Verzorging
Salt of the Earth, natuurlijke kristaldeodorant (review)

Salt of the Earth, natuurlijke kristaldeodorant (review)

Vandaag review ik een natuurlijke deodorant van Salt Of the Earth, gemaakt van slechts één enkel ingrediënt: niets anders dan zoutkristal. Deze deodorant is in zijn huidige vorm al 20 jaar op de markt en volgens de website heeft het de afgelopen vier jaar alleen al 16 awards gewonnen voor de goede werking. Dat maakte me benieuwd, want het móest dus wel goed zijn. Tegelijkertijd was ik ook een beetje sceptisch. Het leek me meer iets voor spirituelere types om met een (zout)kristal over hun oksels te wrijven om geurloos door het leven te gaan. Maar hé, des te meer reden om het nou eens te proberen…

Over Salt of the Earth

Salt of the Earth is een natuurlijk deodorantmerk dat het lekker simpel houdt. Geen moeilijke teksten, ingrediëntenlijsten en ingewikkelde productiprocessen. Deze deodorant kent slechts één bestanddeel, het natuurlijke Potassium Aluin (belangrijk: niet te verwarren met het synthetische en schadelijke aluminiumchlorohydraat dat in veel reguliere deodorants zit, en wat je liever níet op je huid smeert). Lekker eenvoudig.

De deodorants van Salt of the Earth zijn:
100% natuurlijk
• geschikt voor vegetariërs en vegans
• vrij van o.a. aluminiumchlorohydraat, parabenen, alcohol, parfum, CFK’s en drijfgassen.
• niet getest op dieren
• geurloos
• unisex
en laten geen witte strepen achter op je huid en kleding. Ook mooi meegenomen.

Mijn ervaring met zo’n
kristalsteen: is het wat?

Voor de meeste mensen is deze deodorant misschien een beetje wennen. Normaal gebruik je tenslotte een spuitbus (al ben ik daar inmiddels op tegen vanwege de drijfgassen), een roller of misschien wel een crème. Maar een kristal?! De verpakking maakte me blij. Geen ingewikkeldheden, alleen een kristal van aluinzout dat ik over mijn oksels moest wrijven. Dat voelde goed – niet alleen voor mijn eigen huid en gezondheid, maar ook voor het milieu. Toen ik de deostick openmaakte, viel me op dat de stick keihard en glad is, als een steen. Een geurloze steen (en dan ook écht compleet geurloos).

Je gebruikt dit kristal op ja natte huid (bijvoorbeeld als je net uit de douche bent gestapt), of je maakt hem even nat onder de kraan. Vervolgens wrijf je hem zachtjes over je huid en laat je het kristal weer drogen. Nu komt het gekke: het líjkt of er niks vanaf komt en je voor niets aan het wrijven bent. Maar aan het einde van de dag weet je dat dit niet zo is en dat je de hele dag zonder nare geuren door bent gekomen. Ik moet zeggen dat ik niet zo’n sporter ben, dus ik weet niet hoe het product dan standhoudt. Maar op een normale dag kan ik je op het hart drukken dat deze deodorant écht werkt – nog beter dan de andere natuurlijke (creme)deodorants die ik het afgelopen jaar heb getest.

Het moge dus duidelijk zijn: ik vind dit een fantastisch product, voor zowel mannen als vrouwen. Een aanrader! Als je de deodorant elke keer na gebruik laat drogen, gaat hij ongeveer een halfjaar mee. Ik kocht mijn exemplaar voor € 7,80 bij The Green Beauty Shop (waar je overigens ook de fijne, natuurlijke budgetproducten van Avril vindt!).