Uncategorized
Conscious Outfit met Take It Slow

Conscious Outfit met Take It Slow

Samen met Take It Slow stelde ik mijn favoriete Slow Outfit samen.

Slow fashion. Duurzame kwaliteitskleding met een minimalistische en sophisticated insteek. Superstijlvol. Van duurzame materialen gemaakt. En altijd eerlijk geproduceerd. Take It Slow bestaat nog maar 2 maanden bestaat en het is nu al één van mijn favoriete, Nederlandse webshops. Take It Slow maakt zich op zeer stijlvolle wijze hard voor een slow lifestyle, die ons in onze drukke levens aanmoedigt om wat rustiger aan te doen. Bewuster (mode)keuzes te maken, waar we niet alleen zélf op de lange termijn veel gelukkiger van worden, maar ook de wereld om ons heen.

Take It Slow:
duurzaam, eerlijk én stijl op #1

Take It Slow verkoopt prachtige merken als Filippa K, Alchemist, Langerchen, Frisur, Veja, Matt & Nat, POPUPSHOP, People Tree en Swedisch Stockings. Wat ik zo mooi vind aan deze shop, is dat stijl met stip bovenaan staat. Een goede oorsprong met dito verhaal is essentieel, maar, zo zegt oprichtster Laura ook, “een prachtige pasvorm en rijke kwaliteitsmaterialen zijn toch waar mensen eerder voor vallen”. En dat zie je duidelijk terug in de fantastische selectie die Laura maakt uit alle slow fashionmerken: ze weet precies de mooiste wannahaves uit de collecties te pikken. Stuk voor stuk essentials die lang meegaan en heel capsulegarderobeproof zijn! Enneh… mag ik nog even mijn bewondering voor Laura uitspreken? Om op zo’n jonge leeftijd voor je idealen te gaan en de stap te durven zetten om een eigen slow fashion store te beginnen (ze startte Take It Slow vlak na haar afstuderen aan de opleiding Fashion & Textile Technologies), vereist wilskracht. Je moet het maar durven. Echt inspirerend. Powerwoman!

Conscious outfit

Voor Take It Slow koos ik mijn favoriete slow items uit. Tijd voor een fotoshoot! Ik hoefde niet lang na te denken over de jas. HALLO, EEN WARME WOLLEN JAS EN ÓÓK NOG ZACHTROZE (en nog van mijn favoriete merk Filippa K ook)! Ook de Veja sneakers vind ik fantastisch; het vrij nieuwe V-12 model heeft een sportieve, vintage look over zich en hoewel ze bij zo ongeveer alles staan, vind ik ze het mooist onder een nette pantalon. Dit súpercomfortabele exemplaar van Filippa K valt heel mooi, de stof voelt heel goed en rijk aan en de plooi maakt hem extra netjes. De Kowtow blouse vond ik een mooie basic en om de look winter proof te maken, draag ik er een superzachte trui van Alchemist overheen. Het resultaat: één en al comfort. En nog warm ook. Oja, even een disclaimer: na de shoot gingen alle items weer netjes met Laura mee naar de store (jahaa, ik hoorde je al denken: “Lekker slow fashion, al die nieuwe items elke keer” – nou, wees gerust) 🙂

Na de shoot doken we een lunchtentje in voor een goeie kop soja cappuccino. Zo tof om Laura beter te leren kennen, te praten over slow fashion en waarom we allebei doen wat we doen! Én Laura interviewde me over mijn kijk op slow fashion. Het interview is nu online, lees het hier! En vergeet vooral niet rond te neuzen op Take It Slow en de prachtige items en merken te bekijken. Initiatieven als deze moeten we supporten, toch?

Lees het interview
hier op Take It Slow!

2017-10-14 10.12.58_1000

Filippa_K_pink_winter_coat_slow_fashion_outfit_1000_1

Filippa_K_Pink_winter_coat

Parka plus wool coat   |    Filippa K    |    € 530,-

Kowtow_Loft_shirt_white

Loft shirt white   |    Kowtow    |    € 150,-

Filippa_K_Fiona_Peg_trousers

Fiona peg trousers navy    |    Filippa K    |    € 165,-

Veja_V-12_Nautico_sneakers

V-12 Nautico sneaker    |    Veja    |    € 110,-

Alchemist_fashion)Feather_jumper

Feather sweater light grey    |    Alchemist    |    € 139,-

Bekijk de complete collectie
op
takeitslowfashion.nl!

______

De beste sustainable fashion inspiratie in je inbox?

Schrijf je in voor de gratis WSS newsletter en ontvang elke twee weken het laatste nieuws uit de duurzame modewereld, inspirerende merken, kritische blikken op de kledingindustrie, brand guides, kortingscodes en ander moois. Gewoon lekker makkelijk in je mailbox 🙂