Verzorging
Stop the water while using me! – shampoo en conditioner (review)

Stop the water while using me! – shampoo en conditioner (review)

Sinds driekwart jaar gebruik ik de shampoo en conditioner van Yes To Carrots (hier mijn review over deze producten). En hoewel ik daar nog steeds érg tevreden over ben, vond ik het weer eens tijd om wat anders te proberen, gewoon omdat ik nieuwsgierig was naar wat er nog meer op de natuurlijke markt is. Zo kwam ik uit bij Stop The Water While Using Me! En eigenlijk vooral omdat de verpakking me erg aansprak, dus bij deze: credits voor de branding! Ik bestelde de All Natural Rosemary Grapefruit shampoo en conditioner bij House of Balm. Inmiddels gebruik ik deze producten alweer 3 weken – tijd voor een review!

Over Stop The Water While Using Me!

Wat een naam, he? Het is een hele mond vol, maar bij het lezen van de merktitel is het wél meteen duidelijk dat Stop The Water While Using Me! idealistisch is en écht ergens voor staat. En dat waardeer ik. Het merk moedigt mensen direct aan om hun waterverbruik te beperken. Elke keer dat je de producten van STWWUM gebruikt, word je er middels de verpakking weer even aan herinnerd dat je waarschijnlijk (net) iets meer water (en dus ookenergie) verbruikt dan eigenlijk goed is. STWWUM is duurzaam, in alle opzichten. De producten zijn dierproefvrij en 100% natuurlijk en een deel van de opbrengst gaan naar de Good Water Projects die het merk is gestart om de watervoorziening in Afrika te verbeteren.

Producten van Stop the Water While Using Me! …
•  … zijn 100% natuurlijk
•  … zijn dierproefvrij
•  … bevatten ingrediënten die afkomstig zijn van gecertificeerde, biologische landbouw
•  … zijn vrij van chemische bestanddelen als siliconen, paraffines en parabenen
•  … worden gemaakt in Duitsland
•  … zitten in recyclebare verpakkingen
•  … zijn vegan, behalve de Lemon Honey lijn (deze bevat – je raadt het al – honing)
•  … zijn geschikt voor mensen met een gevoelige huid (ook een huid die gevoelig is voor allergieën)

 

IMG_8869_1000

Review: All Natural Rosemary Grapefruit shampoo (200ml) en conditioner (200ml)

De shampoo: niet bepaald zuinig in gebruik (jammer), maar wel heerlijk zacht haar!
Inmiddels gebruik ik zowel de shampoo als de conditioner zo’n drie weken. Ik heb dus een vrij goed beeld van wat het met mijn haar doet. Over het algemeen ben ik redelijk tevreden met de shampoo. Bij het eerste gebruik viel me meteen op dat de shampoo niet schuimt. Nu schijnt dat wel vaker zo te zijn bij natuurlijke shampoos (al schuimde de shampoo van Yes To Carrots wel gewoon), maar ik moest toch even wennen. Daardoor is het wat moeilijker te verdelen door het haar en daardoor gebruik ik meer dan normaal. Daardoor gaat het toch wel rap met de shampoo, en dat maakt het product toch wat duurder dan ik had verwacht. Ik ben wél tevreden over het resultaat: mijn haar voelt glad en heerlijk zacht aan en mijn droge hoofdhuid reageert er goed op. Een fijne shampoo, dus! Toch zou ik dit product niet snel nog een keer kopen, omdat ik dan liever mijn (voor mijn gevoel) net zo duurzame, ethisch verantwoorde, net zo goed werkende en goedkopere Yes To Carrots shampoo gebruik. De producten van STWWUM zien er een stuk aantrekkelijker uit en ik waardeer de idealistische merktitel en de branding, maar toch vind ik het geen wondershampoo. Eerlijk is eerlijk! Je koopt de Stop The Water While Using Me! All Natural Rosemary Grapefruit Shampoo (over lange titels gesproken) voor € 12,90 (200ml) o.a. bij House of Balm.

Over de conditioner ben ik niet zo te spreken
Over de conditioner ben ik wat minder te spreken. Van dit product heb ik duidelijk meer dan normaal nodig en waar mijn vorige conditioners mijn haar tijdens het inmasseren al wat zachter maakten, blijft mijn haar bij het immasseren een stuk stugger. Daardoor gebruik ik meer product per keer. Ook als mijn haar is opgedroogd, heb ik het idee dat het in de punten wat droger aanvoelt dan bij mijn vorige conditioners. Dit kan natuurlijk zijn omdat het momenteel guur winterweer is, maar vanwege de ook al stugge ervaring tijdens het douchen, heb ik het idee dat het toch ook met de conditioner te maken heeft. Ik zou dit product niet nog een keer kopen; het is toch vrij prijzig (€ 17,90) en ik heb het idee dat mijn haar er geen haar beter van wordt sorry, echt een heel stom grapje. Jammer, want ik had vrij hoge verwachtingen van dit product! Je koopt de Stop The Water While Using Me! All Natural Rosemary Grapefruit Conditioner voor € 17,90 (200ml) o.a. bij House of Balm. Bij het schrijven van dit artikel is dit product in de aanbieding: je betaalt slechts € 9,90!

image_home1

Fotocredit middelste foto: Stop The Water While Using Me!