Verzorging
Review: Paula’s Choice – Calm redness relief (1% BHA lotion exfoliant)

Review: Paula’s Choice – Calm redness relief (1% BHA lotion exfoliant)

Vandaag deel ik het allerfijnste verzorgingsproduct met je dat ik óóit heb gebruikt. Het bestaat al even, dus velen van jullie zullen er al van hebben gehoord. Maar wie weet bestaan er nog leken – zoals ik – wiens huid wel een oppepper kan gebruiken. Bij deze: een ode aan de Calm redness relief (1% BHA lotion exfoliant) van Paula’s Choice. Mijn huid had het nodig.

Vroeger was ik gezegend met een fantastische huid: altijd mooi egaal, zacht en onderhoudsarm (ook tijdens de pubertijd, bless me). Maar na mijn 25e werd het minder, hoe cliché het ook klinkt. Ik weet niet of het kwam doordat mijn huid simpelweg ouder werd of doordat ik sindsdien werk en dagelijks in een droog kantoorklimaat zit (het ligt in ieder geval niet aan mijn eetpatroon, want dat is weinig veranderd), maar mijn huid is niet meer wat het geweest is. Denk: heel droog en snel trekkerig, rode vlekjes en hier en daar een droog puistje of bultje. Hoewel ik inmiddels producten gebruik die heel fijn aanvoelen op mijn huid en het flink verbeteren (zoals de Dr. Organic Moroccan Argan Oil Creme, die ik dagelijks gebruik), was ik er nog niet: op slechte dagen moest ik wat vlekjes wegwerken met foundation-achtige substanties, maar aangezien ik daar niet zo goed (lees: “MIJN GOD, WAT DOE  JE JEZELF AAN?!”) in ben, resulteerde dat regelmatig in een “hee! Je hebt hier wat foundation zitten, denk ik!”-confrontatie. Naast make-up skills miste ik duidelijk een topproduct dat mijn huid ging helpen. Maar wat dan?

Wát een topproduct!

Nou, die heb ik gevonden! Dit product is met stip het fijnste gezichtsproduct dat ik ooit heb uitgeprobeerd – ik had niet verwacht dat het zo’n goed resultaat zou geven. Ik gebruik het nu ongeveer 3 weken en ik kan je zeggen dat mijn huid er enorm op vooruit is gegaan. Niemand kan me meer met foundation op mijn gezicht signaleren, want mijn heb het simpelweg niet meer nodig (yes!). Ik gebruik deze exfoliant als aanvulling van mijn dag- en nachtcreme. ’s Ochtends breng ik, na het aanbrengen van mijn dagcreme (die laat ik eerst intrekken), een beetje op mijn hele gezicht aan (met uitzondering van mijn oogleden en lippen). Mijn huid voelt nu heerlijk zacht aan en ik heb geen last meer van rode vlekjes en puistjes (behalve als ik me een weekend lang tegoed heb gedaan aan foute lekkernijen, maar hé… makes sense, toch? ;)). Paula’s Choice is geheel dierproefvrij, wat ik erg belangrijk vind. Deze exfoliant is geschikt voor dagelijks gebruik voor alle huidtypen. Het zit in een flacon van 100ml en kost € 29,90. Aangezien het erg zuinig in gebruik is, kun je daar een hele tijd mee vooruit (dus zo prijzig is het niet).

Wat is een exfoliant en wat doet het met je huid?

Wat is een exfoliant en wat doet het met je huid?
Ik kan nu heel cool doen alsof ik allang wist wat een exfoliant is, maar in werkelijkheid had ik geen idee. Maar nu wel! Een exfoliant is als het ware een dode huidcellenverwijderaar. Het bevat kleine hoeveelheden van een zuur dat in je huid trekt (klinkt eng, is het niet) en het heeft het effect van een hele milde peeling. Daardoor maakt het je huidoppervlak gladder en egaler en heb je minder snel last van verstoppingen, vlekjes en puistjes. Deze lotion exfoliant bevat 1% zuur (ik wilde voorzichtig beginnen en ik denk dat ik het ook hierbij laat, want dit werkt perfect en ik wil niet meer gebruiken dan nodig), maar hij is ook beschikbaar in een 2%-variant. Het gaat om glycolzuur, dat geschikt is voor de wat oudere en drogere huid (zoals die van mij). Ook bevat het salicylzuur, dat nog dieper doordringt in de poriën en doorgaans wat vaker gebruikt wordt voor de wat vettere huid. Pas wel op met zonlicht: doordat de exfoliant dode huidcellen verwijderd, wordt je bovenste huidlaag iets dunner en ben je dus minder goed tegen invloeden van buitenaf beschermd. Gebruik het dus altijd in combinatie met een dagcreme (geen officiële tip, maar dat doe ik zelf) en eventueel een product met een SPF-factor.

 

Paula’s Choice Calm Redness Relief 1% BHA lotion exfoliant kost € 29,90 (100ml)
en je kunt het bestellen via de website van Paula Choice.

 

Paula's Choice Calm redness relief 1% BHA lotion exfoliant review

Paula's Choice Calm redness relief 1% BHA lotion exfoliant review