Lifestyle & beauty
Tried & tested: review 7 natuurlijke beautyproducten

Tried & tested: review 7 natuurlijke beautyproducten

Ik moet zeggen: zelf zou ik er niet zo snel over schrijven. Ik ben namelijk vérre van een beauty queen en ook heb ik geen verstand van ingrediënten. MAAR. Omdat ik de afgelopen tijd veel natuurlijke verzorgingsproducten heb uitgeprobeerd én ik daar veel vragen over had gekregen die zelfs ik wel kan beantwoorden (“is-ie fijn in gebruik?”), ga ik toch mijn ervaringen met je delen.

Zelf heb ik een aantal nieuwe producten gekocht waar ik benieuwd naar was (zoals de nieuwe vegan Kruidvat Natures dag- en nachtcreme), maar ook was ik een enorme bofkont: ik mocht een aantal producten proberen van de prachtige organic webshop Kenkô (die ik al kende vanwege het mooie, stijlvolle aanbod. Lucky me!). Mocht je denken: “oh, dáárom schrijft ze daarover” en “krijgt ze vast voor betaald”, ábsoluut niet. Ik hoefde er niks mee te doen en ik mocht het zelfs voor mezelf houden als ik wilde. Maar ik krijg er zoveel vragen over (vooral over de organic Zao mascara), dat ik dacht: “hee, waarom ook niet”. Eigenlijk vind ik het onzin om te zeggen – want je kunt me ALTIJD vertrouwen -, maar ik doe het toch: ik ben altijd 100% eerlijk, over alles. Positief en negatief.

Disclaimer:
Ik ben niet bepaald een beauty-expert en ik heb weinig verstand van ingrediënten en de wet- en regelgevingen op dit gebied. Daarvoor verwijs ik je graag naar Naoki, waar je veel goed uitgebreide en goed onderbouwde informatie kunt vinden over make-up en verzorgingsproducten, met een focus op dierproefvrij en vegan. In dit artikel focus me op mijn ervaring met het gebruik ervan, want daar kan ik natuurlijk wél iets over zeggen.

 

 

Review:
Zao Mascara Aloë Vera 090 zwart

Laat ik meteen bij één van mijn favoriete producten beginnen. Want wat is deze mascara fijn! En dat komt vooral door het borsteltje (zie foto. Ik word vaak ongelukkig van de meeste borsteltjes, maar deze is fantastisch.

Deze mascara is gemaakt van biologische ingrediënten. Ik heb er geen verstand van hoe goed dit werkelijk voor je is, maar het idee dat ik geen chemische rotzooi rondom mijn ogen gebruik (wat daar natuurlijk makkelijk naar binnen kan), vind ik heel prettig. Deze mascara is niet alleen dierproefvrij; ook is-ie 100% vegan. En handig: de mooie houten verpakking is navulbaar! Écht een aanrader, en ik zou hem zelf ook zeker kopen! Hij kost € 22,90 en je vindt ‘m hier.

Review:
Zao matte lipstick 465 donkerrood

Ik ga eerlijk zijn: over deze lipstick ben ik helaas wat minder te spreken. Ik had een donkerrode kleur verwacht (want zo heet-ie), maar hij bleek een bruinige gloed te hebben. Op zich wel mooi voor de herfstmaanden, maar ik vind het niet bij me passen. Bovendien vind ik ‘m helemaal niet zo mat: hij glanst redelijk en ook geeft hij best wel af. Ik hap na het aanbrengen van lipstick altijd even op een zakdoekje om hem wat matter en langhoudender te maken. De kleur die na een ‘hap’ overbleef, was heel licht, bijna donker nudekleurig. Op zich een mooie kleur (en ik zal hem ook zeker wel eens dragen), maar het was totaal niet wat ik erbij had verwacht. Wél voelt hij heel fijn aan op je lippen en hij droogt niet uit. Deze lipstick kost € 20,90 en je vindt ‘m hier.

 

Review:
Loveli deodorant fresh cotton

Naar deze natuurlijke en dierproefvrije deodorant was ik erg benieuwd, ik had er al veel positieve verhalen over gehoord. Ik ben altijd een redelijke zweter geweest (dus aan enthousiaste reviews van lichte zweters heb ik nooit iets) en ik vind het moeilijk om een natuurlijke deodorant te vinden die me lang genoeg fris houdt.

Deze deodorant ruikt in ieder geval heel lekker: mildfris, maar niet aanwezig. Precies waar ik van houd. De stick is gemakkelijk in gebruik: je draait ‘m iets omhoog en je wrijft hem over je oksels. De wat hardere ‘creme’ blijft goed zitten, voelt niet vettig en laat bij mij geen strepen achter. Het is geen antitranspirant, dus je blijft wel gewoon zweten. En dat vind ik helemaal oké, want zweten is een natuurlijk proces.

Wel denk ik dat dit product meer geschikt is voor lichte zweters. Als ik hem ‘s ochtends op deed, merkte ik dat ik aan het einde van de middag langzaam weer last kreeg van zweetgeurtjes – ook als ik geen drukke dag had gehad. Jammer, want daardoor moest mijn kleding veel sneller in de was dan normaal (en ik ben niet zo iemand die een paar keer per dag nieuwe deodorant op doet). Het is dus helaas niet ‘mijn’ product, maar ik denk dat hij voor lichte zweters prima werkt! Hij kost € 7,99 (een nette prijs!) en je vindt ‘m hier.

 

 

Review:
Hurraw Kapha en Vata lippenbalsem

Éindelijk heb ik deze lippenbalsems van Hurraw uitgeprobeerd. Ik had er al veel positieve verhalen over gelezen, maar ik vond ze altijd best wel prijzig (€ 6,30). Toen ik was spulletjes bij Kenko mocht uitzoeken, dacht ik meteen: HÁ! Deze sowieso! En Hurraw heeft er een fan bij, hoor! De sticks zijn gemaakt van biologische, vegan en rauwe ingrediënten en ik vind ze erg fijn in gebruik. Lekker vettig, vrij zuinig voor m’n gevoel en ook vind ik de smaakjes lekker. Andere lippenbalsems hebben wel eens een overheersende, mierzoete smaak (=bah). Deze vond ik heerlijk! Wel vind ik ze nog steeds een tikkie prijzig, of ben ik gewoon verwend? Ik ga ze wel vaker kopen, want ik vind ze superfijn en ik vind Hurraw een mooi merk dat ik graag support. Je vindt deze lippenbalsems hier.

 

 

Review:
Kruidvat Natures hydrating day & night cream

Kruidvat lanceerde dit jaar een vegan, biologische (en dierproefvrije, maar dat zijn alle producten van het huismerk) lijn en aangezien het allemaal ook behoorlijk betaalbaar is, was ik er heel benieuwd naar. Kwam het even goed uit dat mijn day & night cream net op was!

Meteen to the point: ik vind dit een superfijn product! Ik gebruik deze creme zowel overdag als ‘s avonds laat (vaak wel in combinatie met een serum of de protection oil die ik hieronder review) en mijn huid reageert er positief op. Ik heb een vrij droge huid en veel cremes zorgen ervoor dat mijn huid óf trekkerig aanvoelt, óf juist heel vettig wordt. Deze is precies goed! En het mooie is: hij is nog goedkoop ook! € 3,99 kost-ie en je vindt ‘m hier. Als-ie op is, koop ik hem meteen weer.

 

 

Review:
Esse protect oil

Ook dit product mocht ik uitproberen. Lucky me! Deze protect oil van Esse is niet alleen natuurlijk en vegan, maar ook nog fair trade. Én geschikt voor de gevoelige huid, dus perfect voor mij. Wat een heerlijke olie! Zoals ik hierboven al zei, ik heb een erg droge huid, die ook nog snel rood wordt en pukkeltjes krijgt. Ik deze olie ‘s ochtends en ‘s avonds voordat ik mijn creme op doe en dan verdeel ik vijf druppels over mijn gezicht en twee in mijn hals. Ik merk dat mijn huid er zachter door wordt, een beetje kalmeert en niet vettig wordt (behalve als ik teveel druppels gebruik). Wel zag ik later dat-ie meer kost dan de meeste producten die ik gebruik: € 55,-. Toch even slikken voor een budget beautygebruiker als ik. Desalniettemin (dus als je niet naar het prijskaartje kijkt): heerlijk product van een mooi merk!

 

 

Review:
H&M Conscious relaxing body cream

Dit is één van mijn favoriete producten. Het is jammer dat ik onlangs op Naoki las dat H&M sinds 2017 ook producten in China verkoopt en dat daarom niet meer zeker is dat deze producten dierproefvrij zijn. Zó jammer, want het is zo’n heerlijk en betaalbaar product! Ik smeer (delen van) mijn lichaam elke dag in met deze natuurlijke body cream. Ik heb een hele droge huid en deze trekt makkelijk in én houdt mijn huid zacht, zonder hem vet te maken. Aanrader, echt een persoonlijke favoriet! Deze body cream kost normaal € 7,99 en je vindt ‘m in de winkels waar ze H&M beauty verkopen.

 

______

De beste sustainable fashion inspiratie in je inbox?

Schrijf je in voor de gratis WSS newsletter en ontvang elke twee weken het laatste nieuws uit de duurzame modewereld, inspirerende merken, kritische blikken op de kledingindustrie, brand guides, kortingscodes en ander moois. Gewoon lekker makkelijk in je mailbox 🙂