natuurlijke cremedeodorant van Modern Druids

Review: natuurlijke cremedeodorant van Modern Druids

Deze 100% natuurlijke en dierproefvrije deodorant van Modern Druids is één van mijn favorieten!

Het afgelopen jaar heb ik veel geëxperimenteerd met deodorants. Voorgaande jaren gebruikte ik altijd een standaard spuitbus en keek ik nooit op het etiket, maar op een gegeven moment voelde dat niet meer goed. Enerzijds vanwege de drijfgassen in de spuitbus die schadelijk zijn voor het milieu (en helemaal niet nodig zijn!). Anderzijds kwam ik erachter dat álle deodorants die ik ooit had gebruikt, waren getest op dieren. En daar schrok ik nogal van. Ook kwam ik erachter dat de meeste deodorants, al helemaal die in een spuitbus, aluminium chloorhydraat bevatten. Ik las steeds vaker over de mogelijk kankerverwekkende werking hiervan en hoewel dit niet bewezen is, wil ik niet het risico nemen om dit dagelijks op mijn oksels te smeren. Ik zocht een natuurlijke, dierproefvrije deodorant met puur en alleen ingrediënten die ik ken en die bewezen onschadelijk zijn, waarvan ik me goed voel om het op mijn oksels te dragen.

Ik zag steeds meer natuurlijke crèmedeodorants op de markt verschijnen en ik besloot de variant van Bliss Cosmetics eens te proberen. Dit merk is opgestart door de Nederlandse Lissa Mackie, die behoefte had aan een niet-schadelijke, natuurlijke en goed werkende deodorant. En dus ging ze ze zelf maken. Inmiddels begint haar uit de hand gelopen hobby door het grote succes serieuze vormen aan te nemen en werd het tijd voor ‘the next step’ van Bliss Cosmetics. Het resultaat? Een nieuw merk, Modern Druids, met een nieuwe stijl en een website waar as we speak nog aan wordt gewerkt. En natuurlijk moest ik die ‘nieuwe’ deodorant meteen proberen! De potjes hebben een restyling gehad en ze zien er mooi, strak uit. Ze hebben een klein en compact formaat, handig om mee te nemen! Ik haalde mijn exemplaar bij Het Faire Oosten, een mooie, eerlijke (en grote!) concept store in Amsterdam-Oost.

 

Modern Druids natural deodorant

Mijn ervaring: werkt zo’n crèmedeodorant nou?

Ik was altijd een beetje sceptisch naar crèmedeodorants: plakt het niet? En is (en blijft) het vet op je huid? En is het niet gek om zo’n crème met je vingers aan te brengen? Na het proberen van een aantal crèmedeodorants kan ik met zekerheid zeggen: nee, nee en nee! Deze deodorant van Modern Druids werkt écht en is gemakkelijk op te smeren. Het eerste beetje kan nog wat moeilijker uit het potje halen omdat de bovenkant nog wat harder is, maar daarna gaat het heel makkelijk. Bovendien smelt de crème door de kokosolie (een belangrijk ingrediënt) een beetje als het in aanraking komt met je lichaam, dus het smeert super makkelijk. De eerste keer dat ik een smeerdeodorant gebruikte, vond ik het een beetje een gek idee om deodorant aan te brengen. Maar het is heel simpel, het trekt snel in en het went snel; nu weet ik niet meer beter! Het is even zoeken hoeveel je precies op moet smeren, maar in principe is een ‘finke erwt’ qua hoeveelheid genoeg voor beide oksels. En dat betekent dat je met een potje een paar maanden doet.

Biologische, dierproefvrije én 100% veganistische ingrediënten

Deze deodorant is gemaakt van puur en alleen biologische ingrediënten en is ook nog eens 100% geschikt voor veganisten. Ik weet niet of ik ben beïnvloed door de achterkant van het etiket, maar volgens mij is de samenstelling iets aangepast (eerst stond kokosolie bovenaan de bescheiden etikettenlijst, en nu is dit tapiocameel). Ik denk dit te merken doordat de creme eerst iets vettiger aanvoelde op mijn huid, en deze iets cremiger is – en dus beter intrekt. De ingrediëntenlijst is vrij kort; deze crème bevat geen onnodige bestanddelen.

 

Modern Druids natural deodorant

Modern Druids natural deodorant

Het is geen antitranspirant, maar dat is ook niet nodig

Ik ben er heel tevreden over. Mijn oksels ruiken aan het einde van de dag nog prima, geen zweetluchtje te bekennen! Wel belangrijk om te weten: in tegenstelling tot veel andere deodorants is dit geen geen anti-transpirant. Dit betekent dat je gewoon zult blijven zweten, maar je geeft geen geur af door de bacteriedodende ingrediënten. Transpiratie heeft tenslotte een natuurlijke functie: het helpt onze lichaamstemperatuur in balans te houden. We kunnen al die poriën wel dichtstoppen met verzorgingsmiddelen omdat we bang zijn om te zweten, maar ik ben meer fan van het behouden van de natuurlijke functie – zonder vervelende geurtjes, uiteraard.

Waar koop je het?

De deodorant is verkrijgbaar in 4 geuren; ik heb de Original gebruikt, omdat ik het liefst zo geurloze producten gebruik. Deze ruikt heel (héél) subtiel naar kokos, vanwege – het moge geen verrassing zijn – het bestanddeel kokosolie. En dat vind ik heerlijk ruiken! Maar allevier de geuren zijn heel zacht, prettig en subtiel! Je vindt de deodorant van Modern Druids op steeds meer plekken – waaronder dus bij Het Faire Oosten -. De webshop is helaas nog in ontwikkeling. Mocht je de deodorant toch eens willen proberen, kun je deze voor € 12,95 bestellen via info[at]moderndruids.com (en de verzendkosten zijn ook nog eens gratis, hoe fijn!).

 

Modern Druids natural deodorant